Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη αναταραχή-θαυμάσια κατάσταση!#2



συνέχεια από το προηγούμενο

Η ηγέτιδα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν δόθηκε καμμία ευκαιρία στην αντι-ΕΕ άποψη να εκφράσει την επιχειρηματολογία της, που ήταν ίσως και ένας από τους βασικούς λόγους για την ματαίωση του δημοψηφίσματος από την μεριά των αστών.

Ένας άλλος λόγος της αποτυχίας του παππατζήδικου ελιγμού, ήταν οι τραμπάλες που προκάλεσε στα χρηματιστήρια, τα οποία επίσης δεν έχουν ιδέα από πολιτικούς ελιγμούς, και «δεν είναι ώρες να παίζουμε τέτοια πράγματα...».

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, το δημοψήφισμα δεν προχώρησε, η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα πανικόβαλε τους μικροαστούς πως αν βγούμε από το ΕΥΡΩ θα «...χάσουν τις (ποιές;) περιουσίες τους» -τόσα χρόνια και πιάνει ακόμη το κόλπο-, και η πλειοψηφία της κοινωνίας όχι μόνο δέχτηκε με ανακούφιση τελικά την 6η δόση με όσα μέτρα αυτή συνεπάγεται, αλλά αποδέχτηκε και μία παντοδύναμη κυβέρνηση η οποία δεν έχει προκύψει από καμμία απολύτως δημοκρατική (έστω και αστικοκοινοβουλευτική) διαδικασία, και όλα αυτά λίγους μόλις μήνες μετά την από τους ίδιους κύκλους προωθούμενη «αμεσοδημοκρατολαγνεία»!  Τα οφέλη της αστικής τάξης από την τελική κατάληξη των πραγμάτων είναι προφανή όσο και βραχυπρόθεσμα:

·        Έχει μία παντοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο διαρροών ή πολιτικών παιχνιδιών «τάχαμου διαφοροποίησης» από κάποιους.

·        Έχει καταφέρει με την συνεχή και ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, εκτός από το να κατατρομοκρατήσει τους «νοικοκυραίους» και να μουδιάσει μεγάλο μέρος του κόσμου το οποίο είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να ριζοσπαστικοποιείται.

·        Αναγκάζει την πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης να διασπάσει τις (πάντα μικρές αναλογικά) δυνάμεις της, ανάμεσα σε έναν προεκλογικό αγώνα με αβέβαιο ορίζοντα* που στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατό να υποτιμηθεί η σημασία του, και στην οργάνωση της αντίστασης του λαϊκού κινήματος που θα ήταν στρατηγική αστοχία να πάει όχι απλά ένα βήμα πίσω, αλλά να μην συνεχίσει να αναπτύσσεται. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη.

Μακροπρόθεσμα πάλι, η συντήρηση του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα! Βαρύγδουπο θα μου πείτε, αλλά δεν το λέω στα κουτουρού:

Με την νέα κοινοβουλευτική σύνθεση εξαφανίζεται ακόμη σαν πρόφαση η έννοια «κέντρο», ο βασικός δηλαδή σταθεροποιητικός παράγοντας σε κάθε αστική δημοκρατία. Ο πολιτικός χάρτης δείχνει σύσσωμο τον αστικό κόσμο στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ στήριξη από ΛΑΟΣ,Ντόρα), και το σύνολο της αντιπολίτευσης, να αυτοχαρακτηρίζεται τουλάχιστον, σαν «αριστερά», αφού ούτε καν το ΔΗΜΑΡΙ** δεν έπεσε τελικά στην παγίδα της συγκυβέρνησης (μέχρι την ώρα τουλάχιστον που γράφεται το κείμενο). Αυτό συνεπάγεται μία πόλωση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που δεν την είχαμε ξαναδεί από την δεκαετία του’40. Από την μία η «δεξιά» με πολιτικές που εξαθλιώνουν το σύνολο του πληθυσμού και από την άλλη η αριστερά σε ρόλο αξιωματικής και «ελλάσωνος» αντιπολίτευσης ταυτόχρονα και θεσμικά πλέον.  «Κεντροαριστερές» και «κεντροδεξιές» πετάχτηκαν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Αυτό δεν μπορεί, παρά να έχει και την επίδραση του, τόσο στην διαμόρφωση των συνειδήσεων (που είναι το κύριο) στο επόμενο διάστημα, όσο και στους μετά την συγκυβέρνηση κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν (που είναι το δευτερεύων αλλά όχι αμελητέο).

Η αστική τάξη λοιπόν μας πετάει και το πολιτικό, μετά το οικονομικό γάντι, σε μία περίοδο που είμαστε μεν αδύναμοι για κατά μέτωπο αντιπαράθεση, αλλά που η ίδια αποξενώνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τα μικροαστικά στρώματα που την στηρίζουν. Με τα καμώματα τους επιταχύνουν την ισχυροποίηση του λαϊκού παράγοντα. Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως οι ίδιοι θεωρούν πως ο χρόνος τους, ήδη μετράει αντίστροφα, αφού δρουν (σαν σύστημα) με ορίζοντα μηνών, και πλέον παίζουν τα ρέστα τους. Ας φροντίσουμε να τα χάσουν.

Γι αυτό σας λέω: Μεγάλη αναταραχή-Θαυμάσια κατάσταση!

*Θεσμικά η κυβέρνηση αυτή μπορεί να είναι στην εξουσία (αν θεωρήσουν πως επιτελεί «εθνικό έργο» οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων) μέχρι και το 2013. Με τις μέχρι τώρα παλινωδίες τους, τίποτα δεν αποκλείει κάτι τέτοιο.

**Η υπερπροβολή του μορφώματος του Κουβέλη αυτές τις ημέρες, ξεπέρασε μέχρι και αυτή του Καρατζαφύρερ παλιότερα. Αν και έπιασε τόπο μάλλον (βλέπε και εδώ), τελικά ο Φώτης μάλλον δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά δίνοντας αριστερό άλλοθι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση που έχει προκύψει μεταπολεμικά.

Παραρτήματα:

Μια τελευταία δημοσκοπική εκτίμηση

Χαρακτηριστικές αναλύσεις των αστών δημοσιολόγων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.