Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Καλογριτσειάδας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…


O Kυριάκος Τόμπρας (που τον παρουσίασαν σαν γιο του ανθρώπου-σύμβολο του «βαθέος ΠΑΣΟΚ, Θεοφάνη Τόμπρα, ενώ δεν είναι - Χρήστος είναι το όνομα του πατέρα του) εμφανίζεται απελπισμένος στα κανάλια και δηλώνει: «Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες. Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν». Το αποτέλεσμα είναι, όπως λέει, «να τρέχω τώρα γιατί δύο χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια»!

Η υπόθεση έχει ως εξής: η τεράστια κατασκευαστική CCC, την οποία κουμαντάρουν οι Παλαιστίνιοι αδελφοί Χούρι (η οικογένειά τους ήταν εγκατεστημένη στο Λίβανο) και έχει στην Ελλάδα μόνο την έδρα της, έχει δώσει στον Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή για υπεργολαβία που θα έκανε η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ στην κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Καλογρίτσας δεν έκανε καμιά δουλειά στα ΗΑΕ. Ισχυρίζεται (και ο Τόμπρας τον επιβεβαιώνει) ότι το συμφωνητικό ήταν εικονικό. Οτι τα 3 εκατ. ήταν προκαταβολή, ισόποση της εγγυητικής που απαιτούνταν για να πάρει ο Καλογρίτσας μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συμφωνία έγινε με παρέμβαση του Παππά και του Μαξίμου (Λευκού Οίκου). Στη συνέχεια θα έπαιρνε άλλα 22 εκατ. για να αγοράσει την άδεια, ενώ ο Καλογρίτσας θα έβαζε στο μέλλον άλλα 25 εκατ. για να στηθεί το συριζοκάναλο. Ο Καλογρίτσας δεν πήρε την άδεια, αλλά δεν επέστρεψε τα 3 εκατ. Λέει ότι, καθ' υπόδειξη του Παππά, τα έβαλε για να φτιάξει το Documento.

Οι Χούρι του ζήτησαν πίσω τα λεφτά και επειδή δεν τα επέστρεψε τον πήγαν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου στην Ελβετία, όπου κέρδισαν την υπόθεση. Μετά, κατέθεσαν αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να γίνει εκτελεστή η Διαιτητική Απόφαση και ο Καλογρίτσας να τους δώσει τα λεφτά. Κατά την εκδίκαση αποκαλύφθηκαν οι ισχυρισμοί του Καλογρίτσα για το «στήσιμο» προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά, ο Καλογρίτσας κατέθεσε και μήνυση κατά των Χούρι, υποστηρίζοντας ότι αυτοί εξαπάτησαν το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Πλέον, ο Καλογρίτσας έχει δικηγόρο τον Λοβέρδο, ενώ ένας πρώην στενός του συνεργάτης είναι στενός συνεργάτης και υπουργός του Κούλη. Πρόκειται για τον Θεοδωρικάκο, που δηλώνει ότι δεν υπήρξε συνεταίρος του Καλογρίτσα στη GPO. Ηταν όμως πρόεδρος, ενώ συνεταίρος του Καλογρίτσα ήταν η γυναίκα του (του Θεοδωρικάκου). Κι όπως έγραψε ο Παπαχρήστος στα «Νέα», είναι σεξισμός να κατηγορείται ο Θεοδωρικάκος για τις μπίζνες της συζύγου του (η οποία τον είχε… υπάλληλο στη GPO)! Αγανάκτησε ο άνθρωπος, γιατί στο τέλος θα πουν και για τη δική του σύζυγο, Ολγα Μπαλαούρα, ότι δεν είναι αυτόφωτη. Η κ. Μπαλαούρα μπορεί να είναι νηπιαγωγός, όμως η θητεία της σε διοικήσεις νοσοκομείων ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, στο μηχανισμό του οποίου θήτευσε επί σειρά ετών. Και τώρα, έχει διοριστεί από την κυβέρνηση των «αρίστων» διοικήτρια του «Αγίου Σάββα», ενός από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας!

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον «κυρ-Χρήστο» (όπως τον προσφωνεί ο Παπαχρήστος) Καλογρίτσα. Τα στοιχεία που επικαλείται για να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του κατά των Χούρι είναι μια σειρά e-mail (τα e-mail γίνονται δεκτά ως αποδεικτικά μέσα στις αστικές διαφορές). Τα e-mail ανταλλάσσονται από τον Φουάντ Χούρι και τον Κυριάκο Τόμπρα, που ήταν ο ενδιάμεσος. Από τα e-mail φαίνεται ότι ψάχνουν τρόπο να μεταφέρουν άμεσα τα 3 εκατ. στον Καλογρίτσα και καταλήγουν στη λύση της «υπεργολαβίας», επειδή βιάζονται. Στο τελευταίο e-mail ο Χούρι λέει ότι δεν πρέπει ν' αφήσουν ίχνος για τη συναλλαγή και αναφέρεται στον Λευκό Οίκο και την περιβόητη πλέον White Porscha.

Aυτή είναι, συνοπτικά, η ιστορία, όπως παρουσιάζεται στην έκτασης 31 σελίδων μήνυση του Καλογρίτσα κατά της CCC και των Χούρι. Ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται επίσης ότι έδωσε τα 3 εκατ. ευρώ για την έκδοση του Documento, χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη. Επικαλείται, ακόμα, μαρτυρικές καταθέσεις σε συμβολαιογράφο, του Κυριάκου Τόμπρα και κάποιου Χρήστου Νικολάου. Ο Τόμπρας, πάντως, που σίγουρα ξέρει πολλά, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις δεν παίρνει άμεσα θέση. Λέει ότι «αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου. Kαι να μου έλεγε κάτι αντίθετο δεν θα το πίστευα». Υποστηρίζει ότι οι Χούρι ήθελαν να μπουν σε τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα (τι ανάγκη είχαν, άραγε;) κι αυτός τους έφερε σε επαφή με τον Καλογρίτσα, όμως στη συνέχεια οι Χούρι υπαναχώρησαν. Κι όταν ο Καλογρίτσας πήρε πίσω τα 3 εκατ. που είχε προκαταβάλει, οι Χούρι ήταν ήδη εκτός συμφωνίας.
___________
Περνώντας στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, βλέπουμε τον Καλογρίτσα να έχει αλλάξει στρατόπεδο. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήταν «κώλος και βρακί» με τον Περισσό (είχε αναπτύξει και προσωπική φιλία με τον Φλωράκη), ο οποίος έβαλε τα λεφτά και ο Καλογρίτσας εμφανίστηκε ως εκδότης της «Πρώτης», που προετοίμασε το δρόμο για το «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου». Μετά την εσωτερική κρίση και τη διάσπασή του ΣΥΝ, ο Περισσός αποχώρησε από το «Συνασπισμό» και έκλεισε την «Πρώτη». Ο Καλογρίτσας προσέγγισε το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης ήταν δίπλα του κι από κοντά το «παιδί του Ανδρουλάκη», ο Θεοδωρικάκος. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Καλογρίτσας ξανάπιασε «δουλειά». Είναι γνωστό ότι ο Σπίρτζης έσπασε σε οχτώ κομμάτια το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, για να μπορέσει να πάρει τα μισά απ' αυτά τα κομμάτια η εταιρία του Καλογρίτσα, δίνοντας εκπτώσεις πάνω από 50%. Φυσικά, το έργο δεν έγινε ποτέ. Ο Καλογρίτσας το παράτησε. Τότε η ΝΔ «έσκουζε» για το «σκάνδαλο Καλογρίτσα-Σπίρτζη», τώρα έχει κάνει σημαία της τον Καλογρίτσα.

Αυτό, βέβαια, δε δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη αντίδραση του οποίου ήταν πραγματικά για τα πανηγύρια, καθώς αναφέρθηκε σε «επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ», που «αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα», και σε «ανεξόφλητα χρέη του (Καλογρίτσα) προς τρίτους επιχειρηματίες», τα οποία «ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του». Επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Και κυρίως δεν μίλησε ο κατονομαζόμενος από τον Καλογρίτσα Νίκος Παππάς. Αυτός που μετά την «κασέτα» Μιωνή είχε πάρει σβάρνα τα ραδιοκάναλα, αυτή τη φορά εξαφανίστηκε. Ισως να φοβάται ότι και ο Καλογρίτσας τον έχει «γραμμένο», όπως ο Μιωνής.

Μετά το μπαράζ δηλώσεων από κορυφαίους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε non paper στο οποίο μιλούσε για «μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες». Και τόνιζε ότι «δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ».

Δε σταμάτησε σ' αυτή την εμφανή προσπάθεια συμψηφισμού ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υιοθέτησε ολόκληρη τη νομική γραμμή της CCC, αναφερόμενος στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστήριου και στο e-mail με το οποίο ο Καλογρίτσας επιβεβαίωνε ότι αναλαμβάνει την υπεργολαβία. Επ' αυτού, ο Καλογρίτσας έχει έτοιμη την απάντηση: «εικονική ήταν η συμφωνία, εικονικό και το e-mail». Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αφού καταπιάστηκε με τα e-mail που επικαλούνται οι αντίδικοι, γιατί δεν αναφέρθηκε και στα e-mail περί Λευκού Οίκου και White Porscha; Τι ακριβώς συνέβη; Ο Καλογρίτσας εξαπάτησε τους Χούρι, λέγοντάς τους ότι είναι απεσταλμένος του Μαξίμου; Και οι Χούρι έχαψαν το παραμύθι, χωρίς να επιβεβαιώσουν ότι όντως ο Καλογρίτσας θέλει να στήσει κανάλι για τους Τσιπραίους; Επειδή οι Χούρι κάθε άλλο παρά αφελείς είναι, η υπερασπιστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «μπάζει». Και πολύ μάλιστα.

Υπάρχει, βέβαια, και το ερώτημα: γιατί οι Χούρι να ανακατευτούν στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ρισκάροντας το καθεστώς της εταιρίας τους; Διακινείται ήδη από τον Παπαχρήστο και άλλους η άποψη ότι οι συριζαίοι εκβίασαν τους Χούρι με φορολογικούς ελέγχους. Κι αν είναι έτσι, γιατί οι Χούρι δεν άφησαν την ιστορία στο σκοτάδι, αλλά επιμένουν να πάρουν πίσω τα 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα; Αραβική τσιγκουνιά; Πείσμα; Αυτά δεν πολυταιριάζουν σε μεγαλοκαπιταλιστές.

Η CCC, πάντως, χρειάστηκε μερικές μέρες για να βγάλει μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στα πλούτη της και δηλώνει λακωνικά ότι «παρακολουθεί προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις και απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρίας». Δηλώνει ότι «η CCC έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη» σε ό,τι αφορά «την επίλυση της αντιδικίας με την εταιρία “Τοξότης“» και «εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση». Προσεγμένη, δήλωση, με ορθάνοιχτες «πόρτες διαφυγής» (διότι εγείρονται σοβαρά ζητήματα παρανομιών της ίδιας της CCC).

Η υπόθεση έχει δρόμο. Και οι Τσιπραίοι έχουν βρεθεί με την πλάτη στα σκοινιά. Ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να αγκαλιάσει τον Παππά και να φωνάξει «όλοι μαζί», όμως ο Παππάς δεν μιλάει. Ούτε τον είδαμε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ενάντια στον Καλογρίτσα. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κατά κράτος σ' αυτή την ιστορία, ανεξάρτητα από τις νομικές πτυχές, είναι στην εδραία πεποίθηση που υπάρχει στον κόσμο, ότι ο Καλογρίτσας υπήρξε τσιπραίικη επιλογή για να πάρει άδεια και να στήσει κανάλι. Οποια γνώμη και να έχει ο κόσμος για τον Καλογρίτσα, δεν πιστεύει πως οι Τσιπραίοι δεν είχαν ανάμιξη σ' αυτή τη βρόμικη ιστορία.
Πηγή: Κόντρα

17 σχόλια:

  1. Πάμε ξανά λοιπόν φρεσκάρισμα στην ιστορία. Ο Καλογρίτσας και η ...Πρώτη ήταν στα πλαίσια της γραμμής για ...πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα στάδια.... που υπήρχε στο πρόγραμμα του ΚΚΕ που δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε στο 9ο Συνέδριο του 1973.. αυτές τις συλλογικές αποφάσεις εφάρμοζε ο σ. ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ με βάση των δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και όχι δικές του. Μέσα σε συνθήκες που με προθάλαμο τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό είχε φουντώσει πάλι ο δεξιός με επικεφαλής στον άγριο φραξιονισμό τον ...άθλιο φαράκο.... Ολη η προσπάθεια να μας χρεωθεί αυτή η σαπίλα δικαιώνει απόλυτα την 30 χρονη σχεδόν πορεία μας ξεριζώματος όλων των οπορτουνιστικών καρκινωμάτων. Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο Καλιγρίτσας είχε λευκό πολιτικό (και ποινικό) μητρώο, οπότε δύσκολα μπορεί ν καταλογήσει κάποιος κάτι στο ΚΚΕ για τις σχέσεις του, πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ποιά ήταν τότε η ΚΕ του ΚΚΕ, και που είναι σήμερα πάνω από την μισή από εκείνη.
      Από εκεί και πέρα τώρα, η αλήθεια είναι πως η συνεργασία με την σοσιαλδημοκρατία (του ΠΑΣΟΚ κιόλας μάλιστα) ήταν ντιρεκτίβα της ΕΣΣΔ.
      Το ΚΚΕ χωρίς να την αποκρούσει πλήρως, έκανε μεν μετωπική πολιτική τότε, αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ. Προτίμησε να την κάνει με την ΕΑΡ μήπως και βρει την ευκαιρία να υποκαταστήσει με το νέο μετωπικό σχήμα το ΠΑΣΟΚ ως "προοδευτικό πόλο" στην ελληνική πολιτική.
      Δεν ήταν εντελώς παράλογος αυτός ο υπολογισμός με τα τότε δεδομένα, αφού δεν είχε λειφθεί υπόψην πως όλα αυτά θα συνέβαιναν παράλληλα με τις ανατροπές στις λαϊκές δημοκρατίες και όσα αυτές θα συνεπάγονταν στο εσωτερικό του ίδιου του ΚΚΕ πλέον.
      Υ.Γ.
      Η "ΠΡΩΤΗ" σαν ίδεα δεν ήταν κακή. Το πως λειτούργησε στην πράξη βέβαια, ήταν εντελώς άλλο πράγμα.

      Διαγραφή
    2. TRASH.Για τις ευθύνες της ΕΣΣΔ συμφωνούμε απόλυτα με αφετηρία το 20ο Συνέδριο και την 6η Ολομέλεια. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αυτοδυναμία το 1981 θα μπαίναμε σε κυβέρνηση αυτός ήταν ο στόχος τα έχω ζήσει και έχω συζητήσει σχετικά ...και με επάνω.... Στα λέω με την υπογραφή μου. Οσο για την ...Πρώτη εγώ λέω πως Νομοτελειακά θα κατέληγε εκεί. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτό που λες για την ΕΑΡ είναι μετά το 1985 αφού βγάλαμε τον Σαρτζετάκη....ΟΥΦΦΦ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ναι για τότε λέω.
      Όταν μετά το απεργιοκτόνο άρθρο 4, τις συμφωνίες για την παραμονή των βάσεων και την κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ για την ΕΟΚ, το ΚΚΕ έκοψε (κ ορθά κατ'εμέ) κάθε σχέση μαζί του.

      Διαγραφή
    5. TRASH. Πολύ σωστά έκοψε το 1985 με το ΠΑΣΟΚ αλλά...πήγε να διορθώσει το λάθος με νέο λάθος με την ΕΑΡ. Βέβαια δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο στις τότε συνθήκες και αυτό στο υπογράφω αν και με τα μάτια του τότε δεν φαινόταν το βάθος. Δυστυχώς έπρεπε να ολοκληρωθεί η ανατροπή του Σοσιαλισμού το 1991... ώστε να μπορέσουμε να ξεμπλοκαριστούμε απο αυτόν το καρκίνο για να αλλάξουν όλα. Να μη ξεχάσουμε και το Αριστερίστικο τροτσκιστικό οπορτουνισμό του ΝΑΡ φαινομενικά αντίθετα αλλά στην πραγματικότητα συγκοινωνούντα δοχεία. Αφήνοντας έξω τον σ.ΚΑΠΠΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. TRASH. 30 χρόνια κλείνουν τον Φλεβάρη του 2021. Στρογγυλή σημαδιακή επέτειος. Τους πήραμε και τα σώβρακα..... ΟΥΦΦΦΦΦΦ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα για την ιστορία. Στις δημοτικές εκλογές του 1990 είχαμε κατέβει και με το ΠΑΣΟΚ μαζί. Τότε είχανε και ένα ωραίο σύνθημα τα ...παιδιά.... ενότητα λέει στην διαφορετικότητα. Μιλάμε για ΤΣΙΡΚΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μπάχαλο είναι αυτό μωρέ! Πόσο σαπίλα μπορεί να αντέξει τελικά το ηθικό πλεονέκτημα της """"αριστεράς""""...;

    Σταλινοφρουρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταλινοφρουρός και TRASH. Τον ποιό βρώμικο ρόλο τον έπαιξε ο αριστερίστικος τροτσκιστικός οπορτουνισμός. Μέσα στην ιδεολογική σύγχυση του 1989 εμφανίστηκε να παρασύρει εκτός κόμματος πραγματικούς κομμουνιστές για να ανοίξει τον δρόμο στον δεξιό οπορτουνισμό να διαλύσουν το ΚΚΕ. Σήμερα 30 χρόνια μετά η κοινή πορεία σύριζα ΝΑΡ τα λέει όλα. Ακόμα και ο σ.ΚΑΠΠΟΣ δεν είχε αντιληφθεί το βάθος της ζημιάς για αυτό και αποχώρησε κάνοντας τραγικό λάθος. Εμεινε ο κεντρίστικος οπορτουνισμός για να γεννήσει την νέα οπορτουνιστική φουρνιά στα επόμενα ...20 χρόνια... Επαιξαν τα ρέστα τους. Ευτυχώς ξεβρακώθηκαν και αυτοί. ...Νταλοκογεώργος της ΠΕΜΕΝ παρέα με ΝΑΡ..... Και τους Κεντριστές.... μιλάει απο μόνο του. Σαμπόταραν τα πάντα μετά το 1991.... αλλά δεν τους πέρασε. Διαφώνησαν με το Πανελαδικό σώμα για τον Σοσιαλισμό το καλοκαίρι του 1995.... είδαν και το αρχείο μέσα στο νερό τον Οκτώβρη του 1994... και έτρεξαν να δημοσιεύσουν το 1ο δοκίμιο το 1995... με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991.... διαφώνησαν με το 15ο συνέδριο το 1996... που κατάργησε ...πολιτικά μέτωπα και στάδια... με το ΠΑΜΕ και την Κοινωνική συμμαχία.... Λύσσαξαν και άρχισε να φεύγει η σαβούρα Κωστόπουλος Θεωνάς Ντρέκος Ματζουράνης Κοψίδης και στην συνέχεια Αραβανής Πετρόπουλος Καλαματιανός απαλλάχτηκε το κόμμα απο μεγάλη σαπίλα έτσι μπορέσαμε το 2012 να αποφύγουμε την καταστροφή και τους έχουμε φέρει σε απόγνωση. Συνεχίζουμε ούτε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Τα χρέη της ...Πρώτης πληρώθηκαν απο το ΚΚΕ. Οπως και το δάνειο της ΕΑΡ για την Κουμουνδούρου το 1988... γιατί ...δεν ταν σωστό... να γίνει κατάσταση σε κόμμα της ...αριστεράς.... ΟΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ.....Μιλάμε για πολύ κάρβουνο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και επειδή μίλησες για μπάχαλο θα σου βάλω και το κερασάκι στη τούρτα...απο το σαν σήμερα του 902. 11.9.1962. Η Κυβέρνηση της ΕΡΕ με Καραμανλή έφερε και ψήφισε άρση εκτάκτων μέτρων του 1946 49. Καταψήφισαν Ε.Κ του ...παπατζή..... και η ...ΕΔΑ γιατί λέει στρεφόταν εναντίον της. Και συμπληρώνω στην τούρτα... Το 1963 χρέωσαν την δολοφονία του Λαμπράκη στον Καραμανλή ενώ ήξεραν πως η εντολή δόθηκε απο την Φρειδερίκη για το επεισόδιο με την Αμπατιέλου στην Αγγλία για να κάνει αβάντα στον δολοφόνο παπατζή. και το 1964...δεν κατέβασε συνδυασμούς σε 24 περιοχές για να μη διασπάσει τις ..δημοκρατικές δυνάμεις.... Το Μπάχαλο που είπες είναι πολύ λίγο..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.e-tetradio.gr/Article/14233/o-arhs-dabarakhs-plhrwnotane-apo-ton-niko-pappa-alla-ftaiei-o-ypoyrgos-kai-ohi-o-idios
    Απο την ιστορια με Δαβαρακη φαινεται οτι ο Παππας διακινει μαυρο χρημα.Τα χρηματα απο την κρατικη επιδοτηση δεν μπορει καποιος να τα μοιραζει μαυρα εδω και εκει γιατι υπάρχουν ελεγχοι και χρειαζονται εστω εικονικα τιμολογια.Οταν καποιος τα μοιραζει σε σακουλες παει να πει οτι τα εχει παρει σε σακουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Λώλος Δροσινός:
      Ο ΣΥΡΙΖΑ που το υπαρξιακό ήταν να μπορέσει σε κάποιες εκλογές να περάσει για μια έστω ψήφο το ΚΚΕ, βρέθηκε από το πουθενά σαν κόμμα εξουσίας.
      Αν ήθελε να παραμείνει τέτοιο έπρεπε να φτιάξει σε χρόνο μηδέν το δικό του εξουσιαστικό δίκτυο.
      Δηλαδή να πιάσει σοβαρές παρτίδες με ΜΜΕ, δημοσιογράφους και μεγαλοκαπιτάλες, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
      Εμ δεν είχε και την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο (για αυτό και μάζεψε άρων-άρων τους ΠΑΣΟΚους που την είχαν), εμ δεν είχε και το έυλογο χρονικό διάστημα για να τα στήσει σωστά όλα αυτά.
      Οπότε το έκανε πολύ άτσαλα και αφήνοντας πίσω του και πολλά ίχνη.
      Αναμενόμενα κάποια στιγμή θα το έβρισκε μπροστά του όλο αυτό, ειδικά με όλες τις μπαλαφάρες που έχουν ξεστομίσει κατά καιρούς...

      Διαγραφή
    2. TRASH. Πολύ σωστά αυτός ήταν ο στόχος. Οι Καπιταλιστές κράτησαν εφεδρεία τον συνασπισμό σύριζα για δύο δεκαετίες. Οταν ήρθε η ώρα που τον χρειάστηκαν το 2012... τον χρησιμοποίησαν σε ρόλο Σοσιαλδημοκρατίας. Υπήρχε ακόμα ένας πολύ σημαντικός στόχος. Να πιεστεί το ΚΚΕ απο τον φόβο πως θα χάσει ψήφους ώστε να ακυρώσουμε όλη την πορεία που ακολουθούμε απο το 1991.... και να εγκλωβιστούμε στο καπιταλιστικό σύστημα. Οτι θα χάναμε ψήφους ήταν απόλυτα σίγουρο την στιγμή που κουβαλούσαμε ανθρώπους διαπαιδαγωγημένους στις ...κοινοβουλευτικές αυταπάτες... πριν το 1991 για δεκαετίες. Η Στάση αρχών μας έσωσε. Και κάτι για την ιστορία. ...Ο φαράκος.... πριν πεθάνει .. ένα απο τα πολλά.... που είπε είναι και το εξής. Η διάσπαση του 1968 μας έκανε ένα ...μεγάλο κακό... δεν μπορέσαμε να παίξουμε μετά το 1974 το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ. Τα συμπεράσματα δικά σου... Εγω δεν τον ....σχολιάζω.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δε νομίζω πως υπήρχε θέμα "Να πιεστεί το ΚΚΕ απο τον φόβο πως θα χάσει ψήφους", καθώς σε περίπτωση σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε πολύ περισσότερους.
      Αυτό ακριβώς που έπαθε δηλαδή ο ΣΥΝασπισμός όταν δήλωσε ανοιχτά την στήριξη του στο ΠΑΣΟΚ το 2009...

      Διαγραφή
    4. TRASH.Και πάλι πολύ σωστά. Θα ήταν καταστροφή. Ευτυχώς που είχαμε 20 χρόνια περιθώριο. Αν είχε συμβεί το 2001 δεν θα είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.