Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Αλεξάνδρα Κολοντάι: Κομμουνισμός και Οικογένεια

Η Αλεξάνδρα Κολοντάι υπήρξε επαναστάτρια μέλος του κόμματος των Μπολσεβίκων από το 1915 μέχρι και το θάνατό της το 1952. 

Υπήρξε αρχικά στέλεχος της "Εργατικής Αντιπολίτευσης" στα πλαίσια του κόμματος. Πίστευε ότι η απελευθέρωση της γυναίκας είναι στενά δεμένη με το προχώρημα της επανάστασης, με τον κομμουνισμό.

Παρά τις ...θεωρίες περί παραμερισμού της -μιας και από το 1924 ήταν πρέσβης της Σοβιετικής Ένωσης στις Σκανδιναβικές χώρες- δεν έπαψε ποτέ να παίζει σημαντικό και πρωτοπόρο ρόλο στη μάχη της απελευθέρωσης της γυναίκας και σε κάθε σχετική νομοθετική προσπάθεια που γινόταν στη χώρα των σοβιέτ.
Πηγή: Αντι-γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.