Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Στοχεύουν να καταστείλουν κάθε διαμαρτυρία



Μυριόστομη την απαίτηση για την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος ύψωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου με στεντόρεια φωνή, διαδηλώνοντας στην πλατεία Συντάγματος.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αντήχησε το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, για ξεσηκωμό ώστε να αποκρουστεί η προσπάθεια να μπει στο «γύψο» το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Στοχεύουν να καταστείλουν κάθε διαμαρτυρία για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας

Στον χαιρετισμό του, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα βρισκόμαστε μάρτυρες κατάθεσης και συζήτησης ενός νομοσχεδίου που μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Ενός νομοσχεδίου που περιέχει διατάξεις οι οποίες καταφανώς αντιφάσκουν και σε αυτό ακόμα το αστικό Σύνταγμα της χώρας, και ειδικά στο άρθρο 11 αυτού, το οποίο Σύνταγμα είχε εισηγηθεί και ψηφίσει από τον καιρό της μεταπολίτευσης, αρχές του 1975, η κυβέρνηση τότε της ΝΔ.

Με δούρειο ίππο το φάντασμα του κορονοϊού, απ' ό,τι φαίνεται επιχειρείται, ως κατάλληλη ευκαιρία αυτήν ακριβώς τη χρονική περίοδο, να νομοθετηθούν συλλήβδην μια σειρά από αντιδραστικές διατάξεις με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα του λαού συνολικά, και ειδικότερα όλων των εργαζόμενων ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς, γιατί αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς και ντόπιοι μονοπωλιακοί όμιλοι, έτσι ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται άκοπα, στο έπακρο, να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους ανθρώπους, μεταξύ των άλλων της ελληνικής κοινωνίας, αυτούς δηλαδή τους ανθρώπους που με περίσσια περηφάνια στη ζωή εργάζονται σήμερα για να παράξουν τον κάθε λογής και αξίας πλούτο, ο οποίος όμως θα οδεύσει δυστυχώς, ως άβουλο άγημα, στις γιγάντιες, ψυχρότατες τσέπες των παντός είδους μονοπωλιακών οργανισμών.

ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
για τις διαδηλώσεις.
Οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργοδότες και οι πιστοί σ' αυτούς ΗΠΑ και ΕΕ δεν θέλουν ανθρώπους με θεωρητικές γενικές γνώσεις, με άποψη και ουσία, αλλά θέλουν μόνο ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και κυρίως μεμονωμένα και όχι κοινωνικά άτομα, που να τους κάνουν πολλά τα έτη, ώστε να τους είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμοι και όχι άνθρωποι με κύρος, ουσία, συγκρότηση, άποψη, ώριμη σκέψη, και ασφαλώς να μην τολμούν να προβάλλουν ούτε ίχνος διεκδίκησης. Γιατί έτσι, απρόσκοπτα μπορούν να τους αρπάζουν ό,τι παράγουν. Αυτό είναι στο DNA των μεγαλοεργοδοτών. Προσοχή! Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη πάνω σ' αυτά.

Απαιτείται να μπει επιτέλους καλά στο μυαλό μας και να μας γίνουν συνείδηση τα εξής:
  • Την εποχή της κρίσης του ψυχρότατου συστήματος που περάσαμε, από το 2009 έως το 2018, οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο πλούτισαν τόσο όσο ποτέ, στον μικρό αυτό χρόνο τον προηγούμενο αιώνα, αυτό είναι γεγονός.
  • Ούτε καν εκατό άτομα (λιγότερα δηλαδή από εκατό άτομα) δισεκατομμυριούχοι κατέχουν σχεδόν τον μισό πλούτο της Γης.
  • Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περίπου πάνω από το 97% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ εξάλλου 3.000.000.000 άνθρωποι σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα ζουν σχεδόν σε κατάσταση μόνιμης πείνας (και εγώ έχω παράδειγμα την Ινδία, όπου είχα επισκεφθεί πριν από 9 χρόνια, εκεί να δείτε τι γίνεται).
Αρα: Οταν λένε ότι έχουμε οικονομική άνοδο σε μια χώρα στο σύστημα που ζούμε, τα όποια αυτά οφέλη πηγαίνουν απευθείας στους πλουτοκράτορες εργοδότες. Περαιτέρω,

Την ώρα αυτή που προωθείται το αντιλαϊκό αυτό νομοσχέδιο για ψήφιση, χιλιάδες άνθρωποι και στη μαρτυρική αυτή χώρα μας του μόχθου διολισθαίνουν στην απόλυτη φτώχεια. Και ρωτώ: Πώς είναι δυνατόν να μην αντισταθεί εδώ και τώρα κανείς, ώστε να ανατραπεί πλήρως η γενικότερη αντιλαϊκή αυτή κατάσταση;
[...]
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.