Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: Θέλουμε λιμάνια της Ελλάδας για τη μεταφορά στρατευμάτων προς τη Ρωσία!


Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Καβάλας θέλουν οι ΗΠΑ, όπως δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην εφημερίδα «Τα Νέα», καθώς -ειδικά η Αλεξανδρούπολη- είναι σημαντικός κρίκος για τη μεταφορά αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς τα σύνορα της Ρωσίας.

Δηλώνει πως «υπάρχει σημαντικό αμερικανικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Καβάλας». Προσθέτει: «Και όπως έχω συζητήσει με τους υπουργούς κ. Πλακιωτάκη, Καραμαναλή και Γεωργιάδη, εμείς ελπίζουμε ότι η διαδικασία αυτή θα κινηθεί σύντομα τις επόμενες εβδομάδες».

Ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αποκαλύπτει πως «δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την Αλεξανδρούπολη ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και στην περιοχή της Βαλκανικής μέσω της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)». Στόχος των ΗΠΑ είναι η Ρωσία και αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, για την οποία ο Τζ. Πάιατ δηλώνει πως έχω «εργασθεί πάνω σε αυτά τα θέματα με δυο διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις», υπενθυμίζοντας ότι τη συμφωνία είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και την κύρωσε η ΝΔ.

«Στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης και επαναλαμβάνει ότι οι σχέσεις των δυο κρατών «βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους». Δηλώνει πως η Ελλάδα, για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ «παίζει ήδη περιφερειακό ρόλο ως εγγυήτρια της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών».

Αναφέρεται στις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ενεργειακά αποθέματα, λέγοντας πως «σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ αποδύονται σε μια ολοκληρωμένη κυβερνητική προσπάθεια για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή». Για τις ΑΟΖ δηλώνει πως «θέματα σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, πρέπει να λύνονται με διάλογο μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, όχι με μονομερείς ενέργειες».

Για το μνημόνιο Αγκύρας - Τρίπολης, ο Τζ. Πάιατ αναφέρει «τη νομική ερμηνεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι τα νησιά -περιλαμβανομένων των μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη- έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές». Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρεται μόνο στα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη και όχι σε μικρά νησιά, όπως π.χ. το Καστελόριζο, ενώ αποφεύγει να χαρακτηρίζει παράνομο το μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης.

Για την Τουρκία και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τζ. Πάιατ δηλώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, τόνισε πως «η Ελλάδα, όπως και οι ΗΠΑ, ενδιαφέρονται έντονα για μια Τουρκία που συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας, προσδεμένος στην ευρωατλαντική μας κοινότητα και θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ».
Πηγή: 902

6 σχόλια:

  1. Η Αστική τάξη της χώρας σύμμαχος του Αμερικανών και της Ε.Ε μπλέκει τον λαό στην αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές Ρωσία ΙΡΑΝ με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος αντιποίνων. Ολόκληρη η χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αστικής τάξης και των συμμάχων της. Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού ο οποίος πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτό το έγκλημα για την αποτροπή της νέας σφαγής για να φύγουν οι Βάσεις με έξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και τον λαό ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής σε αυτό τον αγώνα χωράμε όλοι ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνεί με το τελευταίο σκέλος του αγώνα το οποίο θα το λύσει στην πορεία η ιδεολογική πάλη και ζύμωση. Καμία εμπλοκή στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σε δύο πράγματα θα διαφωνησω μαζί σου, το πρώτο είναι μάλλον ζήτημα εκφραστικό, θέμα διατύπωσης μάλλον κατά συνέπεια.
      Δεν είναι δηλαδή ξερά "θεμα ανταγωνισμου" (αν και σαφώς ενυπάρχει και τέτοιος), αλλά πρώτα κύρια θέμα της ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, η οποία από το '90 και μετά, κυριολεκτικά αλωνίζει ανεξέλενκτη ανά τον κόσμο.

      Το δεύτερο είναι η έκφραση "κυριαρχικά δικαιώματα του λαού", την οποία την θεωρώ ατυχή τουλάχιστον, καθώς υποννοεί πως ο λαός μιας χώρας στυλοβάτη του ευρωατλαντισμού, μπορεί να έχει ο ίδιος κάποιο "κυριαρχικό δικαίωμα", και πόσο μάλλον αυτό να μην ταυτίζεται με αυτά που διατυμπανίζει ως δικά του ο ντόπιος ιμπεριαλισμός.
      Θέλει νομίζω προσοχή εδώ ο σκόπελος του "σοσιαλπατριωτισμού".

      Διαγραφή
    2. Την καλημέρα μου. Πάμε στο πρώτο. Ασφαλώς και είναι θέμα Ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του δυτικού Ιμπεριαλισμού μετά την ολοκλήρωση της ανατροπής του Σοσιαλισμού το 1990... Διδάχθηκαν πολλά μετά το 1945 και βάλανε τις διαφορές τους στην άκρη για να τελειώσουν πρώτα με την ΕΣΣΔ και το Σοσιαλιστικό Στρατόπεδο. Απο την στιγμή που το πέτυχαν ξεκίνησε αυτή η επιθετικότητα ενάντια σε Ρωσία Κίνα Ιραν κ.α. Στο δεύτερο θέμα ουτε κατα λάθος ...σοσιαλπατριώτης... με τον όρο που έβαλα χωρίς το ...εθνικό.... όπως άλλωστε το λέει και το ΚΚΕ στο δημόσιο λόγο. Στην πραγματικότητα μιλάμε για δυο πατρίδες άρα για την πατρίδα της Εργατικής τάξης και του λαού. Τα υπόλοιπα τα ξέρεις να μη σε κουράζω. Ελπίζω τώρα να συμφωνούμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Στο 2ο Παγκόσμιο η Ιαπωνία συμετείχε στο Αντικομιντέρν σύμφωνο με Γερμανία Ιταλία και είχαν σκοπό να χτυπήσουν ταυτόχρονα την ΕΣΣΔ. Δεν έγινε γιατί η Ιαπωνία πιεζόμενη με αποκλεισμό απο τις ΗΠΑ στράφηκαν στην Νοτιο Ανατολική Ασία και στο ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ. Ετσι διασπάστηκε το Αντικομιντέρν. Και βέβαια η πολύτιμες πληροφορίες του ΖΟΡΓΚΕ. Τα Σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Για να έχει ένας λαός "κυριαρχικά δικαιώματα" θα πρέπει πρώτα και κύρια να κυριαρχεί εντός της ίδιας του της χώρας.
    Και από αυτά που θυμάμαι, η Ελλάδα λαϊκή δημοκρατία (δυστυχώς) δεν είναι.
    Σε αυτό το σημείο κολλάω κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία διαφωνία είμαστε σύμφωνοι. Δεν νομίζω όμως να είναι για παρεξήγηση για λόγους τακτικής και μόνο αυτός ο όρος. Για την ουσία καμία αντίρρηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.