Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Ανακοινωσούλα...

Το μπλογκ θα συνεχίσει να "φυτοζωεί" τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, λόγω "φόρτου εργασίας" που λένε και οι "επίσημοι".

Μετά ελπίζω σιγά-σιγά να μπορέσει να επανέλθει η κανονική του ροή...

7 σχόλια:

  1. Δουλειά να έχει υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα γίνονται. Με μέτρο οι Μπύρες.... Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Πράγματι, αλλά ...η πολλή δουλειά τρώει τον εργάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH. Σωστά... Δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το αντίστροφο.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχομαι καλη ξεκούραση, χρειάζονται και οι διακοπές ακομα και σε μια περίεργη περίοδο όπως αυτη.

    Εκεινο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει κάποια προσφατη αρθρογραφία σχετικα με το ζήτημα των Επιδοτήσεων που απο την πανδημία και μετα αποτέλεσαν κεντρικη στρατηγική της κυβέρνησης. Τι θέλω να πω: Με αφορμή την Πανδημία, η κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που αποφάσισε δήθεν για να ενημέρώσει μαζικά τον κόσμο για τον ιό, ηταν να χαρίσει εκατομμύρια "σαν βοήθημα" στις αστικές εφημερίδες και τα κανάλια μέσω της "λίστας Πέτσα". Δεύτερο δειγμα επιδότησης, η "οικονομική βοήθεια" σε χιλιάδες υπαλλήλους στην αναγκαστική τους απουσία απο την εργασία - με εξαίρεση τους εργαζόμενους στα σούπερμαρκετ που πραγματικα έφτισαν αίμα να δουλεύουν καθημερινά 12ωρο. Τρίτο, και ίσως πιο ξεδιάντροπο "μέτρο", το χάρισμα 150 σε νεολαίους που θα πάνε να εμβολιαστουν. Αν έχετε δει πιο θρασύτατη προσπάθεια δωροδοκίας, σε άλλη περίοδο της πολιτικής ζωής, απο ότι σε αυτά τα δυο χρόνια,θα ήθελα να μου το υποδείξετε. Οι τύποι, κανονικά και με "νόμιμο" τρόπο, μοιράζουν επιδόματα στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας και ταυτόχρονα κλέινουν το μάτι για τις εκλογές, έχοντας πίσω τους, το σύνολο σχεδόν του Τύπου που βολεύτηκε με τις επιδοτήσεις, κάποιους που βολεύτηκαν να κάθονται μέσα και πολλούς νέους με αγουρη πολιτική συνειδηση που θα τρέξουν να "τσιμπισουν" τα 150 και δεν ξέρω καν εαν γνωρίζουν για το τι εμβολιο θα κάνουν και τι περιέχει το καθένα. Η ξεκάθαρη δωροδοκία και οι φημες για εκλογές αμέσως μετα το 4 κύμα του ιού, κάνουν την πολιτική κατάσταση ασφυκτική, θάβοντας ολές τις αντιρρήσεις και τα αντι-επιχειρηματα για τα μέτρα, κάτω απο μαζικους χαρακτηρισμούς ως "ψεκασμένους" και "αρνητές". Και θα πει κάποιος: Και με πασόκ τοτε όλο το σύστημα ήταν υπέρ του Παπανδρεου και μετα του Σημίτη - Ναι, σωστά, αλλά ακόμα και έτσι υπηρχαν στεγανά, το συστημα κρατούσε και μια πισινή για τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Σήμερα, αυτό που βλέπουμε είναι μια ολική παράδοση στις συνθηκες, στους επιστήμονες που "τυγχαίνει" και οι περισσότεροι να ειναι φιλοκυβερνητικοι, παραδομένοι στη λογική των κρατικών χορηγίσεων και των επιδομάτων, με σχεδόν μηδενική αντίσταση. Και όποιος πάει να ψελίσσει μαι αντίρριση, στιγματίζεται ως αντιεμβολιαστής. Δεν ξέρω έαν τα βλεπω εγώ τα πράγματα τοσο δραματικά, αλλά πραγματικα πιστευω οτι με αφορμη την Πανδημια, η κυρίαρχη πολιτική έχει γίνει εντελώς ξεδιάντροπη, κυνική και απολυτα ανήθικη, έφοσον χρησιμοποιεί την υγεία των πολιτών υπέρ της κομματικής της ατζέντας.


    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Ο covid χρησιμοποιήθηκε (και χρησιμοποιείται) σαν πολυεργαλείο μονόπλευρου ταξικού πολέμου εξ αρχής.
      Αυτό νομίζω πως είναι καθαρό.
      Αν αυτό το συνδιάσεις με το γεγονός πως η καπιταλιστική κρίσει έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα περιθώρια ευελιξίας, τόσο του αστικού συστήματος σαν τέτοιου, όσο και συνακόλουθα των κυβερνήσεων του, φτάνουμε σε αυτό που περιγράφεις.

      Διαγραφή
  5. https://m.902.gr/eidisi/politiki/264701/proti-i-ellada-me-57-stis-arnitikes-apopseis-gia-ti-lykosymmahia

    Αυτό ίσως εξηγεί σε ένα βαθμό την επιλογή των ΗΠΑ να στείλουν ως πρέσβη στην Ελλάδα το πουλεν της Ουκρανίας τον Παιατ.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm:
      Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο "κοινωνικής μηχανικής" όσο καιρό και η Ουκρανία. Από την περίοδο των "αγανακτισμένων" ακόμη δηλαδή (οι ομοιότητες με το "μαϊντάν" έχουν επισημανθεί από τότε).
      Απλά εδώ δεν χρειάστηκε να φτάσουν σε τόσο ακραία μέτρα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.