Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Μισές αλήθειες για Πολάκη


Εχει δίκιο ο Πολάκης όταν υποστηρίζει ότι η διαμάχη του με τον Πουλή (πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει να κάνει με την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Βέβαια, χαρακτηρισμοί όπως «τσογλάνι» και κατηγορίες όπως «πες τι έχεις κλέψει μόνος σου, μαζί με τη γυναίκα σου και το γαμπρό σου», δεν ταιριάζουν σε υπουργό. Οχι λόγω του ύφους και των λέξεων, αλλά επειδή ο υπουργός δεν είναι δικαστής για να αποφαίνεται αν κάποιος είναι ένοχος ή δεν είναι. Ο Πολάκης έβγαλε κάποια στοιχεία (τα επανέλαβε και στη σχοινοτενή ομιλία του στη Βουλή), τα έστειλε στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα όφειλε να παρακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, εγκαλώντας εν ανάγκη την αστική Δικαιοσύνη αν δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Οχι να αντιδικεί σε πεζοδρομιακό ύφος με τον κάθε Πουλή.

Επί τη ευκαιρία, να πούμε ότι η ευαισθησία του Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως επιλεκτική απέναντι στα κάθε είδους λαμόγια. Θυμίζουμε την υπόθεση Φλαούνα, που αποδεδειγμένα εισέπραττε μισθό υπαλλήλου του υπουργείου Γεωργίας, ενώ ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετά καναλάρχης στην Καλαμάτα. Ποιος πήγε ψευδομάρτυρας υπεράσπισης του Φλαούνα; Ο νυν συριζαίος Τζουμάκας (αναλυτικά εδώ). Το καταγγείλαμε, το ξανακαταγγείλαμε, το ξαναματακαταγγείλαμε, οι συριζαίοι εξακολούθησαν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Στη διαμάχη του με τον Στουρνάρα, όμως, ο Πολάκης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έδρασε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων. Και ας αφήσει τα σοφιστικά παιχνιδάκια του τύπου «πολιτικά πρόσωπα είμαστε και οι δύο, δεν έχουμε προσωπικές διαφορές». Κι εμείς πολιτικά πρόσωπα είμαστε, αν όμως μας κάνει μήνυση ο κάθε Στουρνάρας για κάποιο δημοσίευμά μας, θα πάμε στο δικαστήριο, δε θα έχουμε την κάλυψη του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ζήτημα αρχών για το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ναι και ζητά την κατάργηση του νόμου. Πώς τότε ένα στέλεχός του ζητά γι’ αυτές τις υποθέσεις να δικαστεί ως υπουργός;
Η επιχειρηματολογία του Πολάκη στη Βουλή ήταν υποκριτική και στρεψόδικη. Ζήτησε, είπε, να δικαστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως. Και ποιος τον εμποδίζει να βγάλει τα στοιχεία στο πλαίσιο μιας κοινής δίκης; Μηχανισμό προπαγάνδας διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφημερίδες, ραδιοσταθμούς, ολόκληρο μηχανισμό στο Διαδίκτυο. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «σάπια» ο Πολάκης. Επεδίωξε την προστασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να μη δικαστεί. Συμπεριφέρθηκε, δηλαδή, σαν κουραδόμαγκας.
Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.