Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΜΕ: Μαζική εργατική απάντηση από τη χθεσινή απεργία (+video)

Κάλεσμα για κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη


«Τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν τις χθεσινές και σημερινές προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας», χαιρετίζει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Οι σημερινές συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας. Δεν θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να "επενδύονται" οι συντάξεις με όρους χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και σε όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση.

Να παλέψουμε για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για Ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και τους νέους εργαζόμενους που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και κακοπληρωμένα. Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Οι χθεσινοβραδινές προβοκάτσιες της κυβέρνησης που κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί με ανώνυμες-κυβερνητικές διαρροές, με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας και αναφέρονταν σε "ξαφνικές - αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες" και "απεργίες εργατοπατέρων", ώστε να δυναμώσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, έπεσαν στο κενό. Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία στην Αθήνα είχε αποφασιστεί από τις 5 Φλεβάρη!

Η κυβέρνηση αφού τα "έκανε πλακάκια" με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θεώρησε πως "έχει δέσει το γάιδαρό της" και οι αντεργατικοί νόμοι της θα περνούν χωρίς αντιδράσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, σε συνθήκες σιωπητηρίου.


Τους εργατοπατέρες που αναφέρει η κυβέρνηση μέσω ανώνυμων κύκλων, χρησιμοποιώντας πρόθυμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να τους ψάξει στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται μαζί της καθημερινά. Ας μην προκαλεί με τη στάση του ο υπουργός Εργασίας γιατί γνωρίζουν όλοι τη "συνδικαλιστική του δράση" ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ευθύνη στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα "συνέδριο" λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την "προστασία" της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της.

Ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρησή της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.

Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα! Στις 25 Φλεβάρη καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και Αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος».

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πειραιά, Πάτρα, Αίγιο, Ελευσίνα, Κέρκυρα, Καστοριά, Τρίκαλα, Κοζάνη, Πύργο, Κατερίνη, Βέροια, Νάουσα, Λάρισα, Καβάλα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Τρίπολη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λευκάδα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Ναύπακτο, Καλαμάτα, Βόλο, Καρδίτσα, Χίο, Λήμνο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Δράμα, Ικαρία.
Πηγή: 902

3 σχόλια:

  1. Συνέδριο τσίρκο ετοιμάζει η Συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ στηριζόμενη σε όλους τους μηχανισμούς του Αστικού κράτους παρουσία του Εισαγγελέα Πρωθυπουργού υπουργού δημοσίας τάξεως. Αυτή η καταρράκωση και πολιτική ξεφτίλα της εργατικής αριστοκρατίας είναι το αποτέλεσμα της 20χρονης δράσης του ΠΑΜΕ. Ουτε στα όνειρά τους οτι δεν θα μας έχουν στα πόδια τους. Η Ενότητα της εργατικής τάξης είναι πάνω απο όλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποτελεί σημαντική απάντηση η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση που είναι το Μοντέλο Πινοσέτ. Μια μάχη κόντρα στην Μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που προσπαθεί να περάσει η Ν.Δ σε ρόλο Μαστίγιο και ο Σύριζα σε ρόλο καρότο για τον Εγκλωβισμό του λαού. Με την ΝΔ να προσπαθεί να δώσει στο Σύριζα χαρακτηριστικά που δεν έχει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH. Αν είμαι εκτός θέματος μη το βάλεις. Υπάρχει μήνυμα συμπαράστασης του ΚΚΕ στο Κ.Κ Βενεζουέλας για διώξεις και ένοπλη επίθεση δε βάρος Κομμουνιστών συνδικαλιστών στην Κρατική εταιρία πετρελαίου με την ανοχή τον κρατικών αρχών. Η Ανακοίνωση του τμήματος διεθνών σχέσεων υπάρχει στον 902. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.