Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας

Σε νέα επίπεδα εκτοξεύουν τον αντικομμουνισμό τα κατάπτυστα ψηφίσματα που κατατέθηκαν προχτές στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CR) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), ζητώντας με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο ακόμα πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και μέτρα καταστολής κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που χαρακτηρίζουν εγκληματικές οργανώσεις!

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, αντιδρώντας άμεσα με επιστολή της προς τους Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, τους καλεί να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν τα άθλια αυτά ψηφίσματα.

Χαρακτηριστικό του περιεχομένου των εν λόγω ψηφισμάτων με τον τίτλο: «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης» είναι εκείνο που υπογράφεται από ομάδα ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάνε να καταδικαστούν η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός που συνέτριψαν τις ναζιστικές ορδές -το πιο γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού- ως… συνεργάτες των ναζί!

Συμφωνία του Μονάχου: Όλα τα μωρά στην πίστα....
Αποθρασυμένοι απ’ την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, με «έμπνευση» από αντίστοιχα κείμενα, όπως τη Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – μνημείο αντικομμουνισμού που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάη και μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα», και συνολικά από τον αντικομμουνισμό, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ιμπεριαλιστικής ένωσης, οι συγγραφείς του ψηφίσματος με αφορμή την 80ή επέτειο από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναμασούν το σάπιο κατασκεύασμα της ταύτισης κομμουνισμού – φασισμού και τα περί «ανάγκης διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων», τα περί «θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού».

Αναπαράγουν την πολυκαιρισμένη προβοκάτσια που σχετίζεται με το Σύμφωνο «Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ», που τάχα «διαίρεσε την Ευρώπη και τα εδάφη ανεξάρτητων κρατών σε σφαίρες επιρροής των δύο ολοκληρωτικών καθεστώτων» και «άνοιξε το δρόμο για την εκδήλωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», και όλα τα υπόλοιπα που επιστρατεύουν οι ιμπεριαλιστές, για να κρύψουν τις κολιγιές τους με τους ναζιστές, όπως π.χ. τη Συμφωνία του Μονάχου που είχε προηγηθεί, όσο και τους ευσεβείς πόθους τους να στρέψουν μια ώρα αρχύτερα τη ναζιστική Γερμανία απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.

Ανατολικό μέτωπο: Η μεγαλύτερη σύγκρουση στην παγκόσμια ιστορία
Το κατάπτυστο ψήφισμα φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει την «κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο και συνεργάτη της ναζιστικής Γερμανίας» (!), που «συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ, παρέχοντας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των πρώτων 22 μηνών του πολέμου ασφαλή νώτα», αλλά και «πετρέλαια, σιτηρά» και πολιτική στήριξη, επιστρατεύοντας έως και τη φασιστικής κοπής αθλιότητα ότι η Σοβιετική Ένωση διέτασσε τάχα «τους Γάλλους κομμουνιστές να μην αντιταχθούν στη ναζιστική εισβολή»*. Και βέβαια, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει ο πόνος των ιμπεριαλιστών για την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης του σοσιαλισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τους συντάκτες της έκθεσης να μιλάνε για κατεχόμενες χώρες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το άθλιο αυτό κείμενο φτάνει να ζητάει μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών». 

Kόκκινος στρατιώτης, κοιτάζοντας το κτήνος κατάματα...
Καλούν δε το Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσει -με δεδομένο ότι μια σειρά κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν ήδη κηρύξει τον σοσιαλισμό «εγκληματικό καθεστώς» και τα ΚΚ «εγκληματικές οργανώσεις», την ώρα που τιμάνε τους ναζί και τους συνεργάτες τους, αλλά και ότι η καταδίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού είναι, όπως αναφέρουν, «ζωτικής σημασίας για την ενότητα της Ευρώπης και του λαού της και για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας της ΕΕ σε σύγχρονες εξωτερικές απειλές» κ.λπ. -ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της «ναζιστικής – σοβιετικής συνθήκης (…) που ονομάζεται επίσης Σύμφωνο Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ», να αποκηρύξει τις «μαζικές δολοφονίες, γενοκτονίες, απελάσεις» απ’ τα «ναζιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα» και να πάρει μέτρα ώστε τέτοια «εγκλήματα» να μην επαναληφθούν.

Πιέζουν δηλαδή για νέα, πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, όπως σαφώς προκύπτει απ’ την «ανησυχία» που εκφράζουν για «τη συνεχιζόμενη χρήση συμβόλων του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος», που ζητάνε ευθέως να απαγορευτούν, όπως και απ’ την υπόδειξη για αποκαθήλωση μνημείων στο δημόσιο χώρο που «δοξάζουν τον σοβιετικό στρατό»! 

Να καταδικαστούν τα απαράδεκτα ψηφίσματα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Σε ανοιχτή επιστολή της προς τους Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές σημειώνει:

«Σχετικά με τα κείμενα ψηφίσματος των πολιτικών ομάδων που έχουν κατατεθεί με τον τίτλο: “Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης”, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο απαράδεκτο και καταδικαστέο περιεχόμενό τους.

Σε αυτά κυριαρχεί ο βιασμός της ιστορικής αλήθειας, η ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, ο σφοδρός αντικομμουνισμός, βγαλμένος από άλλες εποχές, χαρακτηρίζοντας τα Κομμουνιστικά Κόμματα “εγκληματικές οργανώσεις”. Νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και στις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται.

Εσθονία: Στην μνήμη των ...Waffen-SS
Στα κείμενα αυτά πρωτοστάτησαν δυνάμεις προερχόμενες από τις χώρες του Βίσεγκραντ, με τις πιο ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που ηρωοποιούν τον ναζισμό και προκαλούν με τις ρατσιστικές τους θέσεις.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και η συνολική δομή τους αθωώνουν τα εγκλήματα του φασισμού – ναζισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές ιστορικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, είναι πραγματικά πρωτοφανής η παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει στο σημείο, μεταξύ άλλων, να θεωρεί: Τη Σοβιετική Ένωση, που πρόσφερε αμέτρητες θυσίες, 20 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές** για την ήττα του φασισμού, ως “σύμμαχο και εταίρο της ναζιστικής Γερμανίας που συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ”.

Πρόκειται για προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στις πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού και των άλλων λαών, στην ηρωική πάλη τους για να νικηθεί το τέρας του φασισμού – ναζισμού.

Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά, όπως και τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

Το ευρωκοινοβούλιο αναδεικνύεται σημαιοφόρος του αντικομμουνισμού που είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ

Σε ανακοίνωση για το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κατάπτυστο, αντικομμουνιστικό κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που υπογράφεται από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

Στόχος αυτού του αντιδραστικού εκτρώματος είναι η νομιμοποίηση της απαγόρευσης των κομμουνιστικών κομμάτων και των κομμουνιστικών συμβόλων που έχει επιβληθεί σε μια σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως στις Βαλτικές χώρες και αυτές του λεγόμενου Βίζενγκραντ, η γενίκευση της ποινικοποίησης και των διώξεων της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της δράσης των λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν μαζί με τους κομμουνιστές και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

Διαστρέφει προκλητικά την Ιστορία, εξομοιώνει ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον φασισμό. Στρώνει το έδαφος στις φασιστικές συμμορίες και τις ακροδεξιές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αθωώνοντας το ναζισμό και τα φρικιαστικά εγκλήματά του.

Στη μνήμη των λαών είναι ανεξίτηλα χαραγμένη η καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του φασιστικού τέρατος, ποτισμένη με το αίμα εκατομμυρίων Σοβιετικών ανθρώπων, οι ανυπολόγιστες θυσίες των κομμουνιστών που πρωτοστάτησαν στο ηρωικό αντιστασιακό κίνημα ενάντια στο ναζιστικό ζυγό.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναδεικνύεται σημαιοφόρος του αντικομμουνισμού, που αποτελεί την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, προπομπός και απαραίτητο συμπλήρωμα της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της.

Ο Γιουγκοσλάβος κομμουνιστής Στέφαν Φιλίποβιτς
 επάνω στο ικρίωμα
Την Ιστορία την έχουν γράψει αμετάκλητα οι λαοί με τους αγώνες τους και δεν πρόκειται να την ξαναγράψουν με ψηφίσματα οι απολογητές του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Όσοι ευρωβουλευτές ψηφίσουν αυτό το αντικομμουνιστικό κατασκεύασμα*** αναλαμβάνουν σοβαρή ευθύνη την οποία ο λαός μας θα κρίνει αυστηρά».
Πηγή: 902
*...Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που κυρίως πραγματοποιούσαν ανταρτοπόλεμο. Εξάλλου, το Κομμουνιστικό Κόμμα διέθετε εμπειρία από τη δράση του κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο. Στις 21 Αυγούστου του 1941, δολοφονήθηκε στο παρισινό μετρό κάποιος Γερμανός αξιωματικός, από έναν κομμουνιστή συνταγματάρχη. Αυτή ήταν και η πρώτη απροκάλυπτη πράξη βίας της αντίστασης.[13][31]
Ιδρύθηκε η οργάνωση Francs-Tireurs et Partisans (FTP), που λειτουργούσε ως το ένοπλο τμήμα του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αρχικά ήταν σχετικά αδύναμο. Στους κόλπους της οργάνωσης γίνονταν δεκτοί και μη κομμουνιστές, αλλά η ηγεσία παρέμενε σε μέλη του κόμματος.[32] Σημαντικό παρακλάδι της FTP ήταν η Francs-tireurs et partisans – main-d'œuvre immigrée (FTP-MOI), που απαρτιζόταν κυρίως από ξένους αντιστασιακούς. Με την πάροδο του χρόνου, η δύναμη της FTP αυξανόταν ραγδαία και μέχρι το 1944 αριθμούσε 100.000 μέλη.[33] Λίγο πριν την απελευθέρωση της Γαλλίας, το 1944, τα μέλη της έλεγχαν μεγάλες περιοχές της χώρας. Πολλοί κομμουνιστές τάσσονταν υπέρ μιας επανάστασης μετά το τέλος του πολέμου,[34] αλλά ο Στάλιν ζήτησε συνεργασία με τους Συμμάχους.
WIKI
**Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος - όπως την ονόμασαν οι Σοβιετικοί - κόστισε 27 εκατομμύρια νεκρούς και τεράστιες καταστροφές της χώρας από τις ναζιστικές ορδές. Στην ΕΣΣΔ δεν υπάρχει οικογένεια, που να μη δοκίμασε τον πόνο για την απώλεια συγγενών και φίλων. Είκοσι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι, η χώρα έχασε από τον πόλεμο το 30% του εθνικού της πλούτου. Καταστράφηκαν 1.710 πόλεις και κωμοπόλεις της και πάνω από 70 χιλιάδες χωριά, καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν 32 χιλιάδες βιομηχανικές της επιχειρήσεις και πάνω από 100 χιλιάδες μεγάλα αγροτικά νοικοκυριά, ανατινάχτηκαν πάνω από 65 χιλιάδες χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών.
Ριζοσπάστης 
***Τελικά, στη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας, από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου το ψήφισε, η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζεμπεργκ απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.
Από το ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου.
Τέλος, από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος υπερψήφισε, ενώ ο Ι. Λαγός (πρώην χρυσαυγίτης) ψήφισε λευκό και ο Αθ. Κωνσταντίνου, επίσης από τη Χρυσή Αυγή, απείχε.

Ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.