Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ:Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αθήνα Ιούνιος 2016
_____________
Συναδελφισες , Συνάδελφοι

Κάθε μέρα που περνά τα τελευταία έξη χρόνια μας δικαιώνει για τις καταγγελίες που κάναμε ότι το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας ήταν στημένο και χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση.
Όπως όλοι θυμόμαστε το moto της εποχής του σωτηρίου έτους 2008 ήταν «ότι η Ο.Α. είναι μια κρατικοδίαιτη εταιρία που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός και όταν θα έκλεινε θα κάναμε 30 νοσοκομεία, 200 σχολεία, μέχρι ότι κάθε μέλος κάθε ελληνικής οικογένειας θα εισέπραττε 600€ μας έλεγε ο ΣΤΕΦ. ΜΑΝΟΣ !!!» αλλά και ότι άλλη ΑΝΟΗΣΙΑ είχε σκεφτεί το τότε επιτελείο του κύριου ΧΑΤΖΙΔΑΚH

Για να επιτύχει το κλείσιμο της Ο.Α.ο κος Χατζιδάκης χρησιμοποίησε μια καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που η Ο.Α.δικάστηκε ΕΡΗΜΗΝ, διότι ο ΙΔΙΟΣ είχε δώσει εντολή να μην παρευρεθεί η εταιρία στο δικαστήριο. Ασχέτως αν ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα της Ο.Α.το δημόσιο την εκπροσώπησε για να πληρώσει τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο μάλιστα άλλαξε την απόφαση του και δικαίωσε την Ο.Α. όταν του προσκομίστηκαν τα πραγματικά στοιχεία της εταιρίας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα πραγματικά στοιχεία της εταιρίας αρχικά δεν είχαν προσκομιστεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με εντολή της τότε Διοίκησης του Υπουργείου Μεταφορών (να σας θυμίσουμε ότι την καταγγελία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο την είχε κάνει η αεροπορική εταιρία που τελικά απέκτησε μεγάλο κύκλο εργασιών της ΟΑ ).

Το αληθινό χρηματικό ποσό που πήρε το δημόσιο από αυτή την ιδιωτικοποίηση είναι πολύ δύσκολο να το μάθουμε μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση και υπάρχουν δικαστήρια σε εξέλιξη. Όπωςεπίσης ξέρουμε ότι η Ο.Α. δεν μπορεί να «κλείσει» σαν εταιρία εξαιτίας της Σύμβασης του Α.ΩΝΑΣΣΗ με το δημόσιο.
Οι 4000 εργαζόμενοι τηςΟ.Α. απολύθηκαν όλοι. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι μισοί από αυτούς δεν έχουν εισπράξει ούτε την νόμιμη αποζημίωση απόλυσης παρόλο που έχουν δικαιωθεί ακόμα και στα δικαστήρια. Και το χειρότερο είναι ότι έχουν κατασυκοφαντηθεί από κάθε πολιτικό ανθρωπάκι μεγάλου ή μικρού βεληνεκούς.

Να δούμε όμως αυτός ο Άθλος του κύριου Χατζιδάκη και των συνεργατών του τι έχει κάνει στη ελληνική αγορά των Αερομεταφορών και στην Οικονομία γενικότερα.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ είχε κύκλο εργασιών δηλαδή εισέπραττε 1.200.000.000€ το χρόνο και επιδοτείτο για 12 «άγονες γραμμές» με 22.000.000€ όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς και τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Ελληνικού Κράτους.

Εδώ πρέπει να αναφερθούν και τα εξής:
1.Ότι η επιδότηση της Ο.Α.ξεκίνησε το 2004, παλαιότερα δεν επιδοτούνταν ούτε με μια δραχμή ενώ εκτελούσε τις πτήσεις των «άγονων γραμμών».
2.Η Ο.Α.έκανε δωρεάν το σύνολο των κρατικών αποστολών σε όλο τον κόσμο.
3.Η Ο.Α.δεν πληρώνονταν για τα εισιτήρια των Ευρωβουλευτών και όχι μόνο αυτών από και προς το Ευρωκοινοβούλιο.
4.Επίσης η Ο.Α.έκανε δωρεάν το σύνολο των αεροδιακομιδών σε Ελλάδα και εξωτερικό και
5.Επωμίστηκε όλο το κόστος της μεταφοράς της στο Ελευθέριος Βενιζέλος με κόστος πάνω από 200.000.000€.
Μετά την “επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση”της Ο.Α. τα 700.000.000€ του υπερατλαντικού δικτύου τα μοιράστηκαν οι τρεις συμμαχίες με την μερίδα του λέοντος να τα παίρνει η συμμαχία της Lufthansa.
Την εσωτερική αγορά την μοιραστήκαν 4 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες και μια 1 ξένη, με απόλυτο και υποδειγματικό τρόπο καθώς «φαίνεται» ότι υπάρχει ανταγωνισμός και με σχεδόν όλες τις δράσεις τους να είναι επιδοτούμενες από το κράτος.

Οι άγονες γραμμές από 12 έγιναν 38 και από 22.000.000€ που στοίχιζαν επί της κρατικήςΟλυμπιακής Αεροπορίας τώρα στοιχίζουν 180.000.000€ και χωρίς να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών και χωρίς τις δωρεάν κρατικές αποστολές.
ΑΥΤΗ η μεγάλη ιδιωτικοποίηση μας στοιχίζει γύρω στα 250.000.000€. Δηλαδή έκλεισαν την Ολυμπιακή που ήταν κερδοφόρα για να πληρώνουμε στους ημέτερους 250.000.000€!!! Mπράβο τους !!!!

Θα πρέπει ακόμη να πούμε ότι η Ο.Α.σαν βασικός παίκτης στην ελληνική αγορά ήταν αυτή που πίεζε τις τιμές προς τα κάτω τόσο στις προγραμματισμένες πτήσεις όσο και τις τσάρτερ και για αυτό ήθελαν να την κλείσουν οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές (χαρακτηριστική η δήλωση του αντιπρόεδρου της Lufthansa ένα έτος πριν το κλείσιμο τηςΟ.Α.)
Κοιτάζοντας προσεκτικά και άλλους τομείς της οικονομίας που έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία τον έλεγχο παρατηρούμε ότι όλες οι εταιρείες θέλουν :
1.να έχουν το κράτος πελάτη
2.να έχουνδωρεάν εργαζόμενουςμέσω του ΟΑΕΔ
3.να έχουν ενταχτείσε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
4.να έχουν ειδικές διευκολύνσεις σε θέματα φορολογίας μισθοδοσίας και ασφάλισης εργαζόμενων.
Όποιος Επενδύτης δεν τα έχει αυτά μετακομίζει στο εξωτερικό και μετά φέρνει τα προϊόντα του να τ’αγοράσουν οι έλληνες εργαζόμενοι .
Έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα 6 χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ξεπουλήθηκε για να μην πληρώνει το κράτος...
...και πληρώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία 250 εκατ. δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο την ημέρα

Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να λέμε την αλήθεια κόντρα στα σημεία των καιρών γιατί όπως λέει ο ποιητής
«Με τον καιρόνα ’ναι κόντρα,έχει τιμή σαν πετάς»
Το γραφείο τύπου
Πηγές: Λαϊκή Εξουσία, koutipandoras

2 σχόλια:

  1. AΛΗΤΕΣ !!! Να δουλευουν στο φουλ τα Λαικα Δικαστηρια !!!!Και λιγα λενε οι Οσυπα !!!
    Οταν εκλεισε την γραμμη Αθηνα - Τοκιο ο Μητσοτακουλας το 91 (η μονη γραμμη απο Ευρωπη απευθειας Τοκιο) ηταν αυτη που εβγαζε απο τα κερδη της (παντα ΓΕΜΑΤΗ πηγαινε -ελα) το κοστος ΟΛΩΝ των αγωνων γραμμων μας !!! Ευρωπαιοι επιβατες ερχοντουσαν ΑΘΗΝΑ και την επαιρναν απο εδω για να γλυτωσουν την ταλαιπωρια των στασεων με ολες τις αλλες ....

    ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ στο οποιο εκλειναν ευλαβικα το γονυ επι μακρον οι "χατζιαβατες χατζηδακηδες " μας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά απίστευτα πράγματα, που δεν είχα ιδέα. Κρίμα, αλλά την φόλα την φάγαμε αμάσητη...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.