Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κοντομηνάς on air: their master’s voice

Τα όρια της δημοσιογραφικής ελευθερίας αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο σήμερα σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο πρόεδρος του Alpha, παρενέβη on air για να τραβήξει το αυτί ενός παρουσιαστή, του Δημήτρη Παπανώτα, και να απαιτήσει απ’ αυτόν να ζητήσει συγγνώμη επειδή έθιξε ή μάλλον δεν εξύμνησε τον επιχειρηματικό κόσμο. Και κυρίως για να υπενθυμίσει στους υπαλλήλους του ποιος είναι το αφεντικό.

Αφορμή για να ακουστεί η οργισμένη φωνή του προέδρου ήταν το σχόλιο του Δ. Παπανώτα σχετικά με τη φιλανθρωπική δραστηριότητα ενός επιχειρηματία στους Φούρνους της Ικαρίας ο οποίος έχει αναλάβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών του νησιού: «Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;… Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!»

Ο Δ. Κοντομηνάς φάνηκε να αποδέχεται ότι πράγματι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν τα χάλια τους, όμως ταυτόχρονα καταδίκασε την… αχαριστία του παρουσιαστή που δεν ανέδειξε το μεγαλείο ψυχής όχι μόνο του συγκεκριμένου φιλάνθρωπου επιχειρηματία, αλλά όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών που «πληρώνουν 70% έως 80% και 90% φόρο».

Κάτι πήγε να μπαλώσει, κάτι πήγε να συμβιβάσει η παρουσιάστρια, αλλά ο πρόεδρος τη διέκοψε. Αν και η τύχη του αεροδρομίου του Ελληνικού δεν ήταν στα θέματα της συζήτησης, ο Δ. Κοντομηνάς μίλησε για την κατάντια της περιοχής που «έχει γεμίσει μετανάστες, απατεώνες και πορνεία» και γι’ αυτούς που εμποδίζουν το μεγάλο αυτό έργο, αυτή την επένδυση δισεκατομμυρίων, που θα δώσει δουλειά σε 10.000 Έλληνες εργάτες και θα μετατρέψει την περιοχή σε «Μόντε Κάρλο» ή «Κυανή Ακτή» της Ελλάδας (διαλέγετε και παίρνετε).

Δεν έχει νόημα να πούμε ποιος από τους τρεις παρουσιαστές που βρίσκονταν στο πάνελ βάρεσε προσοχή, ποιος έκλασε μαλλί, ποιος κατέβασε το κεφάλι και ποιος προσπάθησε να διασώσει την αξιοπρέπειά του. Η παρέμβαση του ιδιοκτήτη του καναλιού ήταν ταπεινωτική όχι μόνο για εκείνους που τη λούστηκαν αλλά για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης (αν υποτεθεί ότι ακόμα ισχύουν αυτά τα πράγματα). Kαι μας θύμισε τη σοφία της ελληνικής παροιμίας «τ’ άσπρα μιλούν, τ’ άσπρα λαλούν, τ’ άσπρα είν’ που κουβεντιάζουν» (όπου άσπρο ένα παλιό τουρκικό νόμισμα, μια υποδιαίερεση του γροσιού).
Πηγή: Media Oasis

4 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει δημοσιογραφικη ελευθερια...απαπαπαπαπα..... Εγω ηξερα οτι αυτό δεν υπηρχε στο Σιδηρουν Παραπετασμα... Πως εγινε αυτο στον Καπιταλισμο......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς εσένα πλάνο δεν γυρνά, Παπανώτα μπορείς χωρίς Κοντομηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι για να μην εχουμε καμια αυταπατη ποιος κανει κουμαντο.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.