Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Προκλητικός

«Οι αριθμοί λένε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί η αναλογία ανάμεσα σε σταθερή και μερική απασχόληση προς τη σταθερή απασχόληση, έχει επιστρέψει κοντά στην αναλογία που ήταν πριν τα χρόνια της κρίσης, κοντά στο 70-30, είναι 65-35 τώρα, ενώ εμείς την παραλάβαμε 40-60, υπέρ της μερικής απασχόλησης. Το ότι είναι κακοπληρωμένες (οι τέτοιες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ) δεν αντιλέγω, οφείλω να το παραδεχτώ, γι' αυτό και εμείς είμαστε εδώ για να φροντίζουμε να τηρείται η εργατική νομοθεσία, δεύτερον να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, τον οποίο εμείς τον αυξήσαμε κατά 11% με Υπουργική Απόφαση».
Τάδε έφη Αλ. Τσίπρας, χτες, μιλώντας στο «Open», για ένα από τα θέματα που καίνε κάθε λαϊκή οικογένεια, και ειδικά τους νέους.

-Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεσμευόταν ότι ο πρώτος νόμος που θα έφερνε στη Βουλή θα ήταν η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, διατήρησε επί 4 ολόκληρα χρόνια τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μεικτά, όπως και το αίσχος του «υποκατώτατου» των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 χρόνων.

Το Φλεβάρη του 2019, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και... σε «μεταμνημονιακό» περιβάλλον, βάζοντας μπροστά το «καρότο» μερικών δεκάδων ευρώ στον κατώτατο μισθό (διαμορφώθηκε στα 650 ευρώ μεικτά, δηλαδή 100 ευρώ λιγότερα από όσο ήταν έως το 2012), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε εφαρμογή έναν από τους πιο εμβληματικούς μνημονιακούς νόμους: Τον νόμο 4172/2013 για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, γνωστό μέχρι τότε ως νόμο Βρούτση, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «νόμο - δολοφόνο» και έλεγε ότι θα τον καταργούσε, για να τον κάνει τελικά... νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου και με τη βούλα!
Με την εφαρμογή του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, ο καθορισμός του οποίου θα γίνεται με Υπουργική Απόφαση και με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» και την «παραγωγικότητα», δηλαδή με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με βάση, τέλος, τα επίσημα στοιχεία, το Μάη του 2019, 1 στις 2 προσλήψεις ήταν με σύμβαση μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία. Το 2017 το 55% των νέων συμβάσεων που υπογράφτηκαν ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, ενώ και οι υπόλοιπες στην πλειοψηφία τους δεν είναι σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας και εργασιακή ανασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για την οποία έχει τεράστια ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ...
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.