Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ανατομία του νεοφιλελευθερισμού(σε e-book)


Υπήρχε από καιρό η σκέψη να συγκεντρωθούν και να ταξινομηθούν σε μορφή ηλεκτρονικής έκδοσης, τα άρθρα της σειράς "η ανατομία του νεοφιλελευθερισμού" από το μπλογκ cogito ergo sum, προκειμένου να μπορεί να γίνει μία συνολική μελέτη αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας εργασίας. Στείλαμε λοιπόν ένα e-mail στον συγγραφέα για να μας δώσει την άδεια, φτιάξαμε ένα εξώφυλλο, προσθέσαμε την εισαγωγή θα δείτε παρακάτω, το ανεβάσαμε στο scribd, και ...βουαλά!
(θα συνιστούσαμε το κατέβασμα σε μορφή word, προκειμένου να παραμείνουν τα link των παραπομπών ενεργά)



η ανατομία του νεοφιλελευθερισμού

7 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά.Μπράβο! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Disdaimona:
    Να είσαι καλά συναγωνίστρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Από μια γρήγορη ματιά, παρατηρώ ότι όλη η προσέγγιση μιλάει για το νεοφιλελευθερισμό ως ιδεολόγημα και όχι ως δομική αλλαγή του συστήματος. Πολύ επηρεασμένη ανάλυση από τη κατά βάση καλογραμμένη συνωμοσιολογία της Κλάιν περί "πολιτικών σοκ και δέους" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η δουλειά του Θοδωρή-Teddy καθώς και η δικιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ikonikos:
    Με μια πρώτη ματιά έτσι δείχνει, τα συμπεράσματα του συγγραφέα, είναι στο τελευταιο καφάλαιο όμως. Νομίζω πως η αξία της μελέτης έγκειται περισσότερο στην πληθώρα ιστορικών-οικονομικών στοιχείων που μας δίνει για το φαινόμενο. Πάντως εγώ διαβάζοντας το ολόκληρο, δεν βρήκα να προωθεί συνωμοσιολογικές απόψεις. Και από ότι θα έχεις καταλάβει, ούτε η δική μας άποψη είναι πως έχουμε περάσει σε κάποιο "μεταϊμπεριαλιστικό" στάδιο του καπιταλισμού, για να δεχτούμε κάποια "δομική" ιδιεταιρότητα στο νεοφιλελεύθερο φαινόμενο.
    -Α, και προσωπικά διαφωνώ με την κατακλείδα του συγγραφέα , καθώς πιστεύω πως με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις, πράγμα που (κατά την γνώμη μου πάντα) δεν μειώνει καθόλου την αξία της μελέτης.
    @Spiral Architect:
    Η δουλειά του Θοδωρή είναι πραγαματικά αξιοθαύμαστη. Η δική μας έγινε κάπως στο πόδι...
    Πάντως από την επικοινωνία που είχα μαζί του, μου είπε πως σε κάποιο καιρό, θα το κυκλοφορήσει και ο ίδιος σε χαρτί και pdf, με τα link των παραπομπών τυπωμένα στο τέλος του βιβλίου. Οποιος θέλει μία πιο προσεγμένη δουλειά, μπορεί να περιμένει μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τραγικά λανθασμένο σε πάρα πολλά σημεία.'Ακου φιλελευθερισμός έιναι ο κευνσιανισμός!!! Και ότι ο μαρξισμός του έκανε κριτική. Ο κευσιανισμος εμφανίστηκε μετά το κραχ του '29 και ήταν το κυρίαρχο οικονομικά μοντέλο στο δυτικό κόσμο μέχρι τις πετρελαικές κρίσεις τη δεκαέτια του '70 όπου ήρθε ο Φρήντμαν και πρότεινε τα δικά του. Πώς γίνεται ο Μαρξ να έκανε άσκησε κριτική σε κάτι που εμφανίστηκε μισό αιώνα μετά; Κρίμα γιατί ήθελα να το διαβάσω όλο αλλά τέτοια λάθη είναι ανεπίτρεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους κανόνες σχολιασμού δεν τους διάβασες (όχι ανυπόγραφα σχόλια).
      Ούτε το βιβλίο που θες να σχολιάσεις δεν διάβασες;
      Πουθενά δεν λέει αυτά που υσχιρίζεσαι...
      Έλεος πια με το τρόλινγκ..

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.