Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα για ποιoν;

Σε μόνιμο πονοκέφαλο εξελίσσονται πλέον για τον Μακρόν οι διαδηλώσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την «ασφάλεια», που εδώ και πάνω από δυο βδομάδες έχει ξεσηκώσει τον κόσμο. Για δεύτερη συνεχή βδομάδα το περασμένο Σάββατο το Παρίσι μετατράπηκε σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία, η οποία έριξε χημικά και χρησιμοποίησε υδραντλίες για να τους διαλύσει. Ταυτόχρονα, πάνω από 90 διαδηλώσεις έγιναν σε όλη τη Γαλλία, με το υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει ότι στο Παρίσι διαδήλωσαν 5.000 και σε όλη τη Γαλλία 50.000 άτομα. Την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών μιλούσε για 130.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι κατέβηκε μισό εκατομμύριο κόσμος σε όλη τη χώρα.

«Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα για ποιoν;» ήταν ένα από τα πιο εύστοχα συνθήματα στα πλακάτ των διαδηλωτών, σε μία χώρα που ακόμα κι αυτή η αστική «δημοκρατία» όλο και περιορίζεται για χάρη της «ασφάλειας». Χάριν αυτής της «ασφάλειας» το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τη φωτογράφιση των μπάτσων όταν είναι «επί το έργον», με 45 χιλιάρικα πρόστιμο και ένα χρόνο στο «φρέσκο».

Προκειμένου να τιθασεύσει τις αντιδράσεις, ο Μακρόν υποσχέθηκε να αναθεωρήσει το άρθρο 24 που επιβάλλει αυτές τις υπέρογκες ποινές.

Ομως αυτό δε σταμάτησε τους διαδηλωτές που κατέβηκαν για δεύτερο Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ζητώντας την απόσυρση ολόκληρου του νομοσχεδίου (έχει ψηφιστεί ήδη στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη γαλλική Βουλή). Κατέβηκαν μάλιστα με βίαιες διαθέσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 67 μπάτσοι (48 από αυτούς στο Παρίσι).

Παράλληλα, ο Μακρόν σχεδιάζει να περάσει κι άλλο νομοσχέδιο αναφορικά με το Ισλάμ. Εδωσε μάλιστα δεκαπέντε μέρες διορία στην οργάνωση «Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης» να δηλώσει «πίστη» στις «δημοκρατικές αξίες» και να απαρνηθεί κάθε πολιτικό χαρακτήρα.

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση Μακρόν νομοθετεί απρόσκοπτα αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που θα γεννήσει η πολιτική της. Σιγά μην νοιαστεί για την πανδημία που θερίζει στη Γαλλία! Στο κάτω κάτω, οι διαδηλωτές… φταίνε που δεν κάθονται στα σπίτια τους…

Πηγή: Κόντρα

Θα μπορούσε να τιτλοφορείται και ως "δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.