Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Εξαιρετικός τελικός, εξαιρετικό τελετουργικό!

Ο Μιχάλης Λεάνης καταθέτει τις σκέψεις του για τον τελικό του Κυπέλλου και για όσα προηγήθηκαν...

Σκόρπιες σκέψεις:


-Ο τελικός έπρεπε πάση θυσία να διεξαχθεί! Μετά από όλα αυτά τα τραγικά που συνέβησαν και από καθαρά θέμα τύχης (ευτυχώς!!!) δεν θρηνήσαμε θύματα, καλό είναι να αναρωτηθούμε γιατί αυτό το ρίσκο με τις ανθρώπινες ζωές;

-Με τσιρότα στα εισιτήρια με γάζες και χαντσαπλάστ, χωρίς ονόματα και κάτι απίθανα ΑΜΚΑ ο τελικός έπρεπε να γίνει!

Χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την είσοδο των φιλάθλων οπαδών στο γήπεδο! Με εισιτήριο ότι να΄ναι σιγά να μην τα έσπαγαν!

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής με άνωθεν κυβερνητική εντολή (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) η ΕΠΟ έκανε στην κυριολεξία τα αδύνατα –δυνατά ώστε ο τελικός να διεξαχθεί!

Η προηγούμενη ΕΠΟ ήταν βρώμικη και ανίκανη! Συμφωνώ και επαυξάνω!

Η τωρινή –πως την λένε – προσωρινή διοικούσα (χαμηλοβλεπούσα) επιτροπή της ΕΠΟ η οποία όχι μόνο συναίνεσε αλλά και διευκόλυνε καταστάσεις γι’ αυτό το δράμα τι είναι; Ικανή , ικανότατη ώστε να χειριστεί μείζονα ζητήματα όπως αυτό της κάθαρσης του ποδοσφαίρου;

Ο χλωμός – αμήχανος –αόρατος υπουργός Βασιλειάδης όχι μόνο έπρεπε να παραιτηθεί αλλά είχε και χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό , να αποκαλύψει από ποιόν ή από ποια κυβερνητικά στελέχη δεχόταν τις πιέσεις!

Τα νοσοκομεία στον Βόλο γέμισαν τραυματίες! Δεν ξέρω τι έκανε η άλλη μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου μας ο Μπέος ο οποίος δεσμεύθηκε για την ύπαρξη χημικών τουαλετών , αλλά μήπως θα πρέπει τώρα να δεσμευθεί και για ασθενοφόρα , γιατί πολλοί απ΄’αυτούς δεν είναι σε θέση να γυρίσουν σπίτια τους!

Το ξύλο έπεφτε ράι θρου ακόμα και στα επίσημα αλλά η προσωρινή ΕΠΟ εκεί το βιολί της, σαν να μην συμβαίνει τίποτα ακόμα όταν το παιχνίδι ξεκίνησε η ένταση συνέχισε να υπάρχει στα πέριξ και οι περήφανοι οπαδοί σουλατσάριζαν ανενόχλητοι πίσω από τα γκολπόστ! The show must go on!

Εξαιρετικό το τελετουργικό εφάμιλλο αυτών που βλέπουμε και καμαρώνουμε σε τελικούς του εξωτερικού! Αν πρόσεχαν οι τελετάρχες κάποιες λεπτομέρειες θα ξεπερνούσαμε τις ξενέρωτες τελετές της αλλοδαπής!

Ο επόπτης –βοηθός όπως θεσμικά τον ονοματίζουν δεν είδε πεντακάθαρο οφσάιντ και ζήτησε να παραιτηθεί!( Στο καλό και ας μην μας γράφει…)

Από τι να παραιτηθεί; Από την προσπάθεια να κατανοήσει την σωστή εφαρμογή των κανονισμών;

Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί ήταν ό ίδιος ό οποίος παρατήρησε στο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ , ότι το χέρι και ο ώμος του Χριστοδουλόπουλου δεν καλυπτόταν από τον αμυντικό του αντιπάλου!!!

Παρατήρησε με ακρίβεια χιλιοστού αυτό για το οποίο χρειάζεσαι μικροσκόπιο και έχασε το οφθαλμοφανές και μάλιστα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού , όπου κάθε λάθος ενδεχομένως να κρίνει το αποτέλεσμα!

Το έχω ξαναγράψει: Οι άριστες διαιτησίες εκθέτουν κάποιους ανεπανόρθωτα!!!

Την αγκωνιά αποβολή του Μάτος πάντως δεν την είδε γιατί ήταν από την απέναντι μεριά!

Όπως δεν είδαν και οι φίλοι της ΑΕΚ τον Αραούχο να δηλώνει παρών! Χωρίς τις επινοήσεις και τις εμπνεύσεις του η Ένωση φάνηκε ανήμπορη επιθετικά και λίγη!

Ελπίζω μετά κι από αυτή την φαρσοκωμωδία την οποία καθ’ημάς ονομάζουμε τελικό Κυπέλλου να κατάλαβαν τουλάχιστον οι νοήμονες ανεξάρτητα από τις οπαδικές τους προτιμήσεις ότι το ποδόσφαιρο μας δεν νοσεί απλά αλλά βρίσκεται εδώ και χρόνια διασωληνωμένο!

Πως το πρόβλημα δεν είναι ο βρώμικος Ολυμπιακός ή ο εκάστοτε βρώμικος αλλά το γεγονός ότι η βρωμιά πλέον έχει θεσμικό ρόλο και χαρακτήρα!

Πως δεν ήταν βρώμικη ανίκανη μόνο η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη αλλά ότι έχουμε περικυκλωθεί από βρώμικες ή και ανίκανες ΕΠΟ, προσωρινές ή μόνιμες που περιμένουν την σειρά τους!

Πως δεν είναι μόνο η Παράγκα η νούμερο ένα , δυο , έχω χάσει την σειρά , αλλά το καθεστώς και τα θεσμικά πρόσωπα που καλλιεργούν και επιτρέπουν την άνθηση και την αναπαραγωγή τους!

Εδώ και χρόνια μας έκαναν να νοιώθουμε απέχθεια για το ίδιο το ποδόσφαιρο! Το επόμενο βήμα είναι να μας κάνουν να νοιώθουμε απέχθεια για τις ίδιες τις ομάδες μας!

Να ντρέπεται ο κόσμος να πει τι υποστηρίζει και να απολογείται!!!

Τέλος συγχαρητήρια στους οπαδούς και φιλάθλους κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας οι οποίοι αποχώρησαν από το γήπεδο αρνούμενοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό το πάρτι καφρίλας!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήταν φίλοι της ΑΕΚ. Μικρή σημασία έχει τι ομάδα υποστήριζαν!

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει φτηνύνει μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα κάποιων, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι μέγεθος που δεν επιτρέπει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις! Και πάλι συγχαρητήρια!!!

Υπάρχει ελπίδα!
Πηγή: gazzetta,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.