Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ισμαήλ Μπιλέν, Μαής 1982 – Κύπρος

Ισμαήλ Μπιλέν, Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (Μάης 1982)

“Το 1974 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισόρμησαν στην Κύπρο και κατέλαβαν ένα μέρος της. Το πράσινο νησί βάφτηκε με αίμα

(…) 200 χιλιάδες Κύπριοι έχασαν τα σπίτια τους. 2000 Κύπριοι είναι αγνοούμενοι. Το νησί μοιράστηκε στα δύο. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ, επεξεργάζονται σχέδια επί σχεδίων για να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο για τους δικούς τους σκοπούς. Όχι μόνο επλήγη η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Κύπρου, αλλά σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει κινδύνους μεγάλους όσο ποτέ άλλοτε.

Ο τουρκικός στρατός ήρθε στην Κύπρο δήθεν για λογαριασμό της «ελευθερίας». Αλλά έφερε μεγάλα δεινά όχι μόνο για τους Ελληνοκύπριους αλλά και για τους Τουρκοκύπριους.

Το 1974 το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας απευθύνθηκε στο στρατό με το σύνθημα «Μεχμετζίκ γύρισε πίσω».

Εμείς προβλέψαμε πού θα οδηγούσαν τη χώρας μας και το λαό μας αυτά τα σκοτεινά σχέδια του ιμπεριαλισμού και των μιλιταριστικών κύκλων. Για αυτό, εκείνες τις μέρες, οι μιλιταριστικές και σοβινιστικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια εντατική εκστρατεία λασπολογίας ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

(…) Τα τουρκικά και όλα τα ξένα στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν. Όλες οι ξένες βάσεις πρέπει να ξεριζωθούν και να απομακρυνθούν. Πρέπει να διασφαλιστεί η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Η λύση πρωτίστως, είναι η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας, της εδαφικής ενότητας και του αδέσμευτου του κράτους της Κύπρου.

Η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα νησί όπου Τ/κ και Ε/κ να διαβιούν αρμονικά. Η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα φρούριο της ειρήνης, της φιλίας και συνεργασίας όλων των λαών της περιοχής. Ειρήνη! Oριστική και δίκαιη ειρήνη. Αυτό είναι η ζωτική απαίτηση του κυπριακού λαού”.

Πηγή: Αγκάρρα

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά το νησι μοιράστηκε στα δυο. Ο Γρίβας μετά το θεαρεστο εργο του σαν Ταγματασφαλίτης στην Ελλάδα το 1941 1944 συνεχισε την δουλεια στην Κυπρο με τα Εγκλήματα απέναντι σε τουρκοκύπριους ριχνοντας νερο στον μυλο και των δυο Εθνικισμων. Γνήσιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστικής τάξης που συμμετείχε στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα ελπίζοντας σε λεια αλλού.......Αυτή είναι η εξαρτημένη Εθνική Αστική μας τάξη..... Πως πάει η ζέστη Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Από την ζέστη, όσο δεν δουλεύω αντέχω.😊

      Για την ελληνική ΑΤ, μην τα ξαναλέμε. Ημιεξαρτημένη...

      Για τον ρόλο του Γρίβα, τι να πει κανείς.
      Η ιστορία πως ο άνθρωπος των εγγλέζων το 1944 στην Αθήνα, έγινε φλογερός "αντιαποικιοκράτης" λίγα χρόνια αργότερα στην Κύπρο, ούτε από χαχώλους δεν μπορεί να γίνει πιστευτή.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχως εχουμε ακομα για την ψύξη χρήματα Για την Αστικη ταξη τα εχουμε πει ΟΚ. Για τον Γριβα οπως το λες Απο τους Γερμανους στους Αγγλους και μετα εναντια τους Καλή δυναμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.