Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μαχητική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή

Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιούνη το ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, που συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πύλης της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας η οποία παραμένει κλειστή.

«Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές - τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Φόροι, ανεργία για τους εργάτες - κέρδη και χλιδή στους κεφαλαιοκράτες», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αρχικά στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε ότι, αυτοί που μας έλεγαν πως θα σχίσουν τα μνημόνια και θα δώσουν 13η σύνταξη είναι οι δήμιοι που συναγωνίζονται με τους προηγούμενους δήμιους. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική, με τα μέτρα και ότι άλλο έχετε αποφασίσει. Ο μόνος ανοιχτός δρόμος σήμερα είναι ο δρόμος του αγώνα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, καλώντας στις 3 πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στις 15 Ιούνη, στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη και στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο στις 21 Ιούνη.
Αμέσως μετά μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία από τον αγώνα που δίνει ο κλάδος και το Συνδικάτο για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, επισημαίνοντας ότι, ψηφίστε όσα μέτρα θέλετε, πάρτε όσα μνημόνια θέλετε, οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και σήμερα βρισκόμαστε έξω από την Βουλή για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη διαδικασία επέκτασης των μνημονίων, μέσα από τροπολογία για το ψάρεμα. Σε εμάς, ψάρεμα σε «θολά νερά» δεν έχει, κατέληξε ο ομιλητής.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος των εργαζομένων στην Βιομηχανία Τύπου - Χάρτου, σημείωσε ότι, δίνουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τις άθλιες μεθοδεύσεις που επέλεξε η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά με πραξικοπηματική διαδικασία στη Βουλή για να μην πάρει χαμπάρι ο λαός. Χρειάζεται με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ανάφερε ότι τα εργατικά μας δικαιώματα δεν είναι τροπολογία για τα ψάρια τους. Εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Τους επιστρέφουμε πίσω το δόλωμα που προσπάθησαν να βάλουν, τους επιστρέφουμε πίσω τα ψάρια τους, κατέληξε ο ομιλητής.

Σε εκείνο το σημείο, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν τελάρα με ψάρια στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα.
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ και η Λαική Συμμαχία. Η Δημιουργία τους ήταν και είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το Ταξικό Εργατικό κίνημα. Μπορεί να δίνει αγώνες ανάσχεσης και προσωρινής ανακούφισης πάντα όμως με στόχο την Εργατική Λαική Εξουσία όταν το αποφασίσει ο λαός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.