Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πολιτικός στραγγαλισμός των κατεχομένων από την Τουρκία

Η «βουλή» ενέκρινε τη λειτουργία «γραφείου» συντονισμού εξωτερικού


Για πρώτη φορά η Αγκυρα παρεμβαίνει τόσο άμεσα στο πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι της τουρκοκυπριακής κοινότητας, με την ίδρυση “γραφείου” συντονισμού εξωτερικού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, το οποίο στόχο έχει να ενδυναμώσει τον έλεγχο και την πρόσβαση της Τουρκίας στις δομές του ψευδοκράτους και την ίδια την τ/κ κοινότητα.

Το «γραφείο» συντονισμού εξωτερικού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού θα διαμορφωθεί από την Τουρκία και θα διοικείται απευθείας από το τουρκικό κράτος, αφού οι επικεφαλής του θα είναι Τούρκοι και θα διορίζονται από την Αγκυρα.

Το γραφείο αυτό θα έχει το «επάνω χέρι» σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού και εκπαίδευσης, αλλά και σε δομές του ψευδοκράτους (π.χ. Κτηματολόγιο) και οι διοικούντες θα δίνουν εντολές στα «κρατικά» τμήματα, τα οποία θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συντονιστικού οργάνου.

Οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα είναι έντονες, ενώ η έγκριση από τη λεγόμενη βουλή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για την ίδρυση και λειτουργία του “γραφείου” συντονισμού επέτεινε την αντίδραση.

Ο φόβος που εκφράζουν κόμματα, όπως το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κόμμα Δικοινοτικής Δημοκρατίας, όπως και η πλατφόρμα «Απορρίπτουμε», έχει να κάνει με τον «ασφυκτικό εναγκαλισμό» των κατεχομένων από την Τουρκία και σε περίπτωση λύσης, την εδραίωσή της εδώ παρουσίας της.

Ως γνωστόν, το οικονομικό πρωτόκολλο μεταξύ Αγκυρας – κατεχομένων, το οποίο συζητείται, προνοεί έντονες τουρκικές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία των δομών του ψευδοκράτους.

Ενδιαφέρον έχει τι θα πράξει ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας, είχε ζητήσει από την “πρόεδρο” της “βουλής” αναβολή της ψήφισης του “νομοσχεδίου”, ενώ μέλη της πλατφόρμας “Απορρίπτουμε” και της οργάνωσης νεολαίας του ΡΤΚ, εντός και εκτός “βουλής”, διαμαρτύρονταν ενάντια στη “συμφωνία”.

Ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε από τα κόμματα της “συγκυβέρνησης” και η “νομοθεσία” εγκρίθηκε με τις 27 ψήφους των “βουλευτών” των κομμάτων Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό και τους τέσσερις ανεξάρτητους “βουλευτές”.

Με γραπτή δήλωσή του, χθες, ο εκπρόσωπος της «προεδρίας», Μπαρίς Μπουρτζιού, αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι έγινε ”ψηφοφορία” στη «βουλή», ο Τ/κ ηγέτης θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα προχωρήσει έγκαιρα με τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο Μουσταφά Ακιντζί διαμηνύει ότι πρέπει να επικρατεί κοινωνική ειρήνη και κουλτούρα συμφιλίωσης τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε και προσθέτει ότι ο ίδιος κατέβαλε προσπάθεια επίλυσης του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφωνίες και την κοινωνική αναταραχή.

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, όλες οι τ/κ εφημερίδες σημείωναν, χθες, την 8ωρη ομιλία του “βουλευτή” του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Ζεκί Τσελέρ, ενάντια στη “συμφωνία”, μετά το τέλος της οποίας ο ίδιος βγήκε έξω από το κτίριο και αγκαλιάστηκε με τους νέους που διαμαρτύρονταν μέχρι τα ξημερώματα, έχοντας απέναντί τους “αστυνομικούς” και κάγκελα.

Τα μέλη της πλατφόρμας «Απορρίπτουμε» διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία έξω από τη λεγόμενη «βουλή» από το περασμένο Σάββατο.

Η «Αφρίκα» έγραψε ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς εκνευρίστηκε με την πολύωρη ομιλία του Τσελέρ, σηκώθηκε από το έδρανο φωνάζοντας “τι είναι εδώ, αναγνωστήριο;” και βγαίνοντας από την αίθουσα έκλεισε με δύναμη την πόρτα λέγοντας “ακόμα και αν πάει 5 το πρωί, η ψηφοφορία θα γίνει”.

Στην ιστοσελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” αναφέρει πάντως ότι η τριήμερη διαμαρτυρία της ήταν μόνο η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν το “Απορρίπτουμε” 2.

Ο “πρωθυπουργός”, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, πάντως, επιχείρησε να θολώσει τα νερά, ισχυριζόμενος ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το “κράτος” αλλού και υπερασπίστηκε τη συμφωνία λέγοντας ότι πρέπει να εγκριθεί γιατί θα συμβάλει στο μέλλον της τ/κ νεολαίας και για τη σοβαρότητα του “κράτους”.

Υπενθύμισε ότι η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση και υπερασπίστηκε την άποψη ότι μετά την έγκρισή της εάν υπάρχουν ελλείψεις ή προβλήματα, μπορούν να διορθωθούν με επιπρόσθετες συμφωνίες ή πρωτόκολλα.
Πηγή: Χαραυγή

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή ένα ψευδοκράτος απαγορεύεται να υπογράφει Μνημόνια; Μόνο στα αληθοκράτη επιτρέπεται να μετατρέπονται σε αποικίες;

    -300 εκ ευρώ τον χρόνο η οικονομική βοήθεια της τουρκίας στο ψευδοκράτος.

    -Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό στην Κύπρο σήμερα μεταφέρει κατά εκατομυρια τόνους η τουρκία στο ψευδοκράτος. Οι τκ αντέδρασαν και η τουρκία πάγωσε την οικονομική βοήθεια, οι ψευδο-δημόσιοι υπαλλήλοι δεν πήραν τον 13ο μισθό τους, το παζάρι πάγωσε, η ψευδοβουλή και οι δήμοι συναίνεσαν.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τουρκία δεν μεταφέρει νερό. Το πουλάει, με αποικιοκρατικούς όρους. Και η βοήθεια των εκατομυρίων είναι όση βοήθεια είναι τα δάνεια από την Τρόικα

      Διαγραφή
    2. Τι πρέπει να γίνει;

      το πρώτο και κυριότερο: μια ταξικη οργάνωση εκ και τκ. πραγματικά ταξική, πραγματικά να αγκαλίαζει και τις 2 κοινότητες, μαζί και με όλες τις ράτσες των εργαζομένων στην χώρα, μπορεί να αντιδράσει και να δείξει τον δρόμο προς μια ενωμένη κύπρο (και ομόσπονδη αν είναι αυτό που θέλουμε).

      Παπαγαλίζοντας το "διζωνική ομοσπονδία" (προσωπικά δεν είμαι εναντίον της) χωρίς να βάζουμε προϋποθέσεις στο ποιός θα κάνει κουμάντο στον τόπο και στην οικονομία δίνει μια λευκή επιταγή σε αυτούς που συγκάλυψαν τραπεζίτες, έφεραν μνημόνια, κούρεψαν καταθέσεις, και το κυριότερο: από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν πέρασε μέρα που να μην υπονομεύσουν την δημοκρατία, και να σπείρουν τον ρατσισμό τους - χώρια τα πραξικοπήματα τους. Λευκή επιταγή για να μας βάλουν και στο ΝΑΤΟ, για να έχουμε εγγυήσεις από ΕΕ (δεν είναι προτιμότερες από αυτές τις τουρκίας ρωτούν;), για να νομιμοποιούμε τα εγκλήματα του Ισραήλ, για να δώσουμε και άλλες βάσεις στο ΝΑΤΟ και λοιπά και λοιπά.

      στο τέλος του μήνα η κυβέρνηση αναστασιάδη προσλαμβάνει 3000 μόνιμους στρατιώτες, ενώ πριν λίγους μήνες μιλούσαν για λύση του κυπριακού εδώ+τώρα. Μα καλά τους ρωτάνε, πάντα δεν ζητούσαμε αποστρατικοποίηση της κύπρου; θα απολύσετε τους μόνιμους στρατιώτες μετά από λίγους μήνες, όταν λυθεί το κυπριακό; Όχι λένε η Νέα Κύπρος θα έχει ανάγκη από ένα μικρούλη στρατό για τις διάφορες "απειλές". Μάλιστα.

      Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραμπούκκους του που εκπροσωπεί ο αναστασιάδης και το φούλιν να λύσουν το κυπριακό;

      Πώς θα γίνει αυτό το πολυ-κοινοτικό ταξικό κίνημα; δεν ξέρω.


      ΑΧΠ

      Διαγραφή
    3. Εσύ Anlaşma Memorandumu κι εγώ Μνημόνια Τροϊκανά όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ


      ΑΧΠ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.