Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορέα - Και ιαπωνικά πολεμικά στην αρμάδα των ΗΠΑ

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson»
Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου όπου, με το διαρκές πρόσχημα του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Λ.Δ. Κορέας, διευρύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή (Νότια Κορέα, Ιαπωνία), στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού μονοπωλιακών ομίλων στην Ασία και τον Ειρηνικό για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου και εμπορικών διαύλων από την Ανατολική Κινεζική Θάλασσα έως τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, αλλά και τις σχέσεις λυκοσυμμαχίας ΗΠΑ - Κίνας.

Το ναυτικό της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δυο πολεμικά πλοία, το «Σαμιντάρε» και το «Ασιγκάρα» έφυγαν από τη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή για να προσεγγίσουν το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson» σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στη Λ.Δ. Κορέας και τις πυραυλικές δοκιμές της.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Θαλάσσιας Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι τα δύο αντιτορπιλικά θα πραγματοποιήσουν μία σειρά τακτικών ασκήσεων με τα αμερικανικά πλοία, χωρίς να διευκρινίζει για πόσο τα ιαπωνικά πλοία θα κάνουν ασκήσεις μαζί με τα αμερικανικά.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή με την έλευση ολόκληρης αρμάδας του Πολεμικού Ναυτικού τους με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο «USS Carl Vinson» και τα άλλα δύο αεροπλανοφόρα «USS Ronald Reagan» και «USS Nimitz», που πλέουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στη ναυτική ομάδα κρούσης να μεταβεί ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, μετά από την κλιμάκωση της έντασης με τη Λ.Δ. Κορέας.
Πηγή: 902*
_____________
*Όπου υπήρχε η έκφραση "Βόρεια Κορέα", αντικαταστάθηκε από εμάς από την συνταγματική ονομασία της χώρας, ως Λ.Δ.Κορέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.