Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit…

Είτε Brexit είτε Bremain, κάνενα από τα δύο από μόνα τους δεν θα σήμαιναν κάτι θετικό για τον Βρετανικό λαό. Πρέπει να είναι σίγουρο πως ό,τι οικονομικές επιπτώσεις προκύψουν θα την πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, αφού υπάρχει και μεγάλη απουσία στην Βρετανία από ένα ισχυρό λαικό κίνημα.

Το αποτέλεσμα όμως είναι ενδεικτικό της δυσαρέσκειας με την ΕΕ και ό,τι αποδυναμώνει αυτή την μέγγενη των λαών μπορεί και πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης και δεν είναι αρνητική εξέλιξη. Οι ενδοαστικές κόντρες και αντιθέσεις που από ότι φαίνεται είναι σχετικά έντονες εντός της ΕΕ πρέπει να απασχολήσουν το κομμουνιστικό κίνημα, όχι με την στοίχιση πίσω από τον ένα ή άλλο αστικό πόλο κάτω από αστικές σημαίες αλλά με την εκμετάλλευση των ρωγμών που δημιουργούνται.
Το σίγουρο είναι ότι η "αριστερά" στην Ευρώπη συνέβαλε στο να οδηγήσει κόσμο στην ακροδεξία από την στιγμή που ήταν απασχολημένη με το να γλύφει νυχθημερόν την ΕΕ και τις ανύπαρκτες ”Ευρωπαικές της αξίες” αντί να την κριτικάρει και να την κατονομάσει σαν αυτό που είναι: Ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Η αριστερά έπρεπε να είχε πάρει απόλυτο διαζύγιο από την ΕΕ εδώ και καιρό. Δεν το έκανε και την δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων την κουβάλησαν άλλοι. Όσο συνεχίζει να αγκαλιάζει την ΕΕ σαν δήθεν ανάχωμα στον εθνικισμό τόσο θα μεγαλώνει η ακροδεξιά. Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν την χειροτέρευση της ευημερείας ζωής τους μέσα στην ΕΕ και φυσιολογικά στρέφουν τα βέλη στον βασικό πολιτικό παράγοντα της σύγχρονης Ευρώπης, την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστική κατάντια και έγκλημα της Ευρωπαικής αριστεράς, και ιδιαίτερα της ακαδημαικής, ότι άφησε στο απυρόβλητο τον βασικό πολιτικό-οικονομικό φορέα των εξελίξεων που ζούμε στην Ευρώπη.

Από που κι ως που η Ευρωπαική Ένωση είναι κάποιου είδους εμπόδιο στην ακροδεξία όπως ισχυρίζονται αρκετοί από τα "αριστερά";
  • Η Βρετανική ακροδεξία (με προεξάρχων το UKIP) γιγαντώθηκε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο όπου βρήκε πεδιό λαμπρό ενώ στην Βρετανία δεν ήταν καν στην Βουλή. 
  • Ας θυμηθούμε και τον Καρατζεφέρη που βγήκε πρώτα ευρωβουλευτής με το ΛΑΟΣ. 
  • Η ΕΕ, με διάφορους έμμεσους και άμεσους τρόπους, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες αναγέννησης της ευρωπαικής ακροδεξιάς.
  • Στα περισσότερα μέλη της ΕΕ η ακροδεξιά καλπάζει και ξέρουμε όλοι πως στήριξε η ΕΕ την ακροδεξιά στην Ουκρανία αλλά και σε άλλες χώρες (π.χ. βαλτικές) που χαιδεύει αυτιά νεοναζιστών για χάρην της καταδίκης του κομμουνισμού.
Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μείωση ή καταπολέμηση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού σε κάθε χώρα που μπήκε στην ΕΕ, για όσα χρόνια και να ήταν αυτό. Το ακριβώς αντίθετο, μεγάλωσε. Αυτό είναι αντικειμενικό δεδομένο.

Όπως μεγάλο κομμάτι της "αριστεράς" θέλησε να σώσει τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές που έχουν ”εμμονές”, έτσι μεγάλο κομμάτι της "αριστεράς" τρέχει να σώσει την ΕΕ προωθώντας την αστική προπαγάνδα περί οράματος και αξιών της ΕΕ που ακόμα και η αστική τάξη εγκαταλείπει. 
"Σήμερα, η [ριζοσπαστική] φιλοσοφία δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει απ’ το να “επαναδιεκδικεί”, να “επανανοηματοδοτεί”, να “επανοικειοποιείται”, να “ανασύρει” και να “ανανεώνει”, την αστική προπαγάνδα που η αστική τάξη έπαψε να χρειάζεται, σαν κάποιου είδους αποτρελαμένο ρακοσυλλέκτη που φαντάζεται ότι ανακάλυψε αμύθητης αξίας αντικείμενα στους σκουπιδοτενεκέδες και γεμίζει το σπίτι του σαβούρα φαντασιωνόμενος ότι το μετέτρεψε σε κρατικό μουσείο."
Πηγή: Αγκάρρα

3 σχόλια:

  1. Ενώ συμφωνώ με τα αυτονόητα [δεν ξέρω αν είναι για όλους] για το αδιαπραγμάτευτο καθήκον της ταξικής πάλης για την όποια φιλολαική διέξοδο.

    "Είτε Brexit είτε Bremain, κάνενα από τα δύο από μόνα τους δεν θα σήμαιναν κάτι θετικό για τον Βρετανικό λαό."

    Που όμως δεν είναι ξεκομμένο αλλά σε αλληλεπίδραση με το παρακάτω[πάλι αυτονόητο, για όλους δεν ξέρω κ πάλι, και με ίσως πολύ “χαλαρή” διατύπωση το “πρέπει να απασχολήσουν το κομμουνιστικό κίνημα”, μιας κι είναι κύρια σημαντικότατη Υποχρέωση τακτικά η εκμετάλλευση ρωγμών].

    “Το αποτέλεσμα όμως είναι ενδεικτικό της δυσαρέσκειας με την ΕΕ και ό,τι αποδυναμώνει αυτή την μέγγενη των λαών μπορεί και πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης και δεν είναι αρνητική εξέλιξη. Οι ενδοαστικές κόντρες και αντιθέσεις που από ότι φαίνεται είναι σχετικά έντονες εντός της ΕΕ πρέπει να απασχολήσουν το κομμουνιστικό κίνημα, όχι με την στοίχιση πίσω από τον ένα ή άλλο αστικό πόλο κάτω από αστικές σημαίες αλλά με την εκμετάλλευση των ρωγμών που δημιουργούνται.”

    Η Διαφωνία ή μάλλον η απορία μου καλύτερα, βρίσκεται στην παρακάτω απαίτηση απ’ την Δυτική Σ/Δ να παίξει προοδευτικό ρόλο.Με δεδομένο για μας το τι είδους ρόλο παίζει,απ’ το 1930, δεν κατανοώ, πως το 2016,μπορούμε να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις.Το λιγότερο αυταπάτες.

    “Το σίγουρο είναι ότι η αριστερά στην Ευρώπη συνέβαλε στο να οδηγήσει κόσμο στην ακροδεξία από την στιγμή που ήταν απασχολημένη με το να γλύφει νυχθημερόν την ΕΕ και τις ανύπαρκτες ”Ευρωπαικές της αξίες” αντί να την κριτικάρει και να την κατονομάσει σαν αυτό που είναι: Ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Η αριστερά έπρεπε να είχε πάρει απόλυτο διαζύγιο από την ΕΕ εδώ και καιρό. Δεν το έκανε και την δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων την κουβάλησαν άλλοι”

    Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλιά μπροστά μας,τεράστιες ευθύνες και Ιστορικές Υποχρεώσεις, οπότε καλό θα ήταν να αφήσουμε πίσω τέτοιου τύπου αυταπάτες που δεν βοηθούν πουθενά.Την Ευρωπαική Σ/Δ δεν την γνωρίσαμε χτες.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      Νομίζω πως το κομμάτι που αναφέρεις, έχει λογικά να κάνει με το γεγονός πως οι συντάκτες του προέρχονται από μία χώρα που οι "αριστεροί" σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να συνγκατοικούν υπό την ίδια κομματική στέγη με τους κομμουνστές (αναφέρομαι φυσικά στο ΑΚΕΛ).
      Απευθηνόμενοι λοιπόν στο κοινό της χώρας τους κατά πρώτο λόγο (φαντάζομαι), πως είναι λογικό να μην τοποθετούν την "αριστερή" σοσιαλδημοκρατία στους "απέναντι", αλλά στους "δίπλα"...

      Πιθανόν βέβαια να το εξηγώ και λάθος εγώ, και οι ίδιοι να μας το εξηγήσουν καλύτερα.

      Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, προσπαθούμε να γράψουμε απευθυνόμενοι πρώτα απ΄όλα στο κοινό της χώρας μας, που είναι πιο περίπλοκο απ' ότι στην Ελλάδα που έχει πιο ξεκάθαρες τις γραμμές.

    WCD

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.