Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

‘’Αντίο Ακρόπολη’’ το πρωτοσέλιδο του Spiegel


Νέο προκλητικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» κυκλοφορεί τη Δευτέρα το γερμανικό Der Spiegel, ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β’ για την Ελλάδα, καθώς η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση», 
σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα, ενώ συμπεριλαμβάνεται και ειδική ενότητα, στην οποία οι συντάκτες του περιοδικού τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών.
«Η πλειοψηφία των Ελλήνων απέρριψε αποφασιστικά την απαιτούμενη από την ΕΕ πολιτική λιτότητας – και η κατάσταση μοιάζει εντελώς αδιέξοδη».
Εντωμεταξύ, σε άλλο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα λαμβάνει βοήθεια ακόμα και μετά την έξοδό της από το ευρώ. Οι Γερμανοί αναφέρουν ότι η οικονομική βοήθεια δε θα σταματήσει για την Ελλάδα, αφού το Ταμείο διάσωσης, EFSF, θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Όσα προορίζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους των κρατικών ομολόγων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν οι προϋπολογισμοί των υπόλοιπων κρατών-μελών.
Σύμφωνα με το άρθρο, αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δικαιούται να λαμβάνει βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση. Τότε, διευκρινίζεται, αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Από το "κουτί της Πανδώρας"
 Δικό μας σχόλιο. Κοιτάζοντας από την μία το που πηγαίνουν τα λεφτά που έρχονται από ΕΕ-ΔΝΤ (είναι λιγότερα από όσα ξοδεύονται για την αποπληρωμή των δανείων από το Ελληνικό κράτος), και βλέποντας από την άλλη πως οι ..."εταίροι μας" εξατάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο να δείξουν στην Ελλάδα την πόρτα, αναρωτιόμαστε:
Σε ποια σύννεφα πετάνε αυτοί που μιλούν για "φιλολαϊκές λύσεις εντός της ΕΕ"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.