Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

(Μνημονιακή) Ελλάς, το Μεγαλείον σου Βασίλεμα δεν Έχει!

Εδώ και καμιά δεκαπενταριά μέρες παρακολουθούμε(-ήσαμε) μια νεκρανάσταση του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τι έχει συμβεί;

Ο διεθνής επενδυτικός και «αποτιμητικός» οργανισμός “Blackrock” είχε αρχικά αποτιμήσει τις επισφάλειες των ελληνικών τραπεζών (λόγω κουρέματος κ.λπ.) στα 17 δις Ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να καλύψουν οι μεγαλομέτοχοι αν επιθυμούσαν να κρατήσουν τον έλεγχο των τραπεζών. Αυτοί φυσικά δε μπορούν και δε θέλουν να βάλουν το χέρι τόσο βαθειά στην τσέπη, οπότε το φάσμα της κρατικοποίησης πλανιόταν πάνω από τις ελληνικές τράπεζες. Σαν αποτέλεσμα, το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε να κατρακυλάει…

Και όμως! Ω του θαύματος, εδώ και δυο βδομάδες το Χρηματιστήριο ανέκαμψε! ΑΦΟΥ ανέκαμψε (π.χ. η Alpha Bank είχε ανέβει 27%) και κάποιοι μιλημένοι έβγαλαν το μνημονιακό τους χαρτζιλίκι, η Blackrock ανακοίνωσε ότι τελικά έγινε … θαύμα! Κατόπιν νεωτέρας και επιμελεστέρας καταμετρήσεως βρέθηκε ότι οι επισφάλειες δεν ήταν 17 δις, αλλά μόνο 5 δις! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο Ευ. Βενιζέλος του Λ. Παπαδήμου ανακοίνωσε ότι το ελληνικό μνημονιακό δημόσιο  «από κει που μιλούσαν για κοινές μετοχές για όσα δισεκατομμύρια χρειαστεί να βάλει το κράτος, θα πάρει ως αντάλλαγμα κοινές μεν μετοχές, ΑΝΕΥ ΨΗΦΟΥ όμως. Έτσι πήγε η καρδιά των μεγαλομετόχων-αφεντικών των τραπεζών στη θέση της.» (βλ. http://www.badmoney.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13086%3A--17----blackrock---5--&catid=44%3A2011-05-17-12-53-26&Itemid=71&ref=nf).

Αλλά όπως ο Χριστός δεν περιορίστηκε σε ένα θαύμα, έτσι και η Ελλάς, χώρα των θαυμάτων, δεν μπορούσε να μείνει στάσιμη στο ένα θαύμα, έστω και για δεκαπέντε μόνο μέρες.

Έτσι, σήμερα ανακοινώθηκε η παύση των φοροαπαλλαγών. Για να θαυμάστε λογική του τύπου «ράβδος στη γωνία, άρα βρέχει» διαβάστε κατά λέξη τα επιχειρήματα του Υπουργείου Οικονομικών, όπως διοχετεύτηκαν στις εφημερίδες. Αντιγράφω από την «Ναυτεμπορική» χωρίς παραλείψεις, ώστε να γίνει σαφής ο παραλογισμός: «Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, "είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αδικούνται από ένα φορολογικό σύστημα το οποίο μόνο κατ΄ όνομα είναι σύστημα. Είναι μία χύμα, ανοργάνωτη και άχαρη κατάσταση επί δεκαετίες τώρα". Έτσι, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τις νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές προβλέπει:- κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ. ..κ.λπ., κ.λπ…»

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, οι φοροαπαλλαγές καταργούνται ως μέτρο αποκατάστασης της δικαιοσύνης υπέρ των μισθωτών (!), οι οποίοι έτσι θα δουν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται και πάλι, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία όσων στο εξής  θα φοροαπαλλάσσονται ΔΕ θα είναι μισθωτοί, αφού μεγάλο μέρος αυτών που δηλώνουν οικογενειακά  εισοδήματα κάτω από 20,000 Ευρώ είναι φοροφυγάδες.
Αλλά τα Ελληνικά θαύματα δεν έχουν τέλος. Αντιγράφουμε:

«Σειρά διατάξεων που αφορούν απαλλαγές από δασμούς και φόρους προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.» Έτσι, μαθαίνουμε ότι  προωθείται «η κατάργηση του φόρου πολυτελείας με γνώμονα την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων και των εγχώριων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αργυροχρυσοχοΐα, στα δέρματα και τις γούνες, στην κατασκευή μικρών σκαφών». Αλήθεια, ποιος έχει συμφέρον από την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα και στα χρυσαφικά; Ο μισθωτός; Και από πότε οι σκαφάτοι αγοράζουν … τρεχαντήρια;

Και φυσικά, στα θαύματα τέλος δεν υπάρχει…
 Διότι (αντιγράφω από το badmoney.gr): “ Φρόντισε όμως η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να μη μείνουν παραπονούμενοι  (και) οι καναλάρχες. Με... ουρανοκατέβατη διάταξη στο περιβόητο πολυνομοσχέδιο, που πολλά... γιάτρεψε, αφού το 2% επί του τζίρου, που υποχρεούνται τα κανάλια να πληρώνουν στο Δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας, μειώθηκε στο... 0,1%, χωρίς ν΄ ανοίξει μύτη στη Βουλή...Άραγε επιμένει ο κ. Παπανδρέου ότι τα συμφέροντα (κανάλια) τον έριξαν; Και τότε γιατί σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε αυτό το... δωράκι προς τα κανάλια;»
http://aristerovima.gr/details.php?id=3121 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.