Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΤΑΞΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις της Λαϊκής συμμαχίας, δεν σταμάτησαν όλο το καλοκαίρι, να δίνουν αγώνες μαζί με εργαζόμενους, ενάντια στις απολύσεις, την απληρωσιά, την καταστρατήγηση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Μικρές η μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, που θάφτηκαν από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών του κεφαλαίου, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους αντικαταστήσει με τον νέο νόμο για τα κανάλια, με νέους σε πιο φιλικούς σε αυτόν, στο κόμμα του, στην πολιτική του, που τσακίζει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική και στρατηγική του, το κεφάλαιο υπηρετεί συνολικά . Οι έριδες των ανταγωνισμών μεταξύ των κεφαλαιοκρατών, για το ποιος θα ενισχυθεί περισσότερο και ποιος λιγότερο, είναι κάτι που έχει αντανάκλαση και στις προτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σαν αστικό κόμμα που είναι. Γιατί από την πίττα που φτιάχνει ο λαός με την δουλειά του, τον μόχθο και ιδρώτα του και παίρνει ψίχουλα, οι κεφαλαιοκράτες – καπιταλιστές αξιώνουν μεγαλύτερα κομμάτια και καθένας μεγαλύτερο για τον εαυτό του για αυτό ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους.

Τα ιδιαίτερα συμφέροντα του κάθε καπιταλιστή, βρίσκουν χώρο για να προωθηθούν, μέσα από τα αστικά κόμματα. Για αυτό το κάθε αστικό κόμμα, πέρα από την αντεργατική – αντιλαϊκή στρατηγική, που εκεί συμφωνούν συλλήβδην όλοι οι κεφαλαιοκράτες και ομονοούν πώς να χτυπηθούν εργατικά – λαϊκά – μισθολογικά - ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά - κοινωνικά δικαιώματα. Έχει και της προτιμήσεις του, με βάση τον γενικότερο σχεδιασμό του κάθε αστικού κόμματος, για το ποιον τομέα της καπιταλιστικής οικονομίας, θέλει να δώσει προτεραιότητα για να αναπτύξει, με κριτήριο και γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος και όχι της λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργούνται μετέπειτα οι ρεμούλες, οι συναλλαγές, η διαπλοκή.

Συμπεριφορές, που είναι νύχι – κρέας δεμένες, με της νομοτέλειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αφού το θερμοκήπιο που ευδοκιμεί η διαπλοκή, η συναλλαγή, είναι ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός, για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου, ποιο μονοπώλιο, ποια μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση, θα πριμοδοτηθεί ποικιλόμορφα από το αστικό κράτος.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, που υπηρετούν όλα τα αστικά, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα, οι ναζί της "χρυσής αυγής", Ε.Ε., εργοδοτικές ενώσεις του κεφαλαίου, ο λαός πρέπει να αντιτάξει την δική του συμμαχία. Ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Είναι ο δρόμος που μπορεί να φράξει τα σχέδια Ε.Ε., καπιταλιστών, αστικών κομμάτων και κομμάτων δορυφόρων, κόμματα σωσίβια του συστήματος και να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με προοπτική την εξουσία, την εργατική – λαϊκή εξουσία.

Η προοπτική αυτή δεν αποτελεί κάποιο δόγμα. Είναι ανάγκη για την κοινωνική εξέλιξη, την λαϊκή ευημερία. Από αυτή την σκοπιά, είναι αναγκαίο και όρος, πλατιές λαϊκές δυνάμεις, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης, του χωριού, νέοι, γυναίκες, να χειραφετηθούν από την αστική πολιτική, ιδεολογία και αποφασιστικά, οργανωμένα, συλλογικά, να μπουν στον αγώνα. Στον αγώνα των ταξικών σωματείων, συλλόγων, επιτροπών αγώνων, των αγωνιστικών συσπειρώσεων της λαϊκής συμμαχίας, για αυτούς, για τα παιδιά και της οικογένειες τους, για τo μέλλον του λαού μας. Που καταδυναστεύονται από την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που υπηρετούν με ευλάβειας ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ), μαζί με της πιρουέτες του συστήματος, κόμμα Λαφαζάνη, κόμμα Κωσταντινοπούλου, κόμμα Καρατζαφέρη κ.α., μέχρι τους ναζί της "χρυσής αυγής", πλην του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ, με της δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας, μπορούν όχι μόνο να βάλουν εμπόδια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά να αναπληρώσουν της απώλειες που είχανε, να διεκδικήσουν με κριτήριο της σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες, να βγουν στην αντεπίθεση.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τον ταξικό χαρακτήρα αυτών των μέτρων, που στόχο είχαν και έχουν την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης για τα κέρδη του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα.

Το ΠΑΜΕ ποτέ δεν καλλιέργησε την αναμονή στους εργαζόμενους, δεν τους κορόιδεψε με ιδεολογήματα, ότι στην κρίση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απαιτούν, να μειώσουν της απαιτήσεις τους για το καλό της επιχειρηματικότητας.

Επιχειρήματα που αποδειχτήκαν απάτη, αφού σε κλάδους και μεγάλες επιχειρήσεις, ( ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, LEADER, κ.α. ) που οι εργαζόμενοι χαμήλωσαν τον πήχη των απαιτήσεων, μισθούς, δικαιώματα, είδαν στο τέλος οι επιχειρήσεις να κλείνουν, οι εργαζόμενοι να χάνουν την δουλειά τους και τα αφεντικά τους να μετράνε εκατομμύρια ευρώ σε ξένες τράπεζες, που είναι ο μόχθος, ο κόπος, ο ιδρώτας των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή πολέμησε τους κοινωνικούς διαλόγους απάτης και δεν αναγνωρίζει σαν εταίρο των εργαζομένων, το κεφάλαιο, την μεγαλοεργοδοσία, που αξιώνουν όλο μετρά κατακρήμνισης των δικαιωμάτων τους, για να αποσπάν όλο μεγαλύτερο κομμάτι υπεραξίας, που διαμορφώνουν οι εργαζόμενοι στην γραμμή παραγωγής, στους χώρους δουλειάς.

Το ΠΑΜΕ προώθησε και προωθεί την κοινή δράση για αγώνα και πάλη, με τα μικρομεσαία στρώματα του χωριού, της πόλης, τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, αυτοαπασχολούμενους. Με όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τα μονοπώλια, της πολυεθνικές, από τα φορομπηχτικά μέτρα, όλων των αστικών κυβερνήσεων, τουλάχιστον τα τελευταία 6 χρόνια, που στόχο έχουν τον αφανισμό των μικρομεσαίων από την αγορά, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών - κτηνοτρόφων και αυτό αποτελεί στρατηγική της Ε.Ε.

Για αυτό και για πάρα πολλούς άλλους λόγους, οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικότερα, πρέπει να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.

Το ΠΑΜΕ, πρέπει να εμπλουτιστεί με νέες δυνάμεις, νέα σωματεία να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο του, να το εμπιστευτεί ο κάθε εργαζόμενος, εργαζομένη, ξεχωριστά και όλοι μαζί. Ακόμα και αυτοί που έχουν της επιφυλάξεις τους, μπορούν να της κρατήσουν, αλλά να συμπαραταχτούν μαζί του για δράση, αγώνα, για να σηκωθεί ο εργαζόμενος, ο λαός συνολικότερα ένα μπόι περισσότερο, να μην σκύψει το κεφάλι, υποταχτεί, συμβιβαστεί και πληρώσει της συνέπιες της οικονομικής κρίσης, κρίση που δεν ευθύνονται στο ελάχιστο οι εργαζόμενοι, ο λαός, παρά μόνο η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερο κέρδος.

Με το ΠΑΜΕ της αντεπίθεσης, κλιμακώνουμε καθημερινά την δράση, τον αγώνα μας, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες.
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην ΔΕΘ, να σηματοδοτήσει το βροντερό παρών του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, των γυναικών, στις εξελίξεις, τον ανυποχώρητο αγώνα και κλιμάκωση της ταξικής πάλης στην χώρα μας, να σηματοδοτήσει το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, ώστε να αναχαιτίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται , να αναπληρώσουμε της απώλειες που είχαμε τουλάχιστον τα τελευταία 6 χρόνια, να διεκδικήσουμε με βάση της λαϊκές ανάγκες, να περάσουμε στην αντεπίθεση για να νικήσουμε.

Χωρίς φόβο, συμβιβασμούς, παραμερίζοντας εκβιαστικά, ψεύτικα διλήμματα, όλων των αστικών κυβερνήσεων, που αναζητούν την υποταγή του λαού μέσα από την χειραγώγηση του. Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε.
Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.