Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σύντομο ρεπορτάζ από την διαδήλωση

Τα (πυκνά) μπλοκ του ΠΑΜΕ άρχιζαν από την Ομόνοια και τελείωναν στην ...Συγγρού! Πραγματικά συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στα μπλοκ των ταξικών συνδικάτων. Δεν μπορώ να υπολογίσω κόσμο, αλλά ο αριθμός ήταν σίγουρα πενταψήφιος.
Και οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ; Εδώ γελάμε:
Ούτε καν την πλατεία συντάγματος δεν γέμισαν. Το κάτω μέρος το γεμίσαμε (και αυτό) εμείς, και από πάνω η τρύπα έχασκε στην μέση της πλατείας. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν έγιναν μπάχαλα άξια λόγου. Ο όγκος των ανοργάνωτων διαδηλωτών που θα έκανε το "μαξιλαράκι" ανάμεσα στα "παιδιά" και τους μπάτσους, απλά δεν υπήρχε.
Και κάτι ακόμη. Παρά το γεγονός της παρουσίας και αρκετών γραφικών της "αγανάκτησης", αυτή την φορά ουδείς προκάλεσε ή έβρισε τα μπλοκ μας. Πολύ-πολύ αργά οι συνειδήσεις αλλάζουν. Πολύ πιο αργά από τις απαιτήσεις των καιρών, αλλά αλλάζουν.
-Α, και κάτι τελευταίο. Έψαχνα να βρω το μπλοκ της Αυτόνομης παρέμβασης ή του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνταγμα. Ή ήταν τόσο λίγοι που δεν τους πήρε το μάτι μου, ή θα πίστευα πως δεν κατέβηκαν καθόλου εάν δεν έβλεπα ειδήσεις όταν γύρισα σπίτι...
Η εργατική τάξη είναι εδώ με το κεφάλι ψηλά!

update:
περί του μη-γιουχαΐσματος έκανα λάθος, κρίνοντας από το τι είδα εγώ που είμουν στο κομμάτι που έφυγε προς ακρόπολη. Οι σύντροφοι που αποχώρησαν προς Ομόνοια, δέχτηκαν χυδαίες προκλήσεις από τους φασίστες* (http://vimeo.com/51079837). Οστόσο (όπως εξάλου και τον Φλεβάρη), οι προβοκάτορες έμειναν και πάλι μόνοι τους. Δεν είχαν την δυνατότητα να παρασύρουν κανέναν, ούτε φυσικά και να επιτεθούν μόνοι τους με πιθανότητες "επιτυχίας" στα ταξικά συνδικάτα. 

update2:
Το παραπάνω βίντεο, που ανέβηκε από "αναρχικό" και εγκωμιάζει τους φασίστες, έγινε πριβέ αμέσως μετά το ρεπορτάζ της "αυγής" που χαρακτήριζε την φασιστική προβοκάτσια "χλιαρές αποδοκιμασίες διαδηλωτών κατά του ΠΑΜΕ" . Από ότι φαίνεται η "όσμωση" φασισμού, τυχοδιωκτισμού και προβοκάτσιας που έγινε στις πλατείες, έχει πλέον πάρει και οργανωτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο συντονισμός μεταξύ φασιστών- Α/Α - ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ άψογος για να τον θεωρήσουμε τυχαίο, στην συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση. Πάντως το βίντεο βρέθηκε και μπορείτε να παρακολουθήσετε τις "χλιαρές αποδοκιμασίες των διαδηλωτών" κατά την Αυγή, εδώ.
Να ευχαριστήσουμε και το Lenin reloaded για το ψάξιμο που έκανε για να το βρει...
Φωτορεπορτάζ από το "αριστερά και πολιτική":

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Ένα τεράστιο ποτάμι διαδηλωτές κατά της Μέρκελ, της ΕΕ, της τρόικας , των μνημονίων και των πολιτικών που ασκούνται, το οποίο ξεκινούσε σχεδόν από την Ομόνοια και κατέληγε στην Φιλελλήνων ήταν η σημερινή διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους.
Η μαζική αυτή παρουσία απέτρεψε την παρουσία των προβοκατόρων και όση ώρα διαρκούσε η διαδήλωση δεν κατάφεραν να παρεισφρήσουν και να δημιουργήσουν επεισόδια ώστε να προκαλέσουν τις δυνάμεις καταστολής για να επέμβουν και να… «εφαρμόσουν το νόμο»! Να εφαρμόσουν δηλαδή την παράνομη και αντισυνταγματική απαγόρευση των συγκεντρώσεων από Ομόνοια και Σύνταγμα μέχρι Κατεχάκη
Φυσικά η απαγόρευση αυτή έγινε θρύψαλα από την μαζική παρουσία του κόσμου με πυρήνα το ΠΑΜΕ. Οι δε προβοκάτορες εμφανίστηκαν μετά την αποχώρησή του, για να παίξουν τους γνωστούς θεατρικούς ρόλους του κλέφτη κι αστυνόμου για να δώσουν την τροφή που θέλουν τα κανάλια ώστε να αμαυρώσουν τη διαδήλωση.

Ομόνοια



Ομόνοια


Σταδίου


Σύνταγμα






Σύνταγμα, η αντάμωση με τους άλλους διαδηλωτές.




Σύνταγμα, η αντάμωση με τους άλλους διαδηλωτές.




Σύνταγμα, η αντάμωση με τους άλλους διαδηλωτές.




Σύνταγμα


Δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ.:

Δελτίο τύπου για τη σημερινή συγκέντρωση



Εντυπωσιακή, μαχητική και αποφασιστική ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Χιλιάδες λαού, εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σπάζοντας στην πράξη τα μέτρα καταστολής και απαγορεύσεων, δίνοντας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ώρα που η κεφαλή της μαχητικής και πυκνής πορείας έφτανε Φιλελλήνων και Αμαλίας η ουρά της  βρισκόταν στην Πειραιώς και Σωκράτους.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα από αύριο κιόλας, χωρίς σταματημό να συνεχίσουν την οργάνωση της πάλης για την απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργία στις 18 Οκτώβρη. Για να είναι αυτή η απεργία μια οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια που επιδιώκουν να μας αλυσοδέσουν.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν την κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, το τσάκισμα του 8ώρου, τη ριζική ανατροπή της ζωής τους.
Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, να φέρουμε τα πάνω-κάτω.
Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Ο χάρτης από το redfly planet

*Μιλάμε ξακάθαρα για ΦΑΣΙΣΤΕΣ! κανένας "αναρχικός" δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τις κραυγές "κομμούνια" και "προδότες" (και μόνο αφού προσπεράσουμε σαν "παλιομοδίτικη" την άποψη πως κανένας αναρχικός δεν θα επιτίθετο ποτέ σε εργατικά συνδικάτα). Αντ'αυτών θα φώναζε "σταλίνια" και "πουλημένοι". Οι λέξεις έχουν πάντα την δική τους πολιτική πολιτογράφηση....

14 σχόλια:

  1. Η τελευταία φράση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ τα λέει όλα !

    - Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, να φέρουμε τα πάνω-κάτω.
    Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

    Οι σημερινές Συγκεντρώσεις - Πορείες του ΠΑΜΕ, έδειξαν ότι όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, πρέπει να αναθεωρήσουν !

    Το ΚΚΕ δεν είναι απλά ζωντανό, αλλά ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oχι το ΚΚΕ συντροφε, η εργατική τάξη είναι ζωντανή, άρα και το ΚΚΕ άκρως επικύνδινο για αυτούς! Δεν ξέρω αν όλοι ατοί που ήταν και πάλι στις τελευταίες διαδηλώσεις μαζί μας θα ψηφίσουν ΚΚΕ, αλλά ξέρω πως ο καπιταλισμός δεν θα πέσει με εκλογές.
    Εμείς την επιρροή του κόμματος είναι καλύτερα να την μετράμε εδώ, στον δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτό ακριβώς μαλλιάζει η γλώσσα μου για την αναγκαιότητα ΚΑΙ της επικοινωνιακής πολιτικής. Πόσοι ουδέτεροι δεν αντιμετώπισαν με ανακούφιση την είσοδο του ΠΑΜΕ στην πλατεία; Πόσοι δεν άρχισαν να ανησυχούν πως θα φύγει όταν προχώρησε στη Φιλελλήνων και χάρηκαν πραγματικά όταν παρέμεινε; Στα λέω από πρώτο χέρι γιατί ήμουν με το σωματείο μου στη γωνία Φιλελλήνων καθ΄όλη τη διάρκεια.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πλατεία (στην Όθωνος) αλλά ήταν όντως καμιά πεντακοσαριά άτομα, σε μπλοκ τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ένας στρατολάτης:
      για αρχή, νομίζω πως είναι πολύ πιο περίπλοκο ζήτημα από την προπαγανδιστική μας ικανότητα. Θα επανέλθω....

      Διαγραφή
    2. Και η ερώτηση μου είναι η εξής απλή:
      Μια και αυτό που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο (http://vimeo.com/51079837), είναι στοχευμένο και επαναλαμβανόμενο, ήδη από πέρσι (http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/07/blog-post.html). Μπορείς να μου πεις το τι θα γίνει όταν η περιφρούρηση θα χάσει την ψυχραιμία της ή θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να απαντήσει βίαια όπως ένα χρόνο πριν;
      Θα φάνε μέσα στον ορυμαγδό της μάχης, ξύλο και ένα σωρό "ουδέτεροι", μέσα στους οποίους δυαλύονται και ανασυγκροτούνται οι χαφιέδες για τον πολύ απλό λόγο πως οι "ουδέτεροι" τους επιτρέπουν να το κάνουν;
      Παρεπιπτόντως αυτοί που έκραζαν το ΠΑΜΕ όταν έφευγε, ήταν ακριβώς οι ίδιοι που πήγαν να το κράξουν και όταν ήρθε. Και δεν είναι όλοι χαφιέδες! πολλοί δεν ξέρουν απλά, τι τους γίνεται. Θυμάμαι ακόμη μία ειλικρινέστατη κυριούλα πέρσι στις 19/10 όταν είμαστε περιφρούρηση στα λουλουδάδικα, που επί δύο ώρες μας έψελνε σαν "μπάτσους του κινήματος", και όταν φύγαμε είδα την απόγνωση στο πρόσωπο της: "πού πάει η περιφρούρηση;-τι θα κάνουμε τώρα;"
      Η ισσοροποία λοιπόν, είναι κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, και οι παγίδες πάρα πολλές. Ας το έχουμε υπόψην μας όταν κριτικάρουμε το ΠΑΜΕ...
      Δεν είναι μία μάζωξη από καλοπροαίρετους αλλά πλανημένους ανθρώπους όλοι όσοι είναι με τους "άλλους"...

      Διαγραφή
    3. Όταν το λαικό κίνημα διαθέτει οργανώσεις τύπου ΠΑΜΕ είναι σαν να λέμε πως κρατάει στα χέρια του ένα ρόπαλο που θα τον προστατέψει από τις ροπαλιές που έτσι κι αλλιώς τρώει. Όταν λες απορρίπτω το ΠΑΜΕ είναι σαν να λες πετάω το ρόπαλο και κάθομαι και τις τρώω μέχρι να με ξεκάνουν.

      Διαγραφή
  4. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος.... Οταν ανεβήκαμε στο Σύνταγμα κοίταξα δεξιά μου και είδα ένα ξενοδοχείο "hotel arethusa " και σκέφτηκα . Ρε λες να μας κατηγορήσουν ότι περιφρουρουμε το ξενοδοχείο ; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kostas:
      Εγώ ανυσήχησα και όταν περνάγαμε μπροστά από Ζάπειο.
      Να μην μας κατηγορήσουν πως περιφρουρούμε τις ....πάπιες!

      Διαγραφή
  5. Για να μην "ανησυχείτε" φίλοι,να σας πω ότι στο μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε όλι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Πάμε στα σωματεία μας. Εγω ας πουμε ήμουν στο μπλοκ του σωματείου μου. Ετσι για να μη μετράτε λαθος και στις εκλογές τα "κουκιά" δε σας βγαίνουν σωστά και μένετε στην εντύπωση ότι σας φταίει η επικοινωνιακή πολιτική.
    Βεβαιως ο κόσμος στεναχωριεται όταν φευγει το ΠΑΜΕ.Ελπίζει ,κακώς κατά τη γνωμη μου ότι κάποτε θα πάρει την απόφαση να συνταχθει με το κόσμοκαι δε θα κανει παρέλαση.

    αστυάνακτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αστυάνακτας:
      1)Τι εννοείς δεν πάμε όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τα σωματεία μας;
      Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή κατεβάζει μπλοκ, αλλά καλεί τους οπαδούς του να πλαισιώσουν άλλα από αυτό; Γιατί το κατεβάζει τότε;
      Στα "σωματεία σας" περιλαμβάνονται και αυτά στα οποία έχει πλειοψηφεία το ΠΑΜΕ; Γιατί και όλη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δική σας να ήταν (που δεν ήταν σε καμμία των περιπτώσεων), και πάλι απελπιστικά λίγοι είσαστε, τόσο σε σχέση με τα εκλογικά ποσοστά σας, όσο και πολύ περισσότερο σε σχέση με το ΠΑΜΕ, και αν συνυπολογίσουμε την "τρύπα" που έχασκε στην μέση της πλατείας συντάγματος, κλάφτα φίλε μου. Γιατί αυτό που κάνει μπαμ είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% κατέβαζε στον δρόμο περισσότερο κόσμο από αυτόν του 27%, και αυτό είναι από μόνο του εντυπωσιακό! Το αν αυτό γίνεται εσκεμένα ή λόγω δική σας ανικανότητας, είναι κάτι που πρέπει να εξηγήσετε στον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε να σας ψηφίσει (σαν το "μικρότερο κακό" προφανώς), αλλά καμμία εμπιστοσύνη στην ταξική σας συνέπεια δεν έχει (και γιατί να είχε άραγε;) με αποτέλεσμα να γυρνάει την πλάτη στις κινητοποιήσεις σας.
      2)Το ΠΑΜΕ να συνταχθεί με τον κόσμο; Μα το ΠΑΜΕ κατεβάζει συστηματικά από τον ίδιο έως και πολλαπλάσιο (στις τελευταίες κινητοποιήσεις) κόσμο από το σύνολο(!) των υπολοίπων! Μου θύμησες αυτό που έλεγε ο Ενβέρ Χότζα στον Μάο Τσε Τουνγκ: "χάρη στους δύο λαούς μας, 1,5 δις ανθρώπων χτίζουν τον σοσιαλισμό"... Μάλλον εσείς πρέπει να μπείτε στο ΠΑΜΕ προκειμένου να "συνταχθείτε με τον κόσμο", γιατί πολλές μοναξιές βλέπω!
      3)Ευχαριστώ πολύ για την πάσα που μου έκανες μιλώντας για "παρελάσεις" του ΠΑΜΕ, γιατί μου δίνεις την αφορμή να ρωτήσω ευθέως:
      α)ποιά πορεία δεν είναι κατ' εσέ "παρέλαση";
      β)είσαι υπέρ του μπάχαλου;
      Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συγκεκριμένες και επί των ερωτημάτων, απαντήσεις που φαντάζομαι πως θα μου δώσεις...

      Διαγραφή
  6. ..περιμένω και εγώ μια ενδιαφέρουσα απάντηση λέω δεν μπορεί,όλοι αυτοί που μιλούν για παρελάσεις κάτι έχουν στο μυαλό τους (κι όχι βέβαια..σκατά). Εγώ βέβαια ξέρω ότι:
    διαδήλωση η [δiaδílosi] Ο33 : μαζική, δημόσια και οργανωμένη προβολή ενός αιτήματος ή μιας διεκδίκησης: Οργανώνω / επιτρέπω / απαγορεύω / διαλύω μια ~. Φοιτητική ~. Στη ~ για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων έλαβε μέρος πολύς κόσμος.
    [λόγ. διαδηλω- (δες διαδηλώνω) -σις > -ση μτφρδ. γαλλ. manifestation]
    Επίσης συνήθως (πλην του ΠΑΜΕ βέβαια) κοιτάμε μόνο την διαδηλωση και ξεχνάμε ότι την Τρίτη είχε:
    απεργία η [aperjía] Ο25 : σκόπιμη αναστολή της εργασίας που γίνεται από ένα οργανωμένο σύνολο ανθρώπων με σκοπό την επίτευξη ενός στόχου ή την εκδήλωση της θέλησής του: ~ εργατών / υπαλλήλων / επαγγελματιών. ~ στο ηλεκτρικό / στο νερό / στα λεωφορεία, απεργία των εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. ~ πείνας*. ~ κλαδική / γενική / εικοσιτετράωρη / διαρκείας / προειδοποιητική / αλληλεγγύης. ~ πολιτική, που έχει πολιτικά κίνητρα. Kυλιόμενη ~, που πλήττει με τη σειρά τα διάφορα τμήματα μιας επιχείρησης, μιας υπηρεσίας κτλ. Kήρυξη / περιφρούρηση / παράταση / αναστολή / λύση της απεργίας. Είμαι σε / έχω ~. Kατεβαίνω σε ~. Kηρύσσω ~. ΦΡ λευκή* ~.
    (έστω στάση εργασίας) Φυσικά το λαικό- εργατικό κίνημα πολλές φορές συγκρούστηκε διεκδικώντας το δικαίωμα του να διαδηλώνει και να απεργεί αλλά αυτοί που μιλούν για "παρελάσεις" δεν εννοούν αυτό. Όταν πάντως το λαικό- εργατικό κίνημα θελήσει να διεκδικήσει οριστικά το πλούτο και την ζωή που του ανήκει,δεν θα το διαδηλώσει αλλά θα προσπαθήσει να το πραγματώσει. Ούτε σε αυτό όμως αναφέρονται,άρα αναμένω και γώ όπως προείπα με αγωνία την απάντηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..επίσης,αν ισχύει αυτό με τα σωματεία που λεει ο αστυάνακτας αλλά καιάλλοι ΣΥΡΙΖΑίοι,τότε δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας οικοδόμος, λογιστής, συνταξιούχος ΙΚΑ, εργαζόμενος στη βιομηχανία γαλακτος-τροφίμων- ποτών,ιματισμου-δέρματος, τυπου- χάρτου, φαρμάκου κτλ κτλ που να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εκείνος δεν απήντησε...
    Από ότι φαίνεται τα κρυστάλινα νερά του συγκεκριμένου δεν είναι ακριβώς το είδος του περιβάλοντος που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν οι απόψεις του φίλου μας Αστυάνακτα.
    Κρίμα, γιατί δεν μας είχε συνηθήσει σε τέτοια. Μάλλον το στρίμωγμα των μικροαστών ανάμεσα στις αστικές απαιτήσεις και τις προλεταριακές ανάγκες, είναι πάρα πολύ άγριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.