Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ιστορίες για Ζαίους...*

Το1992 είπαμε (οι κομμουνιστές) στους «αριστερούς» ΣΥΝασπισμένους: "Καταψηφίστε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι ιμπεριαλιστική, φιλομονοπωλιακή, αντιλαϊκή συνθήκη και θα συνθλίψει τα δικαιώματα των λαών". Από τότε είχε θεσπιστεί με το άρθρο 103 η δυνατότητα επιβολής ασφυκτικού ελέγχου των χωρών - μελών με εποπτεία και κυρώσεις (μνημόνια, capital control κ.ά.). Αυτοί δήθεν δεν το πρόσεξαν!(*)

Μας χλεύασαν γιατί το ΚΚΕ είχε μόνο… 4,54%! Αυτοί μετρούσαν τον εαυτό τους (2,94%) στη «μεγάλη πλειοψηφία του λαού» αφού συντάχθηκαν με τους άλλους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) στο πανίσχυρο 95,46%!

Όταν ψηφίζονταν η ΟΝΕ και το ευρώ, τους είπαμε να αντιταχθούν αλλά αυτοί χλεύασαν το 5,52% του ΚΚΕ και προτίμησαν να πάνε το 3,20% τους με τους άλλους στο 94,48%!!! Και αισθάνθηκαν ισχυροί και νικητές!

Όταν ήρθαν τα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ το έπαιξε «θα σκίσω τα μνημόνια» για να μαζέψει ψήφους φτάνοντας μέχρι το 35,46% το 2015 και χλεύαζε το 4,55% του «απομονωμένου ΚΚΕ επειδή η ΓΓ του ΚΚΕ, Α. Παπαρρήγα, είπε ότι αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει ό,τι έκαναν οι άλλοι. Ποιος επαληθεύτηκε αλήθεια;

Μόλις ήρθε η ώρα, στην κρίσιμη στιγμή, το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε και πάλι με τους άλλους, τους ευρωπροσκυνημένους, ευρωλάγνους και κεφαλαιοκράτες, στο 3ο μνημόνιο και όλοι μαζί ήταν «πανίσχυροι» με το 95,45% τους, έναντι του «αμελητέου και «γελοίου» 4,55%!

…και οι «αξίες» της ΕΕ

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑίοι το κόμμα σας θέλει να σας κατεβάσει στους δρόμους κατά του ν/σχ της ΝΔ για το 10ωρό. Μαχητικά, κατά της ΝΔ, του Μητσοτάκη, του Χατζηδάκη και του νεοφιλελευθερισμού τους.

Γιατί όμως;

Αφού την οδηγία για το 12ωρο (και 13ωρο) το είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4498/2017,
ο οποίος φέρει τον τίτλο «Εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ» και αφορούσε δήθεν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ νομιμοποιούσε την Οδηγία! Τι έλεγε ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συντάχθηκε με βάση την οδηγία; Ό,τι λέει και το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, αφού «καθιέρωσε» 48 ώρες εργασίας ανά βδομάδα, με πενθήμερη εργασία, που όμως μπορούν με την «ευελιξία» να φθάσουν μέχρι τις 60 ώρες, δηλαδή 12 ώρες τη μέρα!!! Κι αν πάμε σε 6ήμερο να που πιάνουμε και τις 72 ώρες! Με ένα κλικ τροποποίησης μπορεί να αντικατασταθούν οι «νοσοκομειακοί ιατροί» με τη λέξη «εργαζόμενοι» και να γίνει γενικό για όλους. Τι κάθεται και παιδεύεται ο Χατζιδάκις δεν καταλαβαίνω. Ίσως γιατί θέλει και αυτός να το κάνει ακόμη χειρότερο απ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κι εσείς καλοί φίλοι συριζαίοι, τι θα φωνάζετε στις διαδηλώσεις κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ; -Κάτω το 10ωρο του Χατζηδάκη, ζήτω το 12ωρο του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως θα καταγγείλετε τον Χατζηδάκη για νεοφιλελευθερισμό των 10 ωρών; Πάντως να καταγγείλετε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΕ, το αποκλείω, είτε λέει 12ωρο είτε 13ωρο. Δεν το κάνατε με το μνημόνιο και το νόμο Κατρούγκαλου τώρα θα το κάνετε;

-Τώρα τι θέλετε; Να ακυρώσετε τον Χατζηδάκη και όχι την Οδηγία της ΕΕ; Όλο τον αγώνα κατά της ΝΔ θα τον κάνετε, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Οδηγία και την πολιτική που επιβάλει;

Και κάτι άλλο, γιατί όλα τα φορτώνατε στα μνημόνια.

Η οδηγία δεν έχει καμία σχέση με στα μνημόνια. Εκδόθηκε το 2003 όταν όλα ήταν σε ανάπτυξη, ευημερία, χρυσά κουτάλια, προγράμματα κλπ κλπ. Γιατί την ψήφισε η ΕΕ; Γιατί την αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι απλό: γιατί είναι στις… αξίες της ΕΕ!!!

Και τώρα σας βγάζει στο δρόμο για να τα υπερασπίσετε τι;;; την Οδηγία, τις «αξίες» της ΕΕ, το νόμο σας έναντι του νόμου Χατζηδάκη, τι τέλος πάντων;
____________

(*)Που να θυμηθώ τώρα και κάτι παλιότερα "μαργαριτάρια" διολίσθησης των προπατόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αναθεωρητών του ΚΚΕεσ. Το πρώτο μαργαριτάρι που θυμάμαι, το ξεφούρνισαν λίγο καιρό μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, το 1968. Εκεί που μας έλεγαν με ύφος 100 καρδιναλίων ότι οι πραγματικοί κομμουνιστές που αντιλαμβάνονται τον κόσμο... μαρξιστικά - λενινιστικά (!!!) είναι αυτοί, μας ξεφουρνίζουν και το «πόσο κομμουνιστές» ήταν: «Η Κοινή Αγορά (ΕΕ σήμερα) δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος. Πρέπει να την προσεγγίζουμε... διαλεκτικά»! Ο ευρωκομουνισμός σε πρώιμη έκδοση!

Τι να πεις για το πόσο μαρξιστές ήταν, τι καταλάβαιναν από καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό και τι από διαλεκτική, όταν ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς τους αθωώνουν για την κόλαση που ζούσε η ανθρωπότητα στον καπιταλισμό;

Απλώς από τότε, όπως κάθε ρεφορμιστής συνεπής στην μελλοντική προδοσία του, έθεσαν τα θεμέλια προσχώρησης και υπηρέτησης του καπιταλισμού με ωραία... μαρξιστικά λόγια!

Πηγή: Αριστερά και πολιτική

*Ο τίτλος δικός μας

2 σχόλια:

  1. Στον Ευρωκομμουνισμό να βάλουμε και τον Αλαβάνο του οποίου πουλέν υπήρξε ο σημερινός πρόεδρος του Συριζα, ο οποίος μας διαβεβαίωνε (δυστυχώς μέσα από την Κομεπ), ότι κακώς αντιμετωπίζουμε το ΔΝΤ με καχυποψία!
    Σκουπιδοτενεκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σκουπιδοτενεκές:
      Η μεγάλη πλάκα είναι πως ο Αλαβάνος ήταν από τους πιο αριστερούς όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα είχε την εντιμότητα και να φύγει, όταν προ τω ν πυλών της εξουσίας, όλοι έκαναν ουρές για να μπουν.
      Αυτό δεν το λέω για να δώσω πόντους στον Αλαβάνο, αλλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης του εφόσον αυτός ήταν από τιο αριστερούς και ο πιο έντιμος, να καταλάβουμε τι σκατά ήταν οι υπόλοιποι...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.