Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ με επίκεντρο τους μετανάστες

Από το Λος Άντζελες
Αφιερωμένες στα δικαιώματα των μεταναστών εργατών, δεδομένης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των σχεδίων της νέας κυβέρνησης για ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ήταν πολλές από τις φετινές πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, όπως η Ν. Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Πόρτλαντ και το Σιάτλ.

Άλλα αιτήματα συνδικάτων και οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων μεταναστών ανέδειξαν ζητήματα που αφορούν την αύξηση των ωρομισθίων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση των δημόσιων δαπανών σε υπηρεσίες Υγείας, Εκπαίδευσης και Πρόνοιας.
Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις χιλιάδων νεαρών εργαζομένων και ανέργων στην υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο, ο λαός του οποίου ζει τα τελευταία χρόνια βουτηγμένος στην ανέχεια από τις πολιτικές της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων που χρεοκόπησαν τα δημόσια ταμεία και απομυζούν τον πλούτο του.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.