Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Πως λειτουργούν τα εμβόλια mRNA

Σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια οι νέοι τύπου εμβολίων της Pfizer και της Moderna, βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα για την παραγωγή εμπορικού εμβολίου σε ανθρώπους, (κοινώς ουσιαστικά θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά τώρα, στου κασσίδη το κεφάλι) πόσο μάλλον για χρήση σε μαζική κλίμακα.

Τα παραδοσιακά εμβόλια περιέχουν το αντιγόνο που εκκινεί την ανοσιακή απόκριση. Παραδείγματα εμβολίων αυτής της κατηγορίας είναι αυτά της πολιομυελίτιδας και της γρίπης, τα οποία περιέχουν αδρανοποιημένους ιούς.

Ωστόσο τα εμβόλια τα εμβόλια mRNA, βασίζονται σε ένα διαφορετικό μηχανισμό. Ουσιαστικά περιέχουν «γενετικές οδηγίες» τις οποίες μεταβιβάζουν στα κύτταρα του ξενιστή (δηλαδή του εμβολιαζόμενου) έτσι ώστε τα τελευταία να παράξουν τα αντιγόνα.

Για τους κορονοϊούς, το αντιγόνο αυτό είναι η πρωτεΐνη ακίδα επιφανείας την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να προσδεθεί και να εισέλθει στα κύτταρα.

Αυτό που κάνουν οι ειδικοί είναι να χορηγούν τη γενετική πληροφορία που καθοδηγεί (δηλαδή "μεταλλάσει") τα κύτταρα (που κανονικά κάνουν άλλη δουλειά) έτσι ώστε να παράξουν την πρωτεΐνη ακίδα, εκκινώντας με τον τρόπο αυτό την ανοσιακή απόκριση.

Πως λειτουργεί το mRNA

Το mRNA αναμένεται να λειτουργήσει προετοιμάζοντας το σώμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στη μόλυνση με τον κορονoϊό SARS-CoV-2.Ο ιός χρησιμοποιεί πρωτεΐνες στην εξωτερική του επιφάνεια, για να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος και να προκαλέσει ασθένειες. Το mRNA περιέχει τις γενετικές οδηγίες (mRNA) για την ακίδα πρωτεΐνης και καλύπτεται από μικρά λίπη (σωματίδια λιπιδίων) που βοηθούν στην παράδοση του mRNA και την αποτρέπουν από την αποικοδόμησή του.

Όταν ένα άτομο λαμβάνει το εμβόλιο, τα κύτταρα του θα διαβάζουν τις γενετικές οδηγίες και θα παράγουν την ακίδα πρωτεΐνη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου θα αντιμετωπίσει αυτήν την πρωτεΐνη ως ξένη και θα παράγει φυσικές άμυνες – αντισώματα και Τ κύτταρα – εναντίον της.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των εμβολίων RNA είναι ότι δεν απαιτούν την καλλιέργεια του παθογόνου παράγοντα (αφού τα ίδια μας τα κύτταρα θα κάνουν -με άγνωστες μέχρι στιγμής παρενέργειες- τσάμπα την δουλειά που θα έπρεπε κανονικά να γίνει εργαστηριακά, με συνέπεια την εκτόξευση του ποσοστού κέρδους) και την απομόνωση αντιγόνων, κάτι που επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών.

Πηγή: Health report
*Με μπλε γράμματα οι δικές μας επεξηγήσεις

12 σχόλια:

  1. Ευχαριστουμε για το αρθρο, δεν ειμαι ειδικος επι τους θεματος... ποντοπορος ναυτεργατης ειμαι... αλλα ισως να εχει σχεση και το παρακατω αρθρο στον συνδεσμο του sputniknews...

    https://sputniknews.gr/epistimi/202011288984263-kathigitis-apth-gia-to-Sputnik-V-einai-apo-ta-emvolia-pou-panta-kaname--den-ehei-parenergeies/

    MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @MiG-23:
      Πράγματι, τόσο το Sputnik όσο και τα κινέζικα αντίστοιχα εμβόλια είναι της κλασσικής γνωστής τεχνολογίας, και είναι αποτελεσματικά.
      Οπότε η πρεμούρα για την μαζική χορήγηση MRNA εμβολίων, μια τεχνολογία εντελώς αδοκίμαστη, οφείλει να προβληματίσει

      Διαγραφή
  2. Μέσω των πρόσφατων άρθρων σου και αναδημοσιεύσεων από το https://www.sarajevomag.net/ είδα τα εμβόλια covid-19 και από άλλες οπτικές γωνιές. Αλλά με απόψεις που ενστερνίζομαι πολύ λίγο, ακόμα.

    Σ'αυτό που συμφωνώ είναι ότι ο κίνδυνος από άγνωστες βιολογικές μεθόδους είναι τεράστιος, ειδικά όταν βάλεις και το κυνήγι του Κέρδους των Βιομηχανιών μέσα. θυμάται κανείς τις τρελές αγελάδες όταν τις τάϊζαν σουβλάκι;

    Και ειδικά όταν προέρχονται από άτομα που θα έπρεπε να γνωρίζουν την Στατιστική καλύτερα (δες ρεζιλίκια της AstraZeneca με το 60% που γίνεται 90% όταν ξεχάσεις να αναφέρεις τις λεπτομέρειες).

    Είπα "ακόμα", γιατί πάντα κάτι νέο μπορεί να προκύψει:

    "Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πέραν των κρατικών επιλογών που θα γίνουν είναι βέβαιο ότι θα κινηθούμε, τουλάχιστον ως προς τα ταξίδια, σε αυτή την κατεύθυνση. Και θα πρέπει να γνωρίζουν ενδεχομένως και αυτοί που οικειοθελώς δεν θα εμβολιαστούν -γιατί όπως είπα ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός- μπορεί να θέλουν να ταξιδέψουν και να μην μπορούν. Είναι τόσο απλό.

    Εγώ δεν πρόκειται να κυνηγάω με το εμβόλιο στο δρόμο ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν μία ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους. Και μπορεί, όχι εμείς αλλά η ίδια η αγορά, η ελεύθερη οικονομία να επιβάλλει τέτοιους περιορισμούς που να είναι η ζωή τους λίγο πιο δύσκολη.
    "

    Πρόκειται φυσικά για κυνική δήλωση του ανεκδιήγητου (δες https://primeminister.gr/2020/11/28/25334).

    Ας αποδείξουν, πειραματικά, ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, και στην σύνθεση του πληθυσμού αλλά και στον χρόνο. Ή ας ορίσουν τα Χ,000,000 ευρώ σαν αποζημίωση για τυχόν παρενέργειες. Ας αφαιρέσουν τον παράγοντα του κέρδους από την κατασκευή+διανομή του, ας αφαιρέσουν τυχόν πατέντες, ας απαγορεύσουν την χρήση αυτών των μεθόδων για άλλους σκοπούς πλην για αυτήν ειδικά την πανδημία. Ας επιτάξουν τις φαρμακοβιομηχανίες αποζημιώνοντας τες για τα έξοδα τους (μόνο) μέχρι τώρα και αναλαμβάνοντας ο ΠΟΥ την τελική έγκριση και διανομή. (όλες οι προτάσεις μπάζουν σίγουρα!) Ο κόσμος θα πειστεί πολύ καλύτερα να το κάνει παρά αν αναλάβει η Αγορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      Ένα μεγάλο ζήτημα, που ίσως δεν του έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία, είναι ακριβώς αυτό που λέει ο Μητσοτάκης.
      Από πότε δηλαδή τα μονοπώλεια απέκτησαν δηλαδή το δικαίωμα να νομοθετούν ουσιαστικά μονομερώς (χωρίς δηλαδή την διαμεσολάβηση καν του πολιτικού προσωπικού) και που μπορεί να πάει αυτή η ιστορία μελλοντικά.
      Αν αύριο αποφασίσουν π.χ. πως το να είσαι ύποπτος "τρομοκρατίας" (άμα δεις τον επίσημο ορισμό, περιλαμβάνει όσους θέλουν να ανατρέψουν το υπάρχον κοινωνικό σύστημα) να σου απαγορέψουν την πρόσβαση σε μετακινήσεις, επικοινωνίες, υγεία ή ό,τι άλλο μπορεί να γεννήσει το αρρωστημένο μυαλό τους.
      "Για το καλό της κοινωνίας" πάντα...

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο Σοσιαλισμός είναι ζωντανός και επίκαιρος όσο ποτέ η σαπίλα του καπιταλισμού δεν κρύβεται. Γιατί φοβούνται τους Μπολσεβίκους των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα, σβησε το σχολιο αν θεωρείται ασχετο, απλα μου κανει εντύπωση γιατι τωρα μια αστική εφημερίδα να κάνει πρωτοσέλιδο το ΚΚΕ εν μέσω πανδημιας, ελληνοτουρκικών και άλλων σοβαρών θεμάτων.

    https://www.frontpages.gr/d/20201203/26/%CE%95%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1

    Γιάννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιάννος:
      Την ίδια ακριβώς στιγμή η Observer:
      https://info-war.gr/dekemvriana-to-vromiko-mystiko-tis-vr/

      Διαγραφή
    2. Την καλημέρα μου TRASH. Είναι λογικό να ασχολούνται ακόμα κάνοντας αντικομουνισμό στο πρόσωπο του ΣΤΑΛΙΝ. 1ο δοκίμιο ιστορίας 1918 1949 του 2018 σύγχρονη εποχή χωρίς κανένα δικό μου σχολιασμό. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. https://www.capital.gr/arthra/2161149/dekembris-1944-pos-ftasame-sti-sugkrousi Το αφήνω προς προβληματισμό χωρίς να συμφωνώ σε τίποτα απο αυτά που γράφει. Δεν πρόκειται να σχολιάσω εκτός πλαισίων που έχουμε πει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή βλέπω τους κατοίκους της Ουχαν να πανηγυρίζουν, οι οποίοι είναι κάποια εκατομμύρια, μπορούμε να δούμε κάπου πως τα κατάφεραν και βγαίνουν έξω χωρίς καν εμβόλιο;

    Η ερώτηση αφορά φυσικά την αναγκαιότητα του εμβολίου. Γιατί είτε στην μητρόπολη του κορονοιου επικράτησε η ανοσία της αγέλης και βγαίνουν έξω χωρίς περιορισμούς είτε πήραν όλοι κάποιο εμβόλιο το οποίο δεν γνωρίζω να υπάρχει εκεί. Τι πραγματικά συμβαίνει;

    Ν. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ν.Κ.:
      Η απάντηση είναι πως εκτός από την καραντίνα, οι κινέζοι έδωσαν μεγάλη βάση στην αντιμετώπιση του covid σε όλες τις βαθμίδες υγείας.
      Σε όλες δηλαδή τις βαθμίδες που αντιστοιχούν στην πορεία από το εμβόλιο μέχρι την εντατική, και που η δύση (μοιάζει να έχει να)έχει "ξεχάσει" πως υπάρχουν.
      Τις μαζικές δηλαδή δομές υγείας.
      Τίποτε το πρωτότυπο δεν έγινε δηλαδή για να φτάσουν εκεί, πέρα από εκείνα που μέχρι τώρα ήταν κοινός ιατρικός τόπος.
      Τόσο κοινός που μέχρι και ο Πολάκης στην βουλή έκανε λόγο ακριβώς για αυτό, μιλώντας μάλλον σαν γιατρός παρά σαν "Πολάκης".

      Διαγραφή
    2. @Ν.Κ.:
      Για την αναγκαιότητα του εμβολίου τώρα, νομίζω πως τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.
      Οι ευπαθείς ομάδες ή αυτές υψηλού κινδύνου, καλό είναι φυσικά να εμβολιαστούν.
      Η πρεμούρα τώρα να δοκιμαστεί μαζικά στου κασίδη το κεφάλι μια νέα τεχνολογία (mrna) που καμμία ιδέα δεν έχουμε για τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες της και πολύ μικρή για τις άμεσες, δεν νομίζω πως προκύπτει από κάποια κοινωνική-υγειονομική αναγκαιότητα, πολύ δε περισσότερο που υπάρχουν ήδη τουλάχιστον 3 δοκιμασμένα "συμβατικά" εμβόλια, τόσο το ρώσσικο, όσο και τα δύο κινέζικα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.