Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πριν και μετά, ή ο Λένιν το λέει, στο Κράτος και επαναστατική επαναδιαπραγμάτευση με το κεφάλαιο


Πριν και μετά
Απευθύνουμε σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Χωρίς προκαταλήψεις. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στο παρελθόν. Με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου. Τη δική τους ζωή και το αύριο των παιδιών τους. Να συστρατευτούν με την Αριστερά. Να συσπειρωθούν στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής.
Αλέξης Τσίπρας, Ομιλία στα Γιάννενα, 30/4/2012



Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ. Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό.
Γιάννης Δραγασάκης, Real-fm, 11/5/2012

Δραγασάκης/ΣΥΡΙΖΑ: Παραμονή στο ευρώ, διαπραγμάτευση με ΕΕ
Ηπιότερες απόψεις ως προς τον τρόπο χειρισμού του Μνημονίου διατυπωνουν τώρα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα τους δεν επιδιώκει ρήξη με την ΕΕ, αλλά διαπραγμάτευση και ότι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στη ευρωζώνη.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης. ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των πάντων και της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου.

Αναγνωρίζει όμως την αλληλεξάρτηση της χώρας με την ΕΕ και δεν προτείνει μονομερείς ενέργειες - εκτός αν υποχρεωθούμε.

«Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως αναγνωρίζουμε ότι έχουμε δομική αλληλεξάρτηση με την ΕΕ. Γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες», αναφέρει.

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι το διακύβευμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά η «επανένταξη» στο ευρώ με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.

«Δεν είναι επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή. Η στρατηγική μας είναι αγώνας για αλλαγή υποδείγματος σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι προβληματισμοί, όπως σε όλους τους πολιτικούς χώρους».
Θα έχουμε την τόλμη να νικήσουμε; Επιτρέπεται να νικήσουμε; Δεν είναι επικίνδυνο να νικήσουμε; Πρέπει να νικάμε; Το ερώτημα αυτό, περίεργο από πρώτη ματιά, μπήκε ωστόσο και έπρεπε να μπει, γιατί οι οπορτουνιστές φοβούνταν τη νίκη, φόβιζαν το προλεταριάτο με αυτή τη νίκη, προφήτευαν συμφορές από τη νίκη, κορόιδευαν τα συνθήματα που καλούσαν ανοιχτά για τη νίκη.
Β.Ι. Λένιν

[...]

Η ύπαρξη μιας αριστερής κυβέρνησης δεν μπορεί να συμβάλει, μαζί με τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, σε όλα τα παραδείγματα που αναφέρονται στο άρθρο του «Ρ»; Η επίτευξη των συγκεκριμένων νικών καθίσταται πιο εύκολη με μία κυβέρνηση του αστικού πολιτικού κόσμου; Η τοποθέτηση του ΚΚΕ στο ζήτημα της κυβέρνησης δημιουργεί δίπολα στα οποία οι δύο πόλοι δεν αναλύονται με όρους διαλεκτικής ενότητας, αλλά αντιπαρατίθενται σχηματικά ο ένας στον άλλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου δίπολου, η αντιπαράθεση μεταξύ αγώνα από τα κάτω και αγώνα από τα πάνω.

[...]

Σε αυτούς που ακόμα παλεύουν να κρατήσουν την πολύτιμη θέση της αντιπολίτευσης τους υπενθυμίζουμε άλο ένα απόσπασμα του Λένιν: «Οι εργάτες μας ρωτάνε: πρέπει να καταπιαστούμε δραστήρια με την επιτακτική υπόθεση της εξέγερσης; Τι να κάνουμε για να καταλήξει σε νίκη η εξέγερση που άρχισε; Πώς να επωφεληθούμε από την νίκη; Ποιο πρόγραμμα μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθεί τότε; Οι νεοϊσκριστές που βαθαίνουν το μαρξισμό απαντούν: να μείνουμε κόμμα της άκρας επαναστατικής αντιπολίτευσης... Ε, λοιπόν, δεν είχαμε δίκιο που ονομάσαμε αυτούς τους ιππότες, αριστοτέχνες του φιλισταϊσμού;».
Red Notebook

Στόχος: Η πλήρης ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ του επαναστατικού μαρξισμού. Δεν τους αρκεί να πάνε στον πάτο μόνοι τους. Μας θέλουν οπωσδήποτε παρέα, να μην μείνει τίποτε όρθιο απέναντι στην άκρα δεξιά. Το ουσιαστικό νόημα της "ενότητας της αριστεράς": Θα καούμε που θα καούμε με τη μαλακία που μας δέρνει, αλλά θα βεβαιωθούμε ότι θα σας πάρουμε μαζί μας, καριόληδες! Θα βλέπει ο κόσμος "Λένιν" και θα τρέχει στον Γκέρινγκ!
Από το Leninreloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.