Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο Λένιν θα μπορούσε να απειλήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ανήμερα της γενέθλιας ημέρας του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης, η ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε, αγωνίστηκε με μια φανέλα που αν κυκλοφορούσε διαδικτυακά, το πιθανότερο είναι πως θα έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Στα 705 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας βρίσκεται η πόλη Ulyanovsk. Ελληνικά Ουλιάνοφσκ. Στην πραγματικότητα, Σιμπίρσκ που πήρε μετονομάστηκε σε Ουλιάνοφσκ, το 1924, προς τιμήν του θρυλικού 'παιδιού' της, του Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ. Δηλαδή, του Λένιν, που ήταν το ψευδώνυμο του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, FC Volga Ulyanovsk αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου ηγέτη, στον αγώνα της 22ης Απριλίου -για την τρίτη τη τάξει κατηγορία των ρωσικών πρωταθλημάτων.

Δηλαδή, ανήμερα της γεννήσεως του εμπνευστή της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ενώ λοιπόν, το κανονικό χρώμα της εμφάνισης είναι το μπλε, εκείνη την ημέρα οι ποδοσφαιριστές φόρεσαν συλλεκτική μπλούζα.

Για την ιστορία, νίκησαν 1-0 και βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην περιφέρεια τους (υπάρχουν πέντε γεωγραφικές περιφέρειες και άρα ισάριθμα πρωταθλήματα).


Όπως έγραψε το Humba, αν κυκλοφορούσε αυτή η φανέλα διαδικτυακά, ενδεχομένως να 'χε κάνει ρεκόρ πωλήσεων.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.