Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Συνδικάτο Οικοδόμων: Φωνάζει ο κλέφτης...

Δε φτάνει που η κυβέρνηση με τον πρόσφατο νόμο-λαιμητόμο τσάκισε τις συντάξεις, μιλάει και προκλητικά για «αποκατάσταση των αδικιών». Δε φτάνει που κόβει το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μιλάει και για «προστασία των χαμηλών συντάξεων».

Αυτά είπε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος. Νομίζει ότι απευθύνεται σε χειροκροτητές της πολιτικής της κυβέρνησης που θα πουν κι ευχαριστώ για τις θυσίες που κάνουμε τόσα χρόνια για να σωθεί το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι οικοδόμοι, οι συνταξιούχοι δεν νομιμοποιούμε τέτοια μέτρα, δεν τα αποδεχόμαστε! Ούτε μπορούμε ούτε μας αξίζει να ζούμε με ψίχουλα.

Εκεί όμως, που ο υφυπουργός Πετρόπουλος ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης και θράσους είναι όταν μίλησε για τον κλάδο των οικοδόμων. Είπε επί λέξει ότι για να πάρει κάποιος το ΕΚΑΣ «προτιμούσε να είναι μόνο δεκαπέντε χρόνια ασφαλισμένος. Ξέρετε πολύ καλά πού γινόταν αυτό. Γινόταν στον κλάδο των οικοδόμων»!

Δε φτάνει που οι οικοδόμοι έχουμε τσακιστεί από την ανεργία, από την ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, από τα θανατηφόρα ατυχήματα στα εργοτάξια, μας κοροϊδεύει κατάμουτρα κιόλας.

Ο κλάδος μας έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεργία, ενώ το κλέψιμο στην ασφάλιση έχει γίνει ακόμα πιο έντονο τα τελευταία χρόνια και με τις ευλογίες του κράτους και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εργασίας, του οποίου ο κ. Πετρόπουλος είναι προϊστάμενος.
Δεν είναι λίγες οι φορές που, ενώ καλέσαμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει για ζητήματα που είχαν να κάνουν με ανασφάλιστη εργασία, οι εργοδότες ειδοποιούνταν πριν από τον έλεγχο.

Ποιος οικοδόμος έχει πάρει πλήρη σύνταξη; Εδώ και τα 4.500 ένσημα που είναι το όριο, πάλι δύσκολα τα έφτανε ένας οικοδόμος και οι περισσότεροι που έβγαιναν στη σύνταξη έπαιρναν σύνταξη πείνας. Και τώρα μας λένε ότι «προτιμούσαμε» να δουλεύουμε ανασφάλιστοι για να πάρουμε το ψευτοεπίδομα αργότερα. Δηλαδή, όχι μόνο να αποδεχτούμε την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, αλλά να γίνουμε και συνένοχοι.

Οι οικοδόμοι δούλευαν και δουλεύουν ανασφάλιστοι γιατί τους εκβιάζουν οι κατασκευαστές. Αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Πετρόπουλος ας ρωτήσει τους συναδέλφους του Υπουργούς, που πολλοί ήταν κατασκευαστές.

Οι οικοδόμοι αναγκάζονται να πάρουν το ΕΚΑΣ και συντάξεις πείνας γιατί ενώ από την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, το ΙΚΑ είχε τόσα έσοδα, αντί να διανεμηθούν στους οικοδόμους με τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, αυτοί τα έδωσαν για να σώσουν το κεφάλαιο. Ακριβώς γιατί αυτούς υπηρετούν, τους κατασκευαστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Απαντάμε σε όλους αυτούς της κυβέρνησης που τσακίζουν τις ζωές μας: Οι οικοδόμοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, δεν αποδεχόμαστε τα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας, που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε. Θα δυναμώσουμε την πάλη όχι μόνο για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, αλλά και για να τσακίσουμε όλους αυτούς που μας πίνουν το αίμα και ζούνε από το δικό μας ιδρώτα.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν το Συνδικάτο και να συμμετέχουν στον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να κάνουν την κυβέρνηση να μετανιώσει για την αλαζονεία της και να το ξανασκεφτεί πριν πιάσει στο στόμα της τους οικοδόμους.

Δίνουμε πρώτο αγωνιστικό ραντεβού την Δευτέρα 4/7 στις 12.00 στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα για παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Πηγή: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.