Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Η ΠΣΟ στο πλευρό των απεργών και των αγωνιζόμενων εργατών


Η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ στη χτεσινή
 διαδήλωση στη Μασσαλία
Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον γγ, Γιώργο Μαυρίκο, συμμετείχε χτες σε μεγάλη διαδήλωση στη Μασσαλία

Την έμπρακτη στήριξη του παγκόσμιου ταξικού εργατικού κινήματος μετέφερε στους απεργούς και τους αγωνιζόμενους εργατοϋπαλλήλους της Γαλλίας αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που βρέθηκε στη χώρα και είχε επαφές με συνδικαλιστές από διάφορους χώρους.

Χτες, η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ, της οποίας επικεφαλής είναι ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Μαυρίκος, συμμετείχε σε μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στη Μασσαλία, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και όπου οι εργαζόμενοι στη πετροχημική βιομηχανία (π.χ. διυλιστήρια) συμμετέχουν αποφασιστικά στις πολυήμερες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική μεταρρύθμιση. Καθοριστική για τη συνέχεια του αγώνα είναι η συμβολή της κλαδικής Ομοσπονδίας Federacion Nationale des Industries Chimiques - FNIC CGT (Εθνικής Ομοσπονδίας εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες), που είναι ενταγμένη στη δύναμη της ΠΣΟ.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε τις 45.000, ενώ από το βήμα της συγκέντρωσης απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό και ο Γιώργος Μαυρίκος, ξεκαθαρίζοντας ότι θέση της ΠΣΟ είναι η συνολική απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος «Ελ Κομρί». Πρόσθεσε ότι αποτελεί συνολική κατεύθυνση της ΕΕ η προώθηση της στρατηγικής υπέρ των μονοπωλίων, σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι «μνημόνια», ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το δημόσιο χρέος, επισήμανε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι βασική προτεραιότητα είναι το συνολικό χτύπημα και του δικαιώματος στην απεργία, χαρακτηριστικό τού πόσο ολόπλευρα κλιμακώνεται η επίθεση στους αγώνες των εργατών.

Ο γγ της ΠΣΟ χαιρετίζει τη διαδήλωση
Ετσι, συνέχισε ο Γ. Μαυρίκος, «αυτό που αντικειμενικά μπαίνει μπροστά μας ως θέμα είναι τι συνδικάτα χρειαζόμαστε στην Ευρώπη, τι συνδικαλιστικό κίνημα χρειαζόμαστε στην Ευρώπη», σημειώνοντας την ανάγκη «να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός και η οργάνωση της πάλης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Σε αυτή την κατεύθυνση, επέμεινε, ο προλεταριακός διεθνισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και γι' αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ».

Στα διυλιστήρια

Προχτές Τετάρτη, η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ επισκέφτηκε τα γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στα διυλιστήρια «Ineos / Petroineos Lavera» που βρίσκονται στη Μασσαλία και θεωρούνται τα δεύτερα μεγαλύτερα διυλιστήρια σε όλη τη Γαλλία.

Εγινε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του συνδικάτου, όπου και η ΠΣΟ τόνισε πως θα δυναμώσει τις προσπάθειές της για έκφραση αλληλεγγύη στους Γάλλους απεργούς, σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες γίνεται. Ηδη, δυνάμεις της ΠΣΟ έχουν προχωρήσει σε αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τις γαλλικές πρεσβείες σε Ιταλία (με πρωτοβουλία της οργάνωσης USB - Ενωσης Συνδικάτων Βάσης) και Ελλάδα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν γίνει ή προετοιμάζονται σε Βραζιλία, Αυστρία κ.τ.λ.

Στα συγκεκριμένα διυλιστήρια, όπως και γενικά στη Μασσαλία, η συμμετοχή στις πολυήμερες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στον «Ελ Κομρί» συνεχίζεται με σημαντική μαζικότητα και μαχητικότητα, αποτυπώνοντας αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν σε τμήματα της εργατικής τάξης, αλλά και τη σημασία που έχει να δυναμώσει η ταξικά προσανατολισμένη παρέμβαση, ενάντια στα κελεύσματα ρεαλισμού και «διαλόγου» των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, έτσι ώστε αυτός ο κύκλος κινητοποιήσεων να αφήσει μια γόνιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια, συνολικά για την κατάσταση του εργατικού κινήματος στη Γαλλία.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.