Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Να καταδικαστεί η απαγόρευση εισόδου ευρωβουλευτών που επέβαλε η ουκρανική κυβέρνηση

Αποφασιστική απάντηση στην προκλητική στάση και τον αντικομμουνισμό της Ουκρανικής κυβέρνησης έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβαση της ενάντια στην απαράδεκτη στοχοποίηση της πολιτικής δράσης στελεχών του ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη 17/5 με προσκαλεσμένο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Π. Κλίμσιν, παρενέβει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ένας εκ των τριών στελεχών του ΚΚΕ που βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της Ουκρανικής Κυβέρνησης σε βάρος πάνω από 1000 φυσικών προσώπων, από δεκάδες χώρες του κόσμου. Χάνοντας την ψυχραιμία τους οι συντονιστές της συζήτησης επιχείρησαν στερήσουν το λόγο στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και σε άλλους ευρωβουλευτές που είναι στη σχετική λίστα, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε το απαράδεκτο καθεστώς κυρώσεων σε βάρος των 3 στελεχών του ΚΚΕ ενώ καταδίκασε και την μεθόδευση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας.

Ο Υπουργός της Ουκρανικής Κυβέρνησης αναγκάστηκε να τοποθετηθεί προκαλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ισχυριζόμενος ότι: «δεν ανεχόμαστε όσους υποστηρίζουν Ρώσους εγκληματίες»



Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομιλία του υπουργού εξωτερικών στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο στο Στρασβούργο με αφορμή την απελευθέρωση της διαδικασίας έκδοσης VISA μεταξύ της Ουκρανίας και των κρατών-μελών της ΕΕ. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας ο Ποροσένκο κάλεσε τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ταγιάνι να αποτρέψει ευρωβουλευτές από το να επισκέπτονται «την Κριμαία και υπό κατοχή εδάφη».

Η ουκρανική κυβέρνηση αποθρασύνεται την ώρα που απαγορεύει την είσοδο σε 3 στελέχη του ΚΚΕ και χιλιάδες άλλα άτομα, η ΕΕ επιβραβεύει την Ουκρανική κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τις σχέσεις της μαζί της, μεταξύ άλλων απελευθερώνοντας και τη διαδικασία έκδοσης VISA. Σε αυτή την πολιτική της ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχει στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την παρέμβαση του για να αποσυρθεί η λίστα και οι απαράδεκτες κυρώσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης, θα συνεχίσει αποφασιστικά την διεθνιστική του αλληλεγγύη στο ΚΚ Ουκρανίας

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα 18-5-2-17, σχετικά με το ζήτημα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Η Ουκρανία έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ευρωβουλευτές, και σε εμένα, λόγω επίσκεψης μου στον Ντονμπάς το 2014. Απαγορεύει τη λειτουργία πολιτικών κομμάτων και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

Η Ουκρανική Προεδρία, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Ποροσένκο, στη χθεσινή συνάντηση σας, ζήτησε να δώσετε απάντηση στους ευρωβουλευτές αυτούς και να πάρετε μέτρα για την πρόληψη επισκέψεων ευρωβουλευτών στις περιοχές Ντονμπάς και Κριμαίας.

Δεν είναι προσωπικό αλλά σοβαρό πολιτικό θέμα. Αφορά τους ευρωβουλευτές και το ευρωκοινοβούλιο. Πρέπει άμεσα να καταδικαστεί τόσο η απαγόρευση εισόδου όσο και για το απαράδεκτο αίτημα Ποροσένκο να ελέγχετε για το που επιτρέπεται να πάνε και που όχι οι ευρωβουλευτές. Μήπως το επόμενο στάδιο είναι και για το τι θα λένε;»
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

1 σχόλιο:

  1. To Γνωστό παραμυθάκι απο τους Φασίστες του Κιέβου οτι το ΚΚΕ υποστηρίζει τους Ρώσους. Πάντα τα ίδια ο ΛΕΝΙΝ πράκτορας.... των Γερμανών και οι Σπαρτακιστές πράκτορες.... των Ρώσων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.