Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Οι Κούρδοι παραχώρησαν στρατιωτική βάση στους Γάλλους στη βόρεια Συρία*

Η Γαλλία έχει αρχίσει να στήνει μια στρατιωτική βάση στην Κόμπανι, στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα), σύμφωνα με αξιωματούχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews ότι ο γαλλικός στρατός έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση μια στρατιωτικής βάσης στον λόφο Μουστανούρ, νοτιοανατολικά της Κόμπανι, και ένας αριθμός Γάλλων στρατιωτικών συμβούλων επιβλέπει την κατασκευή της.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι δεκάδες Γάλλοι και Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν φτάσει στη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν), η οποία ελέγχεται από το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας PYD, για να βοηθήσουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Γάλλοι και Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι επίσης παρέχουν την υποστήριξή τους στην επιχείριση των "Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων" (SDF) δυτικά του Ευφράτη που αποσκοπεί στην απελευθέρωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μανμπίτζ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Κούρδοι έχουν ήδη παραχωρήσει ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται στα εδάφη τους, στους Αμερικανούς. 
Πηγή: Tribune
*H είδηση αναδημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρωθεί και από άλλη πηγή.

3 σχόλια:

  1. French special forces on ground in Syria – Defense Ministry official
    https://www.rt.com/news/345939-syria-france-forces-ground/

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραχώρησαν ή τους είπαν οι ΕΠΑ; Πάντως βλέπουμε το ξεκίνημα από την πλήρη ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ και των δυνατοτήτων του όπως είχε πει και πρώην αξιωματούχως του σε άρθρο που είχες ανεβάσει και χαρακτήριζε την κρήτη αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Ταυτόχρονα μάλλον μιλάμε επίσημα και για καταστάσεις επαναποικιοποίησης που απλά οι αποικίες δεν είναι πια χωράφια πληθυσμών που δεν έχουν καν τυπώσει ακόμα χρήμα. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.