Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σκλαβοπάζαρα για Έλληνες μετανάστες στη Σουηδία

from:giannissouidos
Αντιγράφω από το ιστολόγιο Δραστήριοι Έλληνες της Σουηδίας
Επικοινωνούν μαζί μας αρκετοί συμπατριώτες μας που πέφτουν θύματα επιτήδειων, κυρίως συμπατριωτών Ελλήνων, που το παίζουν επιφανείς επιχειρηματίες και κοροιδεύουν τον κόσμο.
Μεικοί τέτοιοι τους έχουν προσλάβει και τους απολύουν χωρίς να τους πληρώνουν (να τους χρωτούν δεδουλευμένα, υπερωρίες κλπ).
Άλλοι πιό παλιοτόμαρα, τους υπενοικιάζουν, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν και πέρνοντας περίπου 1000 ευρώ κάθε μήνα από την επιχείρηση που τους νοικιάζει και ταυτόχρονα 1000 ευρώ από τον εργαζόμενο για να του βρεί υποτίθεται δουλειά. Ο εργαζόμενος δουλεύει μαύρα (ο ίδιος δεν το ξέρει) και ανασφάλιστος! Είχαμε και περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων (εγκλημάτων) που ο εργαζόμενος αναγκάστηκε να πληρώσει την περίθαλψη μόνος του!
Προσέξτε λοιπόν τα καθίκια αυτά.
1. Να έχετε οπωσδήποτε τον προσωπικό αριθμό.
2. Να έχετε αντίγραφο της πρόσληψης και να σας πληρώνει κάθε μήνα (να παίρνετε απόδειξη με το όνομα και την διεύθυνση της εταιρείας).
3. Να γραφτείτε αμέσως στο σωματείο με το που πιάνετε δουλειά.
4. Ελάτε σε επαφή με το ιστολόγιο μας αν έχετε κάποιο πρόβλημα.
Το επόμενο διάστημα θα δημοσιεύσουμε ονόματα αυτών των καθικιών που μεταχειρίζονται ανθρώπους σαν ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.