Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η ταινία της εβδομάδας: Εδώ οι αυγές είναι ήσυχες

Σε ένα σχετικά ήσυχο χωριό στα μετόπισθεν του κόκκινου στρατού, ο διοικητής της εκεί αντιαεροπορικής μονάδας παραπονιέται για τους άντρες που του στέλνουν, πως το μυαλό τους είναι στο ποτό και τις γυναίκες. Η διοίκηση ακούει τα παράπονα του και αποστέλει μια γυναικεία αντιαεροπορική πυροβολαρχία.

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές, τόσο των κοριτσιών, όσο και του βετεράνου διοιηκητή της μονάδας, μέχρι εκείνο το σημείο, και ενώ τελικά ο τελευταίος καλείται να αντιμετωπίσει με πέντε από τις κοπέλες μια διμοιρία επίλεκτων γερμανών σαμποτέρ που έχει διεισδύσει πίσω από τις σοβιετικές γραμμές.
Από αυτό το σημείο και μετά το έργο περνάει στην καθαρά πολεμική-ηρωική, και τελική του φάση, αναδεικνύοντας των ηρωισμό των νεοσύλλεκτων νεαρών κοριτσιών στον πόλεμο ενάντια στους ναζί κατακτητές.

Κρατάμε την φράση του σοβιετικού επιλοχία στην νεαρή συντρόφισσα που μόλις έχει σκοτώσει τον πρώτο της γερμανό και μετά κάνει εμετό μπροστά στην θέα του πτώματος του:
"Μην ξεχνάς συντρόφισσα, αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Δεν είναι καν ζώα. Είναι φασίστες!"
_________
  • Σκηνοθεσία: Renat Davletyarov 
  • Σενάριο: Renat Davletyarov, Yuriy Korotkov 
  • Ηθοποιοί: Pyotr Fyodorov, Anastasiya Mikulchina, Evgeniya Malakhova 

5 σχόλια:

  1. Να συμπληρώσω μόνο ότι η συγκεκριμένη τηλεταινία είναι ριμέικ της ταινιάρας του '72 του Stanislav Rostotsky , ''Ήσυχες είναι εδώ οι αυγές'', που πήρε και Όσκαρ. Μάλιστα την είχε βάλει και η βουλή εχθές.Όποιος θέλει να την δει: https://www.youtube.com/watch?v=peFaMcnqCwM

    Σκουπιδοτενεκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σοβιετική ταινία Έλα και δες "Иди и смотри" είναι πολύ καλή για όποιον ενδιαφέρεται να δει ταινία με τέτοιο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Σκουπιδοτενεκές+experience:
    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε την πρώτη ταινία ή διαβάστε το βιβλίο του Μπορίς Βασίλιεφ "Είναι γαλήνια εδώ η χαραυγή" (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή) πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Το ριμέικ δεν λέει...
    Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τόνια:
      Την πρώτη ταινία την παράγγειλα ήδη στο γνωστό ταινιοσάιτ :)
      Αν την ανεβάσουν (με ελληνικούς υπότιτλους φυσικά), θα προστεθεί και εδώ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.