Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φασιστικά τάγματα και ουκρανικός στρατός πολιορκούν το Ντεμπάλτσεβο!

Σφοδρές μάχες διεξάγονται από χθες το βράδυ σε πολλά σημεία της γραμμής του μετώπου. Σύμφωνα με σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου του Εντουάρντ Μπασούριν, εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 2016 ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τη συνοικία Πετρόφσκι νοτιοδυτικά της πόλης του Ντονιέτσκ, την πόλη Γκορλόβκα και την κωμόπολη Ντοκουτσάεφσκ 830 φορές. Αποτέλεσμα ένας 53χρονος άνδρας και μια 76χρονη γυναίκα βαριά τραυματίες ενώ 13 κατοικίες υπέστησαν ζημιές (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο).

Χθες επίσης, στην περιοχή Σιρόκινο, κοντά στη Μαριούπολη, άνδρες απ’ τα φασιστικά τάγματα που δρουν μαζί με τον ουκρανικό στρατό επιτέθηκαν σε ναρκαλιευτές της ΛΔ Ντονιέτσκ, σκότωσαν δύο και αιχμαλώτισαν οχτώ. Να σημειωθεί ότι οι ναρκαλιευτές είχαν ειδοποιήσει τον ΟΑΣΕ για την ώρα και την περιοχή όπου θα βρίσκονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί δυνάμεις του ουκρανικού στρατού επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Ντεμπάλτσεβο από την περιοχή του χωριού Λογκβίνοβο (βλ. φωτογραφία). Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα υπήρξε υποχώρηση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας και οι εχθρικές δυνάμεις έσπασαν τη γραμμή του μετώπου και προχώρησαν 5 χιλιόμετρα ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες κι από τις δυο πλευρές. Οι πληροφορίες όμως είναι ακόμη συγκεχυμένες.
Από την επικοινωνία με συντρόφους στο Ντονμπάς προκύπτει ότι λαμβάνουν χώρα πολύωρες σφοδρές μάχες στα περίχωρα του Ντονιέτσκ. Η έντονη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη γραμμή του μετώπου από πλευράς του καθεστώτος του Κιέβου τις τελευταίες μέρες και οι σημερινές εξελίξεις, προμηνύουν ίσως μια γενικευμένη επίθεση στις λαϊκές δημοκρατίες.

Xθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προέβη σε μια δήλωση που ούτε λίγο-ούτε πολύ ισοδυναμεί με άρνηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων κατά την υπογραφή της εκεχειρίας στο Μινσκ ενώ στην πόλη Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβε την κομμουνίστρια και πρώην-βουλευτίνα του ουκρανικού κοινοβουλίου Άλα Αλεκσαντρόβσκα (Alla Aleksandrovska) η οποία κρατείται. Η Αλεκσάντροβσκα όπως κι ο γιος της ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στην πόλη ενώ συμμετείχαν στο κίνημα «Για το Χάρκοβο». Υπάρχουν φήμες ότι προσπαθούν να της φορτώσουν κατηγορίες για «αποσχιστική δράση».

Το ακροδεξιό έγκλημα συνεχίζεται με τις ευλογίες της ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θυμίζουμε ότι, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, στις περιοχές που βομβαρδίζονται ζούνε εκατοντάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες (στο Ντοκουτσάεφσκ, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η ελληνική κοινότητα αριθμούσε 500 μέλη). Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει τα εγκλήματα του ακροδεξιού καθεστώτος. Όταν απελευθερώθηκε το Ντεμπάλτσεβο το χειμώνα του 2015, σε μια συμβολική κίνηση οι πολιτοφύλακες τοποθέτησαν τη σοβιετική κόκκινη σημαία στη θέση της ουκρανικής σημαίας, σύμβολο πλέον ενός καθεστώτος συνυφασμένου με το νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό.


Η διεθνιστική αλληλεγγύη οφείλει να δυναμώσει. Νίκη στην αντίσταση των λαϊκών δημοκρατιών! 
Πηγή: solidarityantifascistukraine

8 σχόλια:

  1. Αποκλείεται, να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εξελίξεις είναι μάλλον ευχάριστες, όπως προκύπτει από την ακόλουθη είδηση από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ''Novorossia Today'':http://novorossia.today/kiev-fighters-withdrew-from-positions-they-occupied-in-debaltsevo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Orestis Komep:
      Οι εξελίξεις είναι ευχάριστες, ή συνέβη αυτό που στην στρατιωτική ορολογία αποκαλείται "επιθετική αναγνώριση";

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστή η απορία σου. Άλλωστε το μεγαλύτερο συνοριακό άνοιγμα της Ρωσσίας για το ΝΑΤΟ είναι η Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή η Αν. Ουκρανία έχει πάρει τη μορφή απελευθερωμένης περιοχής τύπου ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με την Κριμαία ταυτόχρονα να ξανα-αποτελεί ρωσσικό έδαφος. Ό,τι χειρότερο στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Πιστεύω πρέπει το θέμα να κοιταχθεί πολύ πιο προσεχτικά και πολύ πιο οργανωμένα. gorf

      Διαγραφή
    3. @gorf:
      Έχω εκφράσει ξανά την άποψη πως η μισή Ουκρανία εξυπηρετεί το ίδιο καλά (ή και καλύτερα) τα σχέδια του ΝΑΤΟ για προσέγγιση στα ρώσικα σύνορα.
      Εκείνοι που θέλουν την Ουκρανία ολόκληρη (σαν μαξιλαράκι ανάμεσα σε αυτούς και το ΝΑΤΟ) είναι οι Ρώσοι.
      Εξού και οι παλινωδίες τους, εξού και το σαμποτάζ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Λ.Δ. της Νοβορωσία με τις Ρώσικες "ειρηνευτικές πρωτοβουλίες" κάθε φορά που ο φασιστικός στρατός βρίσκονταν στα όρια της διάλυσης.

      Διαγραφή
    4. @Trash,
      Σωστή η παρατήρησή σου. Πάντως, είναι σαφές πως εάν, από άποψη στρατιωτικής ισχύς, οι δυνάμεις του επικίνδυνου καθεστώτος είχαν τη δυνατότητα ''ανακατάληψης'' τόσο της χερσονήσου της Κριμαίας όσο και των ανατολικών επαρχιών θα το είχαν επιδιώξει ήδη.

      Καλό μήνα εύχομαι!

      Διαγραφή
  3. σόρρυ παιδιά αλλα με την επιθετικη αναγνωριση τι εννοουμε; οτι η επιθεση ηταν στην ουσια αναγνωριστικη για την αντισταση που θα εχουν να αντιμετωπισουν στην πραγματικη επιθεση? αληθινα ρωταω, Ι4 ΟΨΜ ημουν οποτε δεν το πολυεχω με τις στρατιωτικες ορολογιες
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ακυρος:
      Αυτό που λες είναι.
      "Επιθετική αναγνώριση" είναι μια στρατιωτική επιχείρηση περιορισμένου (συνήθως) χρόνου, που βασικό σκοπό της έχει να τσεκάρει τις δυνάμεις, τις θέσεις και τα αντανακλαστικά του αντιπάλου.
      Μετά και με τα παραπάνω γνωστά, ακολουθεί η κανονική επιχείρηση.
      Το περσινό κάζο των φασιστών, ακριβώς στο Ντεμπάλτσεβο, είναι πολύ φρέσκο για να ξαναεπιχειρήσουν τόσο ασυλλόγιστα εκεί.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.