Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πρώτο σχόλιο του fadomduck2 για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Οι θριαμβευτές των εκλογών...
Το βίντεο που ακολουθεί, φαινομενικά δεν έχει σχέση με τον τίτλο.
Εκφράζει όμως τα  συναισθήματα του fadom μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο σύνολο της επικράτειας...



22 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς αγαπητέ. Τώρα που οι ναζίδες θα ξεχυθούν στους δρόμους θα μείνουμε πίσω από τα πανό της νεολαίας συνασπισμού και θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο :)Ας είναι καλά η αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πίσω από τις δασκαλίτσες και τις φοιτητριούλες είναι πάντα καλύτερα από ότι δίπλα σε τίποτα οικοδόμους (μυρίζουνε κιόλας...)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θέλεις να σχολιάσεις, να το κάνεις με καλύτερο τρόπο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε ανεχτώ.

      Διαγραφή
  3. το εικονίδιο είναι πολύ φάουλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρείτε ρε παιδιά. Εντάξει υπάρχει μία δόση υπερβολής στο εικονίδιο, αν το λάβει κανείς με την έννοια ότι Χ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ ένα και το αυτό. Αν το δεις βέβαια ότι αποτελούν τις δύο παγίδες που έπεσε μέσα ο πανικόβλητος κόσμος που αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, ουδέν μεμπτόν κατά τη γνώμη μου. Αλλά δεν είδα κανέναν να το κάνει ζήτημα όταν το πανό της νεολαίας συνασπισμού κυμάτιζε περήφανα στην άνω δεξιά πλευρά της πλατείας συντάγματος το καλοκαίρι που μας πέρασε δίπλα στα χρυσαύγουλα και τους λοιπούς εθνικισταράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπονοώ τίποτα από το εικονίδιο πέραν αυτού που λέει η λεζάντα και είναι αναμφισβήτητο: Το ποιοί ήταν οι θριαμβεφτές των εκλογών.
      Για τα υπόλοιπα, το γνώστο με την μύγα....

      Διαγραφή
  5. Με τέτοια υπονοούμενα και με τέτοιο μίσος που βγαίνετε ορισμένοι του ΚΚΕ απέναντι σε συντρόφους της ευρύτερης αριστεράς, μάλλον έχετε αρχίσει να μυρίζετε φασισμό μερικοί, για να μην πω τίποτα άλλο.

    Και να σου πω και κάτι ακόμα? Δεδομένου ότι μπήκαν και καμιά 300 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι στις εκλογές αυτές, τα ποσοστά του ΚΚΕ μάλλον σημειώνουν κάμψη.

    Με αυτά που γίνονται, αντί να σαρώνει το ΚΚΕ μένει στάσιμο ουσιαστικά. Προβληματισμός πρέπει να επικρατεί στους ψηφοφόρους του και όχι στην ηγεσία (Περισσού και πέριξ), αφού αυτοί προφανώς δε μπορούν απ’ ότι φαίνετε να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να δουν την πραγματικότητα.

    Δε μπορεί συνέχεια να φταίει ο πόλεμος που τρώει το ΚΚΕ. Κάτι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορεί να μην πηγαίνουν καλά, αλλά σίγουρα όχι η στάση μας απέναντι στην "ευρύτερη αριστερά". Η σοσιαλδημοκρατία έπαιξε, παίζει και θα παίζει πάντα τον ίδιο ρόλο: την χαλιναγώγηση του εργατικού κινήματος μέσα στα αστικά πλαίσια και το κτύπημα των κομμουνιστών. Το δράμα είναι ότι πολλοί ξεχνούν τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ το '74, το '78, το'81, το '85. Εμείς όχι.

      Διαγραφή
    2. @Τhanos:
      Αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, το δικό σου πρόβλημα που ακριβώς έγκειται;
      Ο πόλεμος που κάνεις στο ΚΚΕ είναι σταθερός και σε πολλές περιπτώσεις έως και βρώμικος. Θα έπρεπε λοιπόν λογικά να χαίρεσαι εάν τα συμπεράσματα σου είναι σωστά και όχι να μας πουλάς τρελλίτσα πως σε πήρε ο πόνος για την κοινωνική απήχηση του Κ.Κ.
      Α, και μία ερώτηση: ποιά είναι η "ευρύτερη αριστερά" και με ποια κριτήρια αυτή καθορίζεται ως τέτοια;

      Διαγραφή
  6. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

    2007=583.750
    2009=515.752

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΜΕ 1.180.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    2012=526.782

    ΠΗΡΕ 56.968 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007.


    Αυτά να κοιτάς και κόψε τις μαλακίες περί βρώμικων πολέμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @THANOS:
      1)Να μιλάς καλύτερα. Τουλάχιστον όπως σου μιλάω...
      2)Το τελευταίο μου σχόλιο παραμένει ως έχει. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λες, οι κόποι σου πιάνουν τόπο. Αν ήθελες από εμένα το μπράβο για την αποτελεσμάτικότητα σου, το έχεις. Αλλά τρελλίτσα πως σε πήρε ο πόνος για το πως τα πάει το ΚΚΕ μην πουλάς. Είναι θρασύτατο και εξοργιστικό.
      3)Και εννοείται πως το τι θα κοιτάω και τι όχι, δεν θα μου το υποδείξει ο κάθε αντικομμουνιστής...
      Αντε να σοβαρευόμαστε λίγο...

      Διαγραφή
  7. Κατέβασε πρώτα αυτή τη φωτογραφία με το απαράδεκτο υπονοούμενο και μετά ζήτα σεβασμό από τους άλλους.

    Όλα αυτά στα είπα για να δεις ότι το πρόβλημα είναι ο τρόπος που ασκεί πολιτική το ΚΚΕ και ότι καλό θα ήταν να κάνετε αυτοκριτική σε πολλά πράγματα, αλλά είσαι τόσο φανατισμένος, που εξακολουθείς να φαντάζεσαι ότι σου κάνουν πόλεμο από τα αριστερά! Αν είναι δυνατόν!

    Δηλαδή ποιος νομίζεις ότι κυκλοφορεί σε τέτοια site? Πράκτορες που προσπαθούν να σε υπονομεύσουν, ή άνθρωποι της αριστεράς που προβληματίζονται για το που πάμε?

    Σε εφορευτική επιτροπή, μέλος της Ανταρσύα, παλιός κομμουνιστής με περγαμηνές, αποκάλεσε πιτσιρικά του ΚΚΕ που ήταν στην επιτροπή γεια σου σύντροφε και του ανταπάντησε με ύφος να προσέχεις πως μου μιλάς. Ούτε τα χρόνια του δε σεβάστηκε! Φτιάχνετε γενίτσαρους εκεί μέσα?

    Είναι δυνατόν να στέλνετε αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΝΔ και όχι στου ΣΥΡΙΖΑ! Να μη θέλει ούτε να συναντηθεί η γ.γ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο του?

    Αυτή η ανάρτηση με τη φωτό, που ξεκίνησε και τα όποια σχόλια, είναι απαράδεκτη και αν και στο επισήμαναν αρκετοί σύντροφοι, ακόμη δεν την κατεβάζεις. Αδικείς και την όποια πολλή καλή δουλειά κάνεις στο site Σου.

    Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να την κατεβάσεις και να ζητήσεις συγνώμη και στο λέω ευθέως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Thanos:
      H άρωστη φαντασία σου βλέπει "υπονοούμενα" εκεί που δεν υπάρχουν γιατί σε τυφλώνει ο φανατικός αντικομμουνισμός σου. Η φωτογραφία έχει λεζάντα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Αλλά εσύ τον χαβά σου.
      Για την άλλη βλακεία που λες τώρα, η ΝΔ σε αντίθεση με τον ΣΥΝ, δεν προσπάθησε ποτέ να δυαλύσει το ΚΚΕ ούτε έθεσε σαν στρατηγικό της στόχο κάτι τέτοιο. Οπότε δεν υπάρχει κάποια σύγκριση. Η δυάλυση του ΚΚΕ είναι ο υπαρξιακός στόχος τόσο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΝΑΡ. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι πολιτικοί και ιστορικοί λόγοι για αυτό, ενώ επιβεβαιώνεται καθημερινά και στην πράξη. Αν εσύ θες να κάνεις τον χαζό δικαίωμα σου.
      Επίσης καλό θα ήταν η λέξη "σύντροφος" να χρησιμοποιείται με περισσότερη φειδώ.
      Τέλος φυσικά και δεν χρωστάω να ζητήσω συγνώμη από κανέναν όψιμο λογοκριτή τψν εικαστικών μου παρεμβάσεων. Το γιατί στο εξήγησα από την αρχή...

      Διαγραφή
    2. @Thanos:
      όσο για τα φαντάσματα που βλέπω, πάρτο και από την monde diplomatique, για να γουστάρεις

      http://waltendegewalt.wordpress.com/2012/05/08/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AD%CF%89%CE%BB%CE%B1/

      Διαγραφή
  8. παιδια, σορρυ που φυτρωνω εκει που δε με σπερνουν κτλ κτλ
    αλλα εγω δεν το εξελαβα το σκιτσο ως ταυτιση της ΧΑ με το συριζα..ειλικρινα.

    Θα ελεγα μαλιστα οτι υπαρχουν και αλλοι θριαμβευτες. Το κομμα του καμμενου που απο το πουθενα πηρε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο. Αλλα και το κομματιδιο δημιουργια ξανα, που δεν υπηρχε ΠΟΥΘΕΝΑ, εκανε εκστρατια μεσω νετ, fb και e-mail (εμενα μου ηρθαν μειλ απο δαυτους) στο παραπεντε και εφτασαν να ειναι υπολογισιμη δυναμη στο νεοφιλελευθερο χωρο!! Αυτο που το βαζετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αφού το δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν συνεργασία για να οικοδομήσουν το σοσιαλισμό ή την πολιτική του καθενός, αλλά σ τ ή ρ ι ξ η εκλογικά για να υλοποιήσουν κάποια αντιμνημονιακά μέτρα!

    Γιατί θες ντε και καλά αυτό να το χαρακτηρίζεις οπορτουνισμό? Κανείς δε θα κατηγορήσει το ΚΚΕ αν δεν πετύχει! Εσείς από την αρχή ξεκαθαρίστε ότι δεν πιστεύετε στο εγχείρημα και δώστε τους τη δ υ ν α τ ο τ η τ α να δοκιμάσουν, να δουν αν μπορούν!

    Φαντάζεσαι να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία που δε κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ στο ΚΚΕ εξαιτίας τέτοιων εμμονών? Να αναγκαστούμε να τους υποστούμε ως διακυβέρνηση ΞΑΝΑ ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο, ΕΣΤΩ και μέσα στον καπιταλισμό?

    Τι από αυτά που είπε ο Αλέξης δε σου άρεσε? Το ότι θα κόψει τα χαράτσια και τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ? Το ότι θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τις απολύσεις? Το ότι θα εφαρμόσει απλή αναλογική, χρόνιο αίτημα της αριστεράς? Ότι και να παλέψει είναι καλό για μας. Αν θες κερδίζουμε έστω λίγο χρόνο να ανασυνταχτούμε. Είδες με τι μίσος τον υποδέχτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια? Δε σε προβληματίζει που ο κοινός ταξικός εχθρός τους κυνηγάει όπου τους βρει?

    Κάτι είναι και το λίγο από το τίποτα!

    Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα σας το συγχωρήσει ο απλός κόσμος αν του στερήσετε αυτή τη δυνατότητα και θα χει και δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τους στερήσαμε εμείς καμμία δυνατότητα και δεν το θυμάμαι;
    οποιος θέλει να κοροϊδέψει τον λαό πως είναι δυνατόν να τα έχεις καλά με την ΕΕ αλλά να διώξεις την τρόικα (που οι 2 από τους 3 είναι της ΕΕ), πως μπορείς να έχεις του καπιταλιστές ("υγειείς επειχηρηματίες" κατά τσίπρα) ευχαριστημένους ώστε να "επενδύσουν", τον λαό χορτάτο, αλλά και χωρίς κρατρικές παρεμβάσεις στην οικονομία (που τις απαγορευει η ΕΕ στην οποία θέλεις να μείνεις), αλλά να έχεις και "ανταγωνιστική" με καπιταλιστικούς όρους οικονομία σε μία αποβιομηχανοποιημένη χώρα και με πανίσχυρο νόμισμα (το ευρώ στο οποίο ο ΣΥΝ επιμένει να μείνουμε), και όλα αυτά μαζί και ταυτόχρονα σε συνθήκες οξυμένης καπιταλισρικής κρίσης, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Γιατί πρέπει σόνι και ντε να είναι συνένοχο και το ΚΚΕ στον εμπαιγμό;
    Για το μίσος που υποδέχτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, εγώ είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον ΣΕΒ να δηλώνει την ανοιχτή του υποστήριξη σε "αριστερό" κόμμα την προεκλογική περίοδο...
    Καλό θα ήταν να σοβαρευτούμε λίγο λοιπόν, γιατί η κατάσταση είναι ιδιαζόντος σοβαρή για να δίνουμε άλοθι στα παιχνίδια του κάθε οπορτουνίσκου ενώ ο λαός πεινάει και ο φασισμός επελαύνει. Ελάτε λίγο στα συγκαλά σας πριν να είναι πολύ αργά...
    Υ.Γ.
    Η απλή αναλογική πάει ήδη περίπατο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα για να πάρει το μπόνους των +50, η επιστροφή στους προ μνημονίου μισθούς πήγε ήδη άκλαυτη αφού ο Αλέξης χθες μας πληροφόρησε πως στόχος είναι η "μη περεταίρω μείωση", το PSI έχει γίνει δεκτό (άρα και το μνημόνιο), ενώ για το χρέος ζήτησε μορατόριουμ (αναστολή δηλαδή και όχι άρνηση πληρωμής) όπως ακριβώς και ο Βενιζέλος.
    και ακόμη δεν είναι κυβέρνηση! και είμαστε σε προεκλογική περίοδο! Σκέψου μετά τι έχει να γίνει...
    Εάν μετά από αυτά εσύ πιστεύεις ακόμη στις "αριστερές" κυβερνήσεις, πίστεψε και στον άγιο βασίλη, το ίδιο μου κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χθες είδα ένα κομμάτι από την εκπομπή στον Ενικό με την γ.γ του ΚΚΕ, όπου εξηγούσε μεταξύ άλλων πως οραματίζετε το κόμα τη λύση. Κατάληψη από το λαό των παραγωγικών μονάδων κλπ κλπ. Οπότε ο δημοσιογράφος τη ρωτάει στη συνέχεια, και που έχει γίνει αυτό στον κόσμο κα Παπαρήγα? Και απαντά, να σας πω, πουθενά.

    Πες μου σε παρακαλώ σε τι μου λες να ελπίζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.