Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

«Ήπιο πραξικόπημα»...

 Όλα τα καλά παιδιά στην ιμπεριαλιστική πίστα του πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαικ Πομπέο, έσπευσε να αποκαλύψει την ονομασία της βρώμικης επέμβασης ως «Επιχείρηση Ελευθερία» («Operation Libertad») και ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον: «Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή. Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ ο ο Τζόν Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, κάλεσε και πάλι το στρατό της Βενεζουέλας να συμμετάσχει στην απόπειρα.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ -δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές- έχουν ήδη αναγνωρίσει τον αχυράνθρωπο των Αμερικάνων, Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο τις δυνάμεις της αντίδρασης στη Βενεζουέλα, την έξαλλη εκστρατεία τους για την ακύρωση κάθε κατάκτησης του βενεζουελάνικου λαού, την ανοιχτή τους συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές, τα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Βενεζουέλα.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, χωρίς προφάσεις και υποσημειώσεις, να συνταχθεί με τις θέσεις της δημοκρατικής Ευρώπης κατά του καθεστώτος Μαδούρο και υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Δεν έχουν δικαίωμα με τις ιδεοληψίες τους να αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Μέσα σε αυτή την πίστα πετιέται και η ΝΑΤΟική αριστερά, για να επιβεβαιώσει το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «μεντεσέ» των Αμερικάνων και της ΕΕ.

Πανηγύρια για τον «προοδευτικό» Σάντσεθ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που στήριξαν το αμερικανικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα κι αναγνώρισαν τον αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό ως μεταβατικό της πρόεδρο, μαζί με άλλους σοσιαλιστές συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δεξιά κόμματα.

Όχι μόνο δεν καταδικάζει την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθετεί κι όλους τους στόχους της λεγόμενης «αντιπολίτευσης», συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ, τις οποίες όπως λέει συνδιαμόρφωσε! Θέσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ' ένα «ήπιο πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα.

Το «ήπιο πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους και ο λαός μας πρέπει να την καταδικάσει αποφασιστικά. Ταυτόχρονα να καταδικάσει τις βάρβαρες ευρωενωσιακές πολιτικές που καταδίκασαν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους στην ανεργία και στη φτώχεια, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μόνο δεινά επιφυλάσσουν. Η καταδίκη δεν θα είναι ήπια, θα είναι πολύ δυνατή όσο πιο δυνατό αναδειχτεί το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη.
Της Κάλι Καρά από το 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.