Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Γαλλία: Απαγόρευση διαδήλωσης, οργή συνδικάτων

Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στο Παρίσι και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις σε μια και μόνο συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο, επικαλούμενοι τον φόβο να δημιουργηθούν επεισόδια.

Τα συνδικάτα, που οργανώνουν εδώ και μήνες πορείες εναντίον του νομοσχεδίου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, απάντησαν ότι το να επιβληθεί απαγόρευση σε μια πορεία είναι κάτι το απαράδεκτο και ότι θα επιμείνουν στα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας την προσεχή Πέμπτη.

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πραγματοποίηση μιας πορείας διαμαρτυρίας εάν οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν συμμορφωθούν με τα αιτήματά της.

Η ένταση εξάλλου μεταξύ των κυβερνώντων και των εκπροσώπων των εργαζομένων που αντιτίθενται στις αλλαγές, ανάμεσά τους το CGT, αυξήθηκε ραγδαία μετά την κλιμάκωση των επεισοδίων βίας κατά τη διάρκεια μιας πορείας στους δρόμους του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέστρεψαν βιτρίνες και προσόψεις καταστημάτων, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, προκάλεσαν φθορές σε πεζοδρόμια και έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων σε ένα παιδικό νοσοκομείο κατά τα διάρκεια οδομαχιών την περασμένη Τρίτη.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση και δεκάδες τραυματίστηκαν.

«Δεδομένης της έντασης και των πρόσφατων συγκρούσεων… το να πραγματοποιηθεί άλλη μια πορεία όπως αυτή την 23η Ιουνίου δεν είναι πιθανό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ.

Προκειμένου να «διασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης» με την προστασία ωστόσο της «δημόσιας τάξης», ο υπουργός προτείνει στους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν «μια στατική συγκέντρωση», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία «θα επιτρέψει την καλύτερη επίβλεψη και την καλύτερη προστασία της διαδήλωσης».

Ένας εκ των επικεφαλής της αστυνομίας έκανε μια παρόμοια δήλωση νωρίτερα, ωστόσο την απάντηση των συνδικάτων μάλλον δεν την περίμεναν οι αρχές: στελέχη των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

«Δεν μπορώ να διακρίνω κάτι που θα μπορούσε να μας πιέσει να απαρνηθούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να διαδηλώσουμε» επισήμανε ο επικεφαλής το CGT στην περιοχή του Παρισιού, Πασκάλ Ζολί, στο Ρόιτερς.

Το να κάνουμε πορεία σε ένα τετράγωνο αντί να διαδηλώσουμε για να διαμαρτυρηθούμε «δεν είναι αποδεκτό» επισήμανε ο Γκαμπριέλ Γκοντί, υψηλόβαθμο στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης FO.
Πηγή: Nooz
Βλέπε ακόμη:

6 σχόλια:

  1. Απο την στιγμή που δεν υπάρχει ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Γαλλία να περιφρουρίσει τις συγκεντρωσεις του απο τέτοιες ενέργειες είναι βουτυρο στο Ψωμί του Αστικού κράτους να κάνει την δουλειά του χωρίς Κόστος ουσίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Πες το και στον Μαυρίκο αυτό και την Ταβουλάρη, να μην μας παραπληροφορούν πως υπάρχει.

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8916510

      http://pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-09-05/2012-10-02-15-10-06/5168-to-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-fnic-cgt-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%83%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

      Ορμάτε σε ένα πληκρολόγιο και γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι...

      Διαγραφή
    2. Τι μπούρδες είναι αυτές που γράφεις ρε Παναγιώτη; Αν είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτοιες ηλιθιότητες. Το ΠΑΜΕ εκεί είναι από την πρώτη στιγμή, κι η ΠΣΟ το ίδιο (διάφορα συνδικάτα που δίνουν αγώνα τόσον καιρό πρόσκεινται σε αυτήν -- πχ διυλιστήρια, οι αγώνες στα οποία υπήρξαν τεράστιος μοχλός πίεσης). Ο αγώνας που δίνεται είναι σκληρός και ταξικότατος και έχει άπειρα πράγματα να διδάξει σε όλους μας, να μάθετε να μην ενημερώνεστε από τον κάθε αναρχοπαπάρα για τον οποίον αυτό που γίνεται στην Γαλλία συνοψίζεται σε είκονες με ρίψεις δακρυγόνων. Είμαστε μαζί τους μέχρι τέλους και βοηθάμε όπως μπορούμε, είναι πολύ σημαντικό να νικήσουν.

      Όχι τίποτε άλλο αλλά δίνεται και πάτημα σε κάθε απίθανο τύπο (συριζοαντάρσυους, παπαροξύστες του τουίτερ "υποστηρικτές" του κόμματος) να γράφει τις μαλακίες του (από το ότι δεν στηρίζει το κκε αυτά που γίνονται εκεί, ως το ότι πιστεύει πως έτσι κι αλλιώς θα "ξεφουσκώσουν"), ενώ οι ιδιοί υποτίθεται έχουν πάρει τα όπλα, για την Γαλλία όμως, γιατί στους ταξικούς αγώνες δίπλα τους είναι και θα είναι απόντες.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    3. Δεχομαι το λαθος. Συγνωμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τελικά την πήραν πίσω την απαγόρευση!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.