Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ουκρανία: Φασιστικές επιθέσεις στις εκδηλώσεις για την 9η Μάη (videos)

Από την χθεσινή πορεία του "αθάνατου συντάγματος" στο Κίεβο
Παρά τη βία και την προκλητική συμπεριφορά των ακραίων εθνικιστών, χιλιάδες Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους για να διεξάγουν τις πορείες του "αθάνατου συντάγματος" και άλλες εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρτεμ Σεφτσένκο, περίπου 600.000 πολίτες συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ουκρανία.

"Ήταν μια δύσκολη μέρα για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου", δήλωσε ο Σεφτσένκο στο τηλεοπτικό κανάλι 112 Ουκρανία. "Αλλά σε γενικές γραμμές, η επιβολή του νόμου αντιμετώπισε τις προκλήσεις αυτές, από τις οποίες υπήρχαν πολλές, όπως πάντα, σε αυτήν την ημερομηνία της 9ης Μαΐου, που και φέτος επίσης ήταν πολλές"


Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων αναγκάστηκαν να τις μετονομάσουν  για να αποφύγουν τα προβλήματα με τις ουκρανικές αρχές, καθώς το να τιμά κανείς τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης ή να επικρίνει τους  συνεργάτες των ναζί, εθνικιστές ένοπλους, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι ποινικό αδίκημα εκεί.

Έτσι η παρέλαση του "αθάνατου συντάγματος" στο Κίεβο μετονομάστηκε σε "Κανείς δεν έχει ξεχαστεί, τίποτα δεν ξεχνιέται", ενώ στην περιοχή του Ντνιεπροπετρόβσκ, τα γεγονότα ονομάζονταν "Μάρτιος της Νίκης".

Οι διοργανωτές της πορείας του Κιέβου ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, αν και η αστυνομία αριθμούσε μόνο 3.000. Τα κύρια συνθήματα ήταν "ο φασισμός δεν θα περάσει!" Και "Σας ευχαριστούμε παππού για τη νίκη σας!"

Όταν η πομπή πέρασε από τα γραφεία της Οργάνωσης Ουκρανικών Εθνικιστών(OUN), οι ακροδεξιoί τραμπούκοι έριξαν μπουκάλια, αυγά, πατάτες, βόμβες καπνού και σάκους βαφής, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε 24 από αυτούς.

 Οι φασίστες προβοκάτορες προσπάθησαν τότε να εμποδίσουν την πομπή να εισέλθει στο Πάρκο "της Αιώνιας Δόξας". Αν και η αστυνομία κατόρθωσε να ανοίξει το δρόμο, ξέσπασαν πολλές συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των φασιστών που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα από τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 

Η αστυνομία δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις των βετεράνων για να αποκαταστήσει την τάξη και να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση στο μνημείο.
Ορισμένοι διαδηλωτές αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα με την αστυνομία, αφού δεν τους επιτράπηκε να ξεδιπλώσουν την "σημαία της νίκης", καθώς θεωρείται κομμουνιστικό σύμβολο και ένας άντρας συνελήφθη επίσης για για την κατοχή μιας σημαίας με τα χρώματα της "κορδέλας του Αγίου Γεωργίου". Μερικοί βετεράνοι που έφεραν την κορδέλα είχαν επίσης απομακρυνθεί, αν και δεν συνελλήφθησαν τελικά.
 

Στην Οδησσό, οι συμμετέχοντες κράτησαν εικόνες όχι μόνο των συγγενών τους που πολέμησαν στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και των θυμάτων της πυρκαγιάς του Μέγαρου των Εργατικών Συνδικάτων του 2014, στην οποία περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εθνικιστές εξτρεμιστές.
Στην πορεία της Οδησσού, τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Οδησσός - Πόλη ήρωας!" Και "Έξω οι Μπαντεριστές από την Οδησσό!" (Αναφερόμενο στον εθνικιστική ηγέτη της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Stepan Bandera) , ενώ ακούστηκαν και σοβιετικά τραγούδια.

Αργότερα,δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές , την αστυνομία και τους εθνικιστές, αφού ένας πρώην ηγέτης της ναζιστικής γρούπας του "Δεξιού τομέα", ο Σεργκέι Στέρνενκο, επέδειξε μια εικόνα του διοικητή του UPA Roman Shukhevych που προκάλεσε ορισμένους από τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία παρενέβη και χώρισε τις δύο πλευρές, αν και οι εθνικιστές συνέχισαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους. Δεκατρείς άνθρωποι συνελήφθησαν για ατασθαλείς συμπεριφορές, μαζί με άλλους δεκαπέντε για τη μεταφορά σοβιετικών και κομμουνιστικών συμβόλων.


Η βία ξέσπασε επίσης σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο Ντνιεπροπετρόβσκ, έξι αστυνομικοί και οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν σε αντιπαραθέσεις.

Συνολικά, περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ουκρανία, ενώ δεκαπέντε ακτιβιστές και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

 


Δεν υπήρξαν οστώσο περιστατικά που αναφέρθηκαν στη Δυτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Lvov, Zhytomyr, Khmelnytsky, Rovne και Uzhgorod όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η οπτική της εποχής του Β'ΠΠ και της σοβιετικής περιόδου, εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα για την Ουκρανία.
Οι ένοπλες ομάδες όπως το OUN και η UPA δοξάζονται πλέον, ιδιαίτερα στη Δυτική Ουκρανία, ως εθνικοί απελευθερωτές κατά της "σοβιετικής καταπίεσης", παρά τη συνεργασία τους με τους Ναζί και την εθνοκάθαρση δεκάδων χιλιάδων Πολωνών και Εβραίων σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους.

Σήμερα, ο,τιδήποτε θεωρείται ότι ενδεχομένως δοξάζει τη Σοβιετική Ένωση απαγορεύεται. Ο Πρόεδρος Πέτρο Πόροσνενκο παρουσιάζοντας μια θολή εικόνα για την πορεία του "Αθάνατου Συντάγματος", υποστήριξε πως χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τη "Ρωσική επέκταση σε γειτονικές χώρες".

Πηγή: RT*
*(μετάφραση-απόδοση δική μας)

31 σχόλια:

  1. 9 Μάη το Πάσχα των κομμουνιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί λέει το RT γι αυτά;
    σύλληψη και φυλάκιση στελεχών του ΚΕΚΡ στη Μόσχα την 9η Μάη
    Θάλεγα αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την (σωστή στο συγκεκριμένο) στάση του ΚΕΚΡ, ιδίως σε σχέση με κάποιες απόψεις του για την θέση του Ρωσσικού Καπιταλισμού στα πλαίσια του Ιμπεριαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      "Τί λέει το RT γι αυτά;"
      ...ως εισαγωγή σχολίου.

      Μετά άμα θα σου ξαναπώ για ΟΑΚΚΕ θα παρεξηγηθείς φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;

      Εσύ λοιπόν ενημερώσου αποκλειστικά από τα δυτικά μέσα που σου δίνουν "σωστή" πληροφόρηση, και άσε κάτι τυπάκια σαν εμένα να βγάζουν τα μάτια τους κάνοντας μεταφράσεις, για να βγουν στον αέρα ειδήσεις που τα "δικά μας" δυτικά ΜΜΕ δεν θα βγάλουν ποτέ.
      Υ.Γ.
      Η ενημέρωση γύρω από τα πεπραγμένα του Ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος, βλέπω πως σας χαλάει πολύ κάποιους.
      Σας ενημερώνω λοιπόν πως δεν θα σταματήσει, για να μην κοπιάζετε άδικα.

      Διαγραφή
    2. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Οι συλλήψεις έγιναν στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης, και ναι -δεν πρόλαβα την είδηση για την ανεβάσω:
      http://redstaroverdonbass.blogspot.gr
      /2017/05/may-9-in-moscow-victory-banner-to.html
      Εδώ μεταφράζεις μόνος σου...

      Διαγραφή
  3. ..."δυτικό μέσο" ο ...902;!;!
    Ετσι είναι, αν έτσι σας αρέσει.....
    ---------------------------

    Ποιός σου είπε πως "μας χαλάει κάποιους η ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ναζιστικού κλπ";
    Η ενημέρωση, που έχουμε από 902, Ριζοσπάστη κλπ. καθόλου δε μας χαλάει, ....παρότι είμαστε...."ΟΑΚΚΕ"!
    Αλλά αυτή την, καθόλα ερμηνεύσιμη και καθόλου πρωτότυπη, συμμαχία τσαρικών, κρυπτοφασιστών και ψευδοκομμουνιζόντων καιροσκόπων υπό την ηγεσία των "νεορώσσων" ολιγαρχών, δε θα την αφήσουμε (οι "ΟΑΚΚ-ίτες"..) σε χλωρό κλαρί.
    Ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις σου, που δεν έχω καμιά πρόθεση ο ίδιος να αμφισβητήσω, τουλάχιστον πριν κατανοήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερό:
      1)Οι έλληνες ενημερώνονται δηλαδή για τα γεγονότα του εξωτερικού από τον 902;
      Άλαλα τα χείλη των λογικών...

      2)Εάν θεωρείς πως ο "Ρ" κ ο 902 δεν αφήνουν κανένα κενό ενημέρωσης, κακώς ασχολείσαι με τα μπλογκ.
      3)Η άποψη των ταλιμπάν για όλα τα γραπτά πλην Κορανίου:
      Αν γράφουν κάτι που λέει το Κοράνι, τότε είναι περιττά. Αν γράφουν κάτι που δεν το λέει, τότε είναι βλαβερά.
      Αυτήν την άποψη μας μεταφέρεις εδώ για τα κομματικά μέσα ή κάτι δεν έχω καταλάβει;
      4) Το ΟΑΚΚίτες βγάλτο από τα εισαγωγικά. Πλέον είναι καθαρή γραμμή ΟΑΚΚΕ αυτή που αναφέρεις.
      5)Ούτε εγώ σκοπεύω να αφήσω αυτή την περίεργη(;) συμμαχία, τάχα "ορθόδοξων" κομμουνιστών (του διαδυκτίου), ανοιχτά ναζιστών και ΝΑΤΟϊκών ευρωατλαντιστών σε χλωρό κλαρί. Καθείς όπου ετάχθει...
      5)Σαφώς κ σε χαλάει η ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Ουκρανικού ναζιστικού κράτους, αλλιώς γιατί τόση επιθετικότητα για την συγκεκριμένη ανάρτηση;
      Και μην μου πεις γιατί δεν είχε την είδηση ο 902 και άρα έπρεπε να αποκρυβεί 600.000 κόσμος που σε συνθήκες πλήρους φασιστικής τρομοκρατίας έσπευσε να τιμήσει την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης.
      Και μην το πεις αυτό, γιατί δεν θεωρώ πως τα κομματικά μέσα θα απέκρυβαν ποτέ κάτι τέτοιο από πολιτική σκοπιμότητα.

      Η δική σου σκοπιμότητα εδώ είναι το ζήτημα, που ανεξαρτήτως προθέσεων τάσσεται αντικειμενικά στο πλευρό των Ουκρανών ναζί (για την καταστολή που κακώς αποκαλύπτουμε), των αναθεωρητών της ιστορίας (για τους εορτασμούς της 9ης Μάη ως μέρα νίκης κ όχι ως μέρα της ΕΕ), του ΝΑΤΟ (για την στοχοποίηση της Ρωσίας ως "εχθρού"), και της Ελληνικής αστικής τάξης που είναι χωμένη στους παραπάνω διεθνείς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς ως το λαιμό.

      Και στα παραπάνω και οι καλύτερες των προθέσεων δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα.
      Υ.Γ.
      Εάν σκοπεύεις να συνεχίζεις τον σχολιασμό σε αυτούς τους τόνους, και με ομολογημένο σκοπό την παρενόχληση του μπλογκ εφόσον με περιλαμβάνεις σε αυτούς που "δεν θα αφήσεις σε χλωρό κλαρί", απλά θα σταματήσω να δημοσιεύω τα σχόλια σου.
      άλλο η διαφωνία, και άλλο η συνειδητή παρενόχληση με την μορφή τρολαρίσματος.

      Διαγραφή
  4. Κάτσε ρε Τρας, δηλαδή όποιος ασκεί κριτική στις λεγόμενες ΛΔ, είναι ναζί? Αυτό λες?

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Προλεκαλτ:
      Όχι δεν λέω αυτό, και απορώ και με την ερώτηση.
      Αυτό που λέω, πολύ καθαρά νομίζω, είναι πως όταν θέτεις ως πρώτη σου πολιτική προτεραιότητα, όχι την αποδόμηση των ναζί αλλά των αντιπάλων τους, τότε αντικειμενικά κάνεις πλάτες στους πρώτους.
      Και αυτό καμμία σχέση δεν έχει με την κριτική.
      Όπως δεν έχει σχέση με την κριτική η επιστράτευση μέχρι και ψευδών για να πετύχεις την αποδόμηση αυτή.
      Τότε πάμε αλλού...
      Υ.Γ.
      Η απαίτηση του Σεχτάρ για το θάψιμο της είδησης της καταστολής των εκδηλώσεων της 9ης Μάη στην Ουκρανία από τους φασίστες, με ποιά λογική είναι "κριτική" στις Λ.Δ. του Ντονμπάς;
      Για να καταλάβω και εγώ δηλαδή...

      Διαγραφή
    2. Μα δεν σου ειπε να θαψεις την ειδηση...Απλως, αναρωτηθηκε, για το θαψιμο της ειδησης περι της δρασης του ΚΕΚΡ, απο το rt.

      Επειτα, οταν λες οτι κανει πλατες στην ναζιζτικη κυβερνηση της Ουκρανιας(που τετοια ειναι), ειναι σαν να τον λες ναζι...δεν ειναι Γιαννης, ειναι Γιαννακης.Για ποιο λογο να κανει πλατες στους ναζι της Ουκρανιας?

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    3. @Προλεκαλτ:
      Σαφώς και απαίτησε να θαφτεί η είδηση!
      -Ντου με το καλημέρα έκανε, αφενός να την υποβαθμίσει, αφετέρου να την τρολάρει αλλάζοντας θέμα σχολιασμού, και εν τέλη μου λέει καθαρά πως κακώς την αναδημοσίευσα.

      Και φυσικά δεν είμαι εγώ διευθυντής του RT, για να απαντήσω στο ποιες ειδήσεις προβάλει ή δεν προβάλει, ή να οφείλω να απολογηθώ για τις επιλογές του.
      Εγώ είδα την συγκεκριμένη είδηση, την θεώρησα ενδιαφέρουσα και την ανέβασα.
      Όπως με κάθε είδηση που θα δω σε κάποιο αστικό μέσο και θα την θεωρήσω ενδιαφέρουσα.
      Το RT έχει την ιδιαιτερότητα δε, να προβάλει ειδήσεις που τα "δικά μας" δυτικά μέσα, δεν θα προβάλουν ποτέ.
      Δεν ξέρω γιατί μιλάμε για τα αυτονόητα εδώ.
      Σιγά μην απολογηθώ κιόλας για την προβολή αντιφασιστικών εκδηλώσεων στο κάτω-κάτω...

      Κατά τα λοιπά -αναγκάζομαι να το γράψω για πολλοστή φορά βλέπω, παρότι είναι απλά ελληνικά- όταν έχεις την απαίτηση του θαψίματος μιας είδησης που αφορά την φασιστική καταστολή εκδηλώσεων για την αντιφασιστική νίκη, που αφορά 600.000 ανθρώπους που αψήφησαν αυτή την καταστολή και διαδήλωσαν, σαφώς και κάνεις πολιτική πλάτη στην ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, εκτός και αν υπάρχει και άλλος ωφελημένος από την μη ανάδειξη της σημαντικότατης (κατ'εμέ) αυτής είδησης.

      Και φυσικά δεν κάνεις πλάτες μόνο στην κυβέρνηση του Κιέβου απαιτώντας το θάψιμο της συγκεκριμένης είδησης. Κάνεις πλάτες κ σε αυτούς που δεν θέλουν να θυμάται κανείς το τι σημαίνει 9 Μάη και πάνε να μας την μοστράρουν ως "μέρα της Ευρώπης". Γιατί το διακύβευμα αυτή την στιγμή αυτό είναι.

      Το για ποιόν λόγο το κάνει ο άλλος αυτό, δεν με αφορά καθόλου, ούτε στο κεφάλι του σκοπεύω να μπω.
      Το αντικειμενικό αποτέλεσμα με αφορά.

      Διαγραφή
    4. @Προλεκαλτ:
      Υ.Γ.
      Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ, αλλά το να υπήρχε εδώ ήδη, μια είδηση που βγήκε στο 902, 25 ώρες ΜΕΤΑ το παρόν ποστ, δεν είναι λίγο παράλογη απαίτηση;

      Διαγραφή
    5. Ο Σεχταρ εχει την αποψη, οτι η αστικη ταξη της Ρωσιας, ειναι εμεπειρη στην ανατροπη του Σοσιαλισμου απο τα μεσα -- κατι το οποιο νομιζω δεν αμφισβητειται.Συνεπως, κανει κριτικη στις κομμουνιστικες δυναμεις που δρουν στην Ουκρανια, οτι η συμμαχια με την Ρωσια, δεν βοηθαει την υποθεση του Σοσιαλισμου.Υπο αυτο το πρισμα, αναδεικνυει την ειδηση(που επισης θαφτηκε)οτι η αστικη ταξη της Ρωσιας, με αυταρχικο τροπο, βαζει εμποδια στη δραση ενος κομματος, στην προσπαθεια του να αναδειξει το πραγματικο, ταξικο, νοημα της επετειου.Αυτο πιστευω ειναι το πνευμα της παρεμβασης του Σεχταρ.Ουτε ζητησε να μην αναδημοσιευσεις την ειδηση, ουτε τιποτα.Τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.Και πραγματικα, δεν καταλαβαινω γιατι αντεδρασες.

      Και στην τελικη, η διαθεση σου να μην θες να διαλεξεις ιμπεριαλιστη, γιατι να σημαινει οτι κανεις πλατες στους ναζι?

      Οκ, το καταλαβαινω, η κατασταση ειναι πολυ συνθετη στην Ουκρανια(αλοιμονο, ο φασισμος εχει νεκραναστηθει -- οπως και στη Συρια αλλωστε).Ωστοσο, δεν πρεπει να παραβλεψουμε, οτι ο φασισμος ειναι γνησιο τεκνο του συστηματος.Η αναβιωση του, δεν οφειλεται στο οτι οι ΗΠΑ εξαγουν φασισμο, ενω η αστικη ταξη της Ρωσιας, ειναι ξερω γω αντιφασιστικη.Ετσι αθωωνεις την αστικη ταξη της Ρωσιας, που ειναι καρααντιδραστικη του κερατα(πως θα μπορουσε να ναι αλλιως, αλλωστε -- προκειται για την αστικη ταξη που ανετρεψε τον Σοσιαλισμο).Συμμαχωντας με την αστικη ταξη της Ρωσιας,γνωμη μου, δεν πολεμας κανεναν φασισμο.Και, πιστευω, καμμια συμμαχια, με οποιαδηποτε αστικη ταξη,δεν βοηθαει στον σκοπο αυτο.Αλλο πραγμα, οταν εχεις την εξουσια, να προσπαθεις να εκμεταλλευτεις ενδοιμπεριαλιστικες αντιθεσεις, και να χτισεις συμμαχιες, που θα σου επιτρεπουν την επιβιωση σου ως κρατος(οπως εκανε, πχ, η ΕΣΣΔ, η οπως προσπαθησε να κανει η Κουβα).Εχουμε ομως κατι τετοιο στην ανατολικη Ουκρανια?
      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    6. @Προλεκαλτ:
      1)Η είδηση του συγκεκριμένου ποστ αφορά την δυτική Ουκρανία κ όχι την ανατολική.
      Η είδηση την οποία ο Σεχτάρ χαλάστηκε (καθ'ομολογία του ίδιου!) που μπήκε αφορά την φασιστική τρομοκρατία για την 9η Μάη και τις 600.000 κόσμου που την αψήφησε!
      Αυτό είναι αντικειμενικά πλάτη στο ναζιστικό πραξικοπηματικό καιεστώς του Κιέβου.
      Δεν υπάρχει εδώ κάτι το περίπλοκο.

      Τα υπόλοιπα περί συμμαχίας (δικής μου;) με το Ρωσικό αστικό κράτος, δεν με αφορούν (παρότι μέσα στα πολλά που λες υπάρχουν κ πολλά λάθη), δεν καταλαβαίνω πως μπαίνουν σε μια συζήτηση που αφορά απόλυτα συγκεκριμένο πράγμα και δεν τα σχολιάζω, εκτός εάν έχω γράψει πουθενά τέτοιο πράγμα, οπότε και καλό θα ήταν να μου το δείξεις.

      Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί αντέδρασα έτσι, τότε δεν παρακολουθείς τακτικά το μπλογκ.
      Αυτή ήταν η πολλοστή αντιδραστική παρέμβαση του Σεχτάρ σε άκρως εριστικό ύφος, η οποία επί πλέον υποστηρίζει (ως συνήθως)άκρως αντιδραστικές θέσεις (μην τις επαναλάβω εδώ).
      Επί πλέον ο ίδιος ομολογεί παραπάνω συνειδητή παρενόχληση του μπλογκ κ εμού προσωπικά.
      Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν από την (κοσμιότατη) αντίδραση μου, να επισημάνω πως την άποψη "κ οι δύο ιμπεριαλισμοί είναι αλλά ο Ρώσικος είναι χειρότερος γιατί..." την έχει λανσάρει η ΟΑΚΚΕ και την έχει οδηγήσει εδώ που την οδηγήσει;

      Αυτά, κ θα παρακαλούσα η κουβέντα για τον Σεχτάρ να τελειώσει, καθώς δεν είναι δίκαιο να γίνεται μια συζήτηση για αυτό, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος δεν θα θελήσει (ή και μπορέσει ακόμη) να παρέμβει.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ τον Προλετκαλτ, που διάβασε ακριβώς ό,τι έγραψα.
      Δε έχω να προσθέσω κάτι.
      Σέβομαι τις ευαισθησίες του οικοδεσπότη και δεν θα ξαναενοχλήσω.

      Διαγραφή
    8. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Δεν παραποίησα πουθενά τα λεγόμενα σου Σεχτάρ.
      Ρητά σε αυτά αναφέρομαι, είναι εδώ και είναι και γραπτά.

      Διαγραφή
  5. Αντιγράφω από την ταυτότητα του μπλογκ, για κάθε ενδιαφερόμενο:
    2)Η πολιτική αναδημοσιεύσεων του μπλοκ είναι συγκεριμένη. Αναδημοσιεύεται ο,τιδήποτε θεωρείται ενδιαφέρον ανεξάρτητα αν οι γενικότερες απόψεις των φορέων των αναδημοσιευμένων κειμένων συμφωνούν με αυτές του μπλοκ.
    Για να το κάνω πιο λιανά:
    Αν αναδημοσιεύσω ένα ρεπορτάζ από τον «ελεύθερο τύπο» για την μη συντήριση των αποχετεύσεωνπ.χ. δεν είναι δυνατόν να βγει από αυτό το συμπέρασμα πως ταυτιζόμαι και με το σύνολο των πολιτικών απόψεων της εφημερίδας! Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω και τα τόσο αυτονόητα..
    3)Το ίδιο ακριβώς με το παραπάνω υσχίει και για συγκεκριμένα κείμενα αριστερών ή άλλων ομάδων που αναδημοσιεύονται (πρακτική που θα εξακολουθήσει και στο μέλλον) στο μπλογκ. Εάν κάποιος με το οποίο διαφωνώ σε 15 πράγματα, πει 1(!) που θεωρώ εγώ σωστό, αυτό το ένα θα το προβάλω! Και εννοείται πως δεν είμαι υποχρεωμένος (ούτε και είναι πρακτικά δυνατό) κάθε φορά που θα βρίσκω το ένα σωστό, να επαναλαμβάνω και ποια άλλα 15 θεωρώ λάθος. Αν ήταν έτσι, κάθε φορά που θα αναδημοσίευα ένα ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας π.χ., θα έπρεπε να δίνω δώρο και 10 dvd-εγκυκλοπαίδεια τις αντικομμουνιστικές μπούρδες που προβάλει το εν λόγω έντυπο....
    4)Πιστεύω πως οι κομμουνιστές είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Σαν τέτοιοι πρέπει όχι μόνο να αφήνονται, αλλά και να επιδιώκουν να εκτεθούν στην αντίπαλη προπαγάνδα αλλά και άποψη, προκειμένου να την αντιμετωπίσουν, αλλά και (γιατί όχι;) να τεστάρουν και τις δικές τους ιδέες. Αλλιώς δεν θα χρειάζοταν ούτε μπλογκ ούτε άλλες πηγές ενημέρωσης ούτε τίποτα.
    Θα χρειάζοταν ο Ριζοσπάστης το πρωί μόνο, και για τον αστικό τύπο, άσε να μας τα πει ο Λεκάτης ,(που προφανώς δεν κινδυνεύει να «μολυνθεί» από το) τι γράφουνε...
    Μόνο που αυτή ήταν η λογική των ταλιμπάν για τα βιβλία: «αν γράφουν κάτι που δεν το λέει το κοράνι είναι βλαβερά, και αν γράφουν κάτι που ήδη το λέει το κοράνι τότε περιττά».
    Δεν μου (μας) ταιριάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH. Αυτό είναι δεδομένο. Την Ιδεολογική αντιπαράθεση οι Κομμουνιστές την επιδιώκουμε χωρίς να φοβόμαστε. Για αυτό άλλωστε υπάρχει το ΠΑΜΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Το μόνο που θεωρώ άστοχο είναι το Ταλιμπάν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το απόσπασμα που αναφέρω σαν αρχή των ταλιμπάν, είναι όντως αρχή των ...ταλιμπάν! (δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου).
      Δεν βλέπω λοιπόν κάπου την αστοχία, τουλάχιστον για όσους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο...

      Διαγραφή
    3. TRASH. Θα σου το εξηγήσω. Αυτός ο τρόπος σκέψης οταν μιλάμε για ενα Κ.Κ είναι σωστός και δεν λέγεται ταλιμπάν. Αν υπήρχε αυτό που λες στην δράση των Κομμουνιστών στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία ναι προκειται για Ταλιμπάν. Αλλα εκει δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ανεκτικότητα λοιπόν στις διαφορετικές απόψεις μέσα στους Απλούς Ανθρώπους και ουτε βήμα πίσω στους Φορείς του Οπορτουνισμού. Πιστεύω να συμφωνείς. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όχι, αυτός είναι ανάρμοστος τρόπος σκέψης για κομμουνιστή, και ακριβώς ταλιμπανισμός λέγεται.
      Σε τελική ανάλυση και αυτοί που γράφουν τον ριζοσπάστη, κάπου αλλού τις διάβασαν τις ειδήσεις που δημοσιεύουν εκεί, για να καταλάβουμε και το πόσο παράλογος είναι ο τρόπος σκέψης που αναλύω παραπάνω.
      Αυτό δεν έχει σχέση (αν κατάλαβες κάτι τέτοιο) ούτε με τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, ούτε με την διάδοση της κομματικής γραμμής, που φυσικά θα περάσει μέσα από τα όργανα του ΚΚΕ και από πουθενά αλλού.
      Είναι άλλο όμως το η γραμμή να δίνεται αποκλειστικά από τα κομματικά όργανα (πράγμα που είναι σωστό) και άλλο το να θεωρούμε πως τα παραπάνω κομματικά όργανα είναι ικανά να δώσουν όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις του κόσμου τού, καθιστώντας έτσι κάθε άλλη πηγή πληροφοριών περιττή ή ακόμη και επιβλαβή.
      Το τελευταίο είναι ταλιμπανισμός καθαρός, και με σκεπτόμενους ανθρώπους όπως οφείλουν να είναι οι κομμουνιστές, καμμία σχέση δεν έχει και δεν πρέπει και να έχει...

      Διαγραφή
    5. Δεν διαφωνώ. Σιγουρα είναι όπως το λες. Εγω λεω το εξης. Στην Λαική Συμμαχία μπορεί να συμμετέχει κάποιος που δεν θεωρεί την Ρωσία η την Ελλάδα Ιμπεριαλιστική η δεν βλέπει σαν πρωταρχικό εχθρό τον Οπορτουνισμό η μιλάει για Εξοδο απο Ε.Ε η ΝΑΤΟ με Καπιταλισμό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συμμετοχή του. Η Ιδεολογική πάλη τα ξεκαθαρίζει όλα. Το ζήτημα είναι όλα να περιορίζονται εκεί και η Αυτοτέλεια του Κ.Κ να είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικό σχηματισμό. Πρόσεξε το 1989 το πρόβλημα δεν ήταν η Κυβέρνηση Τζανετάκη. Ηταν η δημιουργία του Συνασπισμού...και μια πιθανή συνεργασία σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Οπως και η ψήφος στον Σαρτζετάκη το 1985.... Δεν το ανοίγω αλλο σίγουρα με έπιασες τι λέω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα της κουβέντας μας δεν καταλαβαίνω...

      Διαγραφή
    7. Εγω λέω σε ότι έχει να κάνει με το Κόμμα είναι άλλο και τελείως διαφορετικό με το ΠΑΜΕ που χωράνε όλες οι απόψεις στην Ιδεολογική διαπάλη που γίνεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ξανά:
      με την κουβέντα που κάνουμε δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό...

      Διαγραφή
    9. Η Σχέση είναι η εξής. Οταν υπάρχουνε ζητήματα Φασισμού Ιμπεριαλισμού Ελιγμών όλα πρέπει να εντάσονται στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Διαφορετικά αν είναι έξω απο αυτή την διαδικασία δημιουργούνται προβλήματα παρερμηνείας. Δεν το λεω για εσένα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ο ιμπεριαλισμός δεν αφορά ο,τιδήποτε λαϊκομετωπικό, εάν αυτό εννοείς.
      Η θεωρία για τον ιμπεριαλισμό είναι ο σκληρός πυρήνας της Μ-Λ ιδεολογίας.
      Χωρίς αυτήν δεν πας πουθενά, και γυρνάς σε προλενινιστικές μορφές μαρξισμού οι οποίες και είναι ξεπερασμένες εκ των πραγμάτων.

      Διαγραφή
    11. Trash, αυτο που λεει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ απο οτι καταλαβα, ειναι οτι στο ΠΑΜΕ "επιτρέπεται" καποιος να εχει αποψεις που δεν εναρμονιζονται πλήρως με την ιδεολογία του ΚΚ (άρα να μην είναι "ταλιμπαν")

      Οσον αφορά το ΚΚΕ ομως, πιστευει οτι οι υποστηρικτές του πρεπει να ειναι ...Ταλιμπάν!

      Εαν αυτη είναι η τοποθετηση του, τοτε κατα την γνωμη μου ειναι περα για περα λαθος. Αλλο η κομματικη πειθαρχεια κ ο ΔΣ και εντελως αλλο η ακριτη, μη επεξεργασμενη αντίληψη και ενημέρωση για οτι γινεται γυρω μας.

      Αν για κάποιους, ο σωστός κομμουνιστής ειναι " ταλιμπαν" , τοτε γιατι μιλαμε και επιμενουμε για Διαλεκτικη ;

      Φάνης

      Διαγραφή
    12. @Φάνης:
      Εγώ νομίζω πως ο Παναγιώτης διατυπώνει κάτι αρκετά χειρότερο από αυτό που περιγράφεις, καθώς η ιδεολογία του ΚΚΕ είναι ο Μαρξισμός-λενινισμός, και όχι οι τρέχουσες αντιλήψεις που επικρατούν σε αυτό, για το Α ή το Β ζήτημα τακτικής.
      Αν το σύνολο των μελών-οπαδών κλπ του κόμματος εναρμονίζονταν πάντα και απόλυτα με αυτά, τότε καμμία βελτίωση της τακτικής ή των αντιλήψεων για το Α ή το Β ζήτημα δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
      Βεβαίως κ αυτές οι διαφωνίες οφείλουν να διατυπώνονται στα όργανα και όχι δημόσια, αλλά δεν μπορούμε να λέμε πως δεν πρέπει και να υπάρχουν.
      Ευτυχώς πρέπει να λέμε που υπάρχουν, αλλιώς ακόμη θα είχαμε μείνει στην ...περεστρόικα!

      Όσο για το ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ είναι συνδικαλιστική οργάνωση, και ως τέτοια το μόνο προαπαιτούμενο που μπορεί να βάζει για τα μέλη της, είναι η στοιχειώδης ταξική συνείδηση και διάθεση για αγώνα, και τίποτε παραπάνω από αυτό.
      Αλλιώς υπάρχει μπέρδεμα μεταξύ των αρμοδιοτήτων των ταξικών συνδικάτων και του κομμουνιστικού κόμματος, που είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    13. TRASH. Σωστός. Στην ...περεστρόικα... δεν φτάσαμε σε μια νύχτα ουτε στις 11 Μαρτη του 1985 ήτανε μια ολόκληρη πορεία με ...σκαλάκια.... πλατύσκαλα.... που οδήγησαν εκει. Απο την στιγμή που τα ξεριζώσαμε δεν γίνεται στο όνομα της ...διαλεχτικής.... να πάμε πάλι εκει. Για τα ....παιδιά.... λέω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. Τώρα το είδα. Δεν είναι Συνδικαλιστική οργάνωση το ΠΑΜΕ Είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απο την ίδρυση του. Τμήμα της Λαικής Συμμαχίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    15. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      -Από το "εάν κάποιοι δεν αμφισβητούσαν την τότε κυρίαρχη άποψη, θα είμαστε ακόμη εκεί", τί ακριβώς δεν κατάλαβες;
      -Τον οπορτουνισμό μόνο με διαλεκτική και κριτική σκέψη τον αντιμετωπίζεις.
      Χωρίς αυτές είναι που θα πέσεις στην αγκαλιά του.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.