Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ηριάννα Β. Λ.: Κρίθηκε ένοχη χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο!

Μόνο ερωτήματα μπορεί να εγείρει η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το γενετικό υλικό. Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ. το 2011 - που ήταν τότε φοιτήτρια Φιλοσοφικής - είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου, που είναι ο σύντροφός της, για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΦΠ), στο οποίο είχε περάσει τη νύχτα. Δύο χρόνια αργότερα (2013), συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα μερικό δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου.

Πριν λίγες μέρες, το δικαστήριο, παρά την έλλειψη αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων, την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Σημειωτέον, και ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για εμπλοκή με τη ΣΠΦ και αθωώθηκε αμετάκλητα. Πρέπει να τονιστεί ότι είναι αρκετές οι υποθέσεις που είδαν τη δημοσιότητα και αφορούν φίλους και συγγενείς ατόμων που εμπλέκονταν στη ΣΠΦ, που τυλίχτηκαν σε μια κόλλα χαρτί με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές για εμπλοκή τους στη ΣΠΦ και αθωώθηκαν... Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση, η Ηριάννα Β. Λ. δέχτηκε αρκετά ερωτήματα από την πρόεδρο του δικαστηρίου και την εισαγγελέα γύρω από τη σχέση της με τον σύντροφό της και τους φίλους, όπως για παράδειγμα: «Γιατί δεν τον χώρισες όταν έμαθες ότι είναι υπόδικος;».
Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2011, στην Πολυτεχνειούπολη, όταν ένας αγνώστων στοιχείων βοηθός τεχνίτη (από τότε δεν εμφανίστηκε) είδε από την ταράτσα κάποιον άνδρα να βγαίνει από ένα βαν και να κρύβει ένα κουτί.
Πιστεύοντας πως είναι λίρες, πηγαίνει και ξεθάβει το κουτί, στο οποίο όμως ανακαλύπτει όπλα, τα οποία πιάνει με τα χέρια του (και «μολύνει» και με το DNA του). Επειτα, καλεί την Αστυνομία και αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική. Ο άνθρωπος αυτός δεν κλήθηκε σε κανένα δικαστήριο και η διεύθυνσή του δεν φαίνεται να αντιστοιχούσε ποτέ σε κανένα τέτοιο υπαρκτό πρόσωπο. Πάνω σε αυτήν την ...ευφάνταστη πραγματικά ιστορία, ξεκινά η δίωξη της Ηριάννας Β. Λ., φοιτήτριας Φιλοσοφικής τότε, της οποίας το DNA υποτίθεται, βρέθηκε πάνω στον γεμιστήρα ενός όπλου.

Τον Ιούνη του 2017, με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA της κατηγορίας μάλιστα του μείγματος και αφού ταλαιπωρήθηκε επί 4 χρόνια με αναβολές, καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ΣΠΦ σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνια (δήμευση περιουσίας, αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων) χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, χωρίς αναστολή. Μοναδικό στοιχείο το DNA, του οποίου η ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων που προσφέρει δεν είναι πλήρης. Σημειωτέον, όταν οι γονείς της προσέλαβαν ειδικό γενετιστή καθηγητή, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα.

ΚΝΕ: Καταγγέλλει την άδικη δικαστική απόφαση

Την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ. καταγγέλλει με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Το σχόλιο αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μια άδικη κατηγορία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Η οργάνωση της πάλης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από ένα δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη νεολαία και που πάει χέρι - χέρι με ένα πλέγμα νόμων και μηχανισμών καταστολής».

Πηγή: Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.