Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΣΕ Επικοινωνιών Αμερικής (CWA)-Μεγάλα οφέλη για τους απεργούς στην Verizon

Συνδικάτο Εργαζομένων Επικοινωνιών Αμερικής (Communications Workers of America – CWA) 

Μεγάλα οφέλη στη Νέα Συμφωνία για τους απεργούς εργαζομένους στην Verizon


Η Εταιρεία συμφώνησε να προσθέσει 1.300 νέες θέσεις εργασίας τηλεφωνικού κέντρου στην Ανατολική Ακτή, αύξηση 10,9% σε 4 χρόνια, πρώτη φορά σύμβαση για τους εργαζομένους πωλήσεων λιανικής της Verizon Wireless.
Οι σχεδόν 40.000 εργαζόμενοι στην Verizon που βρίσκονται σε Απεργία από τις 13ης Απριλίου γιορτάζουν τα μεγάλα οφέλη μετά τη δοκιμαστική συμφωνία με την εταιρεία. Μετά από τις 45 μέρες της μεγαλύτερης απεργίας στην πρόσφατη ιστορία, η Verizon θα προσθέσει 1.300 νέες θέσεις εργασίας τηλεφωνικού κέντρου στην Ανατολική Ακτή, και θα αντιστρέψει αρκετές άλλες εξωτερικές αναθέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στον τεχνικό τομέα. Η τετραετής σχεδιαζόμενη συμφωνία παρέχει 10,9% σε αυξήσεις, ένα μπόνους υπογραφής 1.250$ στην Μεσο-Ατλαντική περιοχή και ένα μπόνους υπογραφής 1.000$ + μπόνους υγειονομικής περίθαλψης 250$, 2800$ ελάχιστη μερίδιο κερδών, αυξήσεις των συντάξεων, καθώς και μια πρώτη σύμβαση για την Verizon Wireless κατάστημα λιανικής πώλησης των εργαζομένων στο Brooklyn, NY και Everett, ΜΑ.

“Η CWA εκτιμά την επιμονή και την αφοσίωση του Γραμματέα Perez, τον Ομοσπονδιακό Διευθυντής Μεσολάβησης και Υπηρεσιών Συνδιαλλαγής Allison Beck και ολόκληρες ομάδες τους. Η προσθήκη των καλών νέων θέσεων εργασίας στην Verizon είναι μια τεράστια νίκη όχι μόνο για τους εργαζόμενους που απεργούν, αλλά και για τις κοινότητές μας και για την χώρα σαν σύνολο.
Η σύμβαση αυτή είναι μια νίκη για τις εργαζόμενες οικογένειες σε όλη τη χώρα και μια επιβεβαίωση της δύναμης των εργαζομένων”, δήλωσε ο Chris Shelton, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Επικοινωνιών της Αμερικής. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι μπορούμε να ανυψώσουμε τις εργαζόμενες οικογένειες, να βελτιώσουμε τις κοινότητές μας και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων της Αμερικής.”
“Τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας στηρίζονται σε εμάς, να ξεσηκωθούμε για το τι είναι σωστό και τι είναι δίκαιο”, δήλωσε ο Fitzgerald Boyce, ένας τεχνικός της Verizon με έδρα τη Νέα Υόρκη. “Το να απεργήσουμε δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τις οικογένειές μας, αλλά γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πολεμήσουμε για να σώσουμε καλές θέσεις εργασίας και τον τρόπο ζωής μας. Παλέψαμε σκληρά και κερδίσαμε.

Επειδή αγωνιστήκαμε μαζί ως ένα συνδικάτο, τα παιδιά μου θα είναι σε θέση να με βλέπουν το βράδυ. Ήμασταν όλοι τόσο ανήσυχοι για τις πιθανές μεταβιβάσεις και τις επιπλέον μετεγκαταστλασεις, αλλά τώρα η Verizon πρόκειται να φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας πίσω. Όλες οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε να κρατήσουν καλές θέσεις εργασίας στη χώρα “, δήλωσε η Christina Martin, μια εργαζόμενο σε τηλεφωνικό κέντρο της Verizon στην Πενσυλβάνια.

“Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι πωλήσεων λιανικής στην Verizon Wireless έχουν ένα συνδικάτο και μια δίκαιη σύμβαση εργασίας,” δήλωσε ο Mike Tisei, ένας εργαζόμενος πωλήσεων λιανικής της Verizon Wireless στο Everett, Massachusetts. “Για τους εργαζομένους πωλήσεων λιανικής της Verizon Wireless που προσχώρησαν στο CWA το 2014, αυτό σημαίνει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια ουσιαστική οικονομική ασφάλεια για τις οικογένειές μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την οικογένειά μου και οι οικογένειες που εργάζονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής, και αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή σταθήκαμε ενωμένοι.

«Έχουμε εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο, για το οποία τα μέλη μας μπορούν να είναι περήφανα. Εξασφαλίζει πρόσθετες καλές θέσεις εργασίας της μεσαίας τάξης για τα μέλη μας στην Μεσο-Ατλαντική περιοχή και τις κρατά στις κοινότητές μας”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της CWA Περιφέρεια 2-13 Ed Mooney. “Ήμασταν σε θέση για αποτρέψουμε έναν αριθμό απαιτήσεων της εταιρείας και την επίτευξη μιας σύμβασης που περιλαμβάνει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συγκεκριμένα 850 στο τηλεφωνικό κέντρο, επιστρέψαμε στη δουλειά μέλη του Συνδικάτου. Διατηρήσαμε σε λειτουργία τα κέντρα και κρατήσαμε ασφαλή την εργασία, παρέχοντας και βελτιώσεις σε συνταξιοδοτικά προνόμια. Είμαι τόσο περήφανος για τα μέλη που στάθηκαν ενωμένα και αντιστάθηκαν για τους εαυτούς τους, τις κοινότητές μας, τους πελάτες και τις οικογένειές τους”

“Μετά από περισσότερο από έξι εβδομάδες πικετοφοριών, οι εργαζόμενοι στην Verizon κέρδισαν μια εξαιρετική νέα σύμβαση εργασίας που θα προστατεύει καλές θέσεις εργασίας και διατηρεί το βιοτικό μας επίπεδο. Η ενότητα και α αποφασιστικότητα των μελών του συνδικάτου νίκησε τις προτάσεις της εταιρείας για ανάθεση της εργασίας σε τρίτους και ανάθεσει του έργου, και η νέα συμφωνία θα δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας μελών του συνδικάτου κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής,” δήλωσε ο Dennis G. Trainor, Αντιπρόεδρος της CWA Περιφέρειας 1.Μαζί, μετατρέπουμε την παλίρροια από περικοπές εις βάρος των εργαζομένω σε οικοδόμηση ενός ισχυρού εργατικού κινήματος και ενίσχυση της δύναμης των Αμερικανών εργαζομένων. Και, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εργαζόμενοι πωλήσεων λιανικής στην Verizon Wireless σε Brooklyn, NY and Everett, MA θα έχουν μια συλλογική σύμβαση εργασίας που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και δίνει μια ενωμένη φωνή στον κόσμο της εργασίας.”

Οι Απεργοί θα βρίσκονται πίσω στη δουλειά την Τετάρτη 1η Ιουνίου. Εκείνοι με βραδινές βάρδιες που ολοκληρώνονται μετά τα μεσάνυχτα, την 1η Ιουνίου, θα βρίσκονται πίσω στη δουλειά κατά την έναρξη της βάρδιας τους την Τρίτη 31η Μαΐου.

Σημεία- κλειδιά από την προτεινόμενη συμφωνία, η οποία θα παρουσιαστεί στα μέλη του συνδικάτου για ψηφοφορία επικύρωσης μετά την επιστροφή στην εργασία, είναι:
  • Ένα 10,9% αύξηση στα επόμενα 4 χρόνια με πληρωμή τόκου, συμπεριλαμβανομένων 3% κατά την επικύρωση, και 2,5% σε κάθε επέτειο του συμβολαίου.
  • Μπόνους υπογραφής 1.250$ στην Μεσο-Ατλαντική περιοχή και ένα μπόνους υπογραφής 1.000$ + μπόνους υγειονομικής περίθαλψης 250$ στα Βορειοανατολικά, και ένα ελάχιστο εισόδημα 700$ μερίδιο εταιρικών κερδών σε καθένα από τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
  • Η πρώτη σύμβαση εργασίας που έγινε ποτέ για σχεδόν 70 εργαζόμενους πωλήσεων λιανικής της Verizon Wireless.
  • Όλα τα τηλεφωνικά κέντρα που απειλούνταν με κλείσιμο στην Μεσο-Ατλαντική περιοχή θα παραμείνουν ανοικτά. Τρία από τα πέντε τηλεφωνικά κέντρα που απειλούνταν με κλείσιμο στο βόρειο κομμάτι της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν επίσης ανοικτά. Στους έξι εργαζόμενους που επηρεάζονται από τα άλλα δύο τηλεφωνικά κέντρα θα προσφερθούν τοπικές θέσεις εργασίας στην εταιρεία.
  • Η νέα σύμβαση εργασίας εγγυάται ότι ένα αυξημένο ποσοστό της εξυπηρέτησης πελατών θα γίνεται από συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Ως αποτέλεσμα, η Verizon θα προσθέσει 1.300 θέσεις εργασίας τηλεφωνικού κέντρου, 850 στην Μεσο-Ατλαντική περιοχή και 450 στα Βορειοανατολικά.
  • Αρκετές μεγάλες αναθέσεις έργου θα αντιστραφούν, διατηρώντας την εργασία μελών του συνδικάτου στις κοινότητες τους και επιστρέφοντας μια σημαντική ποσότητα της συντήρησης σε συνδικαλισμένους εργαζόμενους της Πολιτείας της NY. Θα υπάρξει μια αύξηση 25% στον αριθμό των συνδικαλισμένων πληρωμάτων στον πόλο εργασίας της Πολιτεία της NY.
  • Η υπάρχουσα εργασιακή ασφάλεια της γλώσσας θα διατηρηθεί, όπως και η υπάρχουσα γλώσσα στην μεταφορά και την αρχαιότητα για τα κίνητρα συνταξιοδότησης. Όλες οι προτάσεις της εταιρείας σχετικά με την αναγκαστική διαπολιτειακή μεταφορά των τεχνικών αποσύρθηκαν.*
  • Όλες οι προτεινόμενες μειώσεις των συντάξεων αποσύρθηκαν από την εταιρεία, και θα υπάρξουν τρεις αυξήσεις του 1% στις συντάξεις καθορισμένων παροχών κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης.
  • Η εταιρεία συμφώνησε να τερματίσει ένα εποπτικό πρόγραμμα απόδοσης (γνωστό ως QAR) που βρισκόταν σε ισχύ σε πέντε δήμους της πόλης της NY, το οποίο οι εργαζόμενοι έβρισκαν εξαιρετικά καταχρηστικό, και τα δύο μέρη θα συνεργαστούν με εξωτερικό σύμβουλο για την ανάπτυξη ενός μη τιμωρητικού προγράμματος. Αυτό ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για τεχνικούς της περιοχής της NY.
  • Προτεινόμενες περικοπές στα επιδόματα ατυχήματος και αναπηρίας αποσύρθηκαν. Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν σε αλλαγές στο εν ενεργεία και στο συνταξιοδοτημένων σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που κάνουν εξοικονόμηση για την εταιρεία, προστατεύοντας παράλληλα με εξαιρετικό σχεδιασμό την ιατρική περίθαλψη.
Κυριακή 29 Μάη 2016
Πηγή: syndicalaizer
___________
*(Existing Job security language will be preserved, as will existing language on transfer and seniority protections for retirement incentives. All of the company’s proposals on forced interstate transfers of technicians were withdrawn.)

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.