Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Κλειδώνουν» εκλογές το Νοέμβριο

(αναδημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη)
του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο κύβος ερρίφθη. Το κυβερνητικό επιτελείο και ο Γ.Παπανδρέου μετά από έντονους προβληματισμούς, τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, τα αδιέξοδα στην οικονομία που αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις της Τρόικα, την αναμονή έντονων κοινωνικών εξεγέρσεων μέσα στο Σεπτέμβρη, αλλά και το νέο θετικό κλίμα στο τραπεζικό σύστημα και πιθανότατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δημιουργεί ο «γάμος» Αlpha Bank – Eurobank αποφάσισαν να περάσουν τον Ρουβίκωνα.
Εκλογές μέσα στο Νοέμβριο με αναγγελία τους στα μέσα Οκτώβρη.

Οι επιτελείς του Παπανδρέου πιστεύουν ότι μόνο κερδισμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση πρόωρων εκλογών κι αυτό γιατί:
Στην περίπτωση της όλο και μεγαλύτερης ύφεσης, νέων σκληρών μέτρων κι άρα κοινωνικής «έκρηξης» το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ηρωική έξοδο με προκήρυξη εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν δέχεται να επιβάλλει νέα σκληρότερα μέτρα για τις λαϊκές τάξεις και θα πάει σε εκλογές ποντάροντας ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας με τα αριστερά κόμματα και το ΛΑΟΣ, πλην ΚΚΕ.
Δεν αποκλείουν ακόμα και μία «συνεταιριστική» με τη ΝΔ (σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας) βάζοντας έτσι και τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει τουλάχιστον το μισό κόστος από το σπιράλ του θανάτου που οδηγεί τη χώρα μοιραία σε πτώχευση.
Στη 2η περίπτωση όμως (που έχει ελάχιστες πιθανότητες) να αλλάξει το κλίμα και μέσα από το σεισμικό- οικονομικό γεγονός της συγχώνευσης Alpha- Eurobank, να ηρεμήσουν οι αγορές και να αρχίσει να τρέχει το νέο δάνειο της Τρόικα προς την Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο, το ΠΑΣΟΚ θα βγει και πάλι κερδισμένο, καθώς θα εμφανιστεί να έχει καταφέρει την πρώτη διόρθωση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Τότε η κυβέρνηση θα έχει πάρει μία βαθιά ανάσα και το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές με το σύνθημα «Εμείς σώσαμε την Ελλάδα, πάμε τώρα για ένα καλύτερο αύριο».
Πάντως οι πληροφορίες αυτές είναι απόλυτα έγκυρες και εξακριβωμένες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου(παρά τις όποιες διαψεύσεις μπορεί να ακουστούν ακόμα και στα εγκαίνια της ΔΕΘ),οι εκλογές έχουν κλειδώσει για το Νοέμβριο, εκτός κι αν κάποιο σεισμικό και πάλι γεγονός (κοινωνική «έκρηξη» ή μη καταβολή της 6ης δόσης του δανείου) επισπεύσει τα 
γεγονότα.

Πηγή:www.newsbomb.gr 

Αναδημοσίευση από: ΚΚΕ4ever
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

  1. βρε λες??
    Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από..εεμμ..από..

    θα ψηφίζουμε μέχρι τελικής πτώσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eχουμε και δικαιώματα κύριος! Σε μία ευνομούμενη δημοκρατία σαν την δική μας, κανείς δεν έχει το δικαίωμα μας στερεί την δυνατότητα προσφυγής στην κάλπη και το ...τηλεκοντρόλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι-εννοωντας το αστικο συστημα και τις αλλαγες στα μεσα παραγωγης και την ανατροπη των καπιταλιστων-θα ηταν παρανομες" λενε οι αναρχικοι.θα συμφωνησω σε μεγαλο βαθμο και θα διαφωνησω ως προς το οτι πρεπει να απεχουμε απο αυτες.Αναγκαστικα μεχρι η εργατικη ταξη να αφυπνιστει και να οργανωθει, για να αποτιναξει τον καπιταλιστικο ζυγο και να απαλλοτριωσει βιαια τα μεσα παραγωγης προς οφελος της,πρεπει να συμμετεχουμε στην εκλογικη διαδικασια πηγαινοντας κοντρα στα κομματα της πλουτοκρατιας.Επιπλεον το ποσοστο που παιρνουν το ΚΚΕ αλλα και τα αριστερα κομματα(λεω αριστερα επειδη πιστευω πως κομμουνιστικα δεν ειναι κατα την γνωμη μου) μπορει να δειξει τον βαθμο της συνειδησης της εργατικης ταξης αλλα και κατ'επεκταση του λαου.Οποτε εχουμε και λεμε,συμμετοχη στις αστικες εκλογες αλλα μην μεινουμε μονο σε αυτο αλλα να προχωρησουμε στο να οργανωθουμε με το μερος του οργανωμενου ταξικου λαικου κινηματος με στοχο τον σοσιαλισμο-κομμουνισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.