Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΟΑ: Στις 24 και 25 Ιούνη το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Η ανακοίνωση της ΚΟΑ, ενόψει των φετινών εκδηλώσεων στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια


Με κεντρικό σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις - πολέμους - προσφυγιά», διοργανώνεται από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το φετινό Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών Εργαζομένων, στις 24 και 25 Ιούνη στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα κορυφωθούν με ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 25/6, στις 8.30 μ.μ. Στο διήμερο θα δώσουν το «παρών» μεταναστευτικές κοινότητες και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, ταμπλό, λαϊκό γλέντι, ενώ θα λειτουργεί και παιδότοπος.
 
Την προσφυγιά τη γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που θα ανατυπωθεί σε πολλές γλώσσες για να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους μετανάστες:
_____________
«Εργαζόμενοι - Μετανάστες - Πρόσφυγες,

Σας καλούμε στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει για 16η χρονιά η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Μπροστά στη σαπίλα του καπιταλισμού, που το μόνο που προσφέρει είναι φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, που σκορπίζει παντού πολέμους, θάνατο και προσφυγιά δεν μένουμε απαθείς.

Σήμερα στην Ελλάδα, Ελληνες και ξένοι εργάτες αντιμετωπίζουν το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, της ζωής τους γενικότερα, για να γεμίζουν με πλούτη και κέρδη μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Αυτή η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης είναι που αναγκάζει τους πρόσφυγες να φύγουν από τις πατρίδες τους για να σώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες, γιατί η δίψα των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη και οι ανταγωνισμοί τους δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές.

Το δράμα των προσφύγων που παρακολουθούμε εντονότερα τον τελευταίο χρόνο, οι χιλιάδες πνιγμένοι σε Αιγαίο και Μεσόγειο, τα εκατομμύρια ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Δεν φταίει η κακή τους η μοίρα, το κακό τους το ριζικό για τα βάσανα που βιώνουν.

Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας.

Την προσφυγιά τη γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Οι πρόσφυγες προσπάθησαν και προσπαθούν να φτάσουν σε κάποιο από τα κράτη της ΕΕ, με την ελπίδα για μια ειρηνική ζωή. Περιμένουν να βρουν στήριξη και αποκούμπι σε αυτήν.

Μία ελπίδα, όμως, η οποία διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τις ίδιες τις εξελίξεις. Το κλείσιμο των συνόρων και ο εγκλωβισμός, παρά τη θέλησή τους, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, η ένταση της καταστολής στα σύνορα, η άρνηση να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες άνθρωποι που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η ΕΕ μόνο ένωση της αλληλεγγύης και της ευημερίας δεν είναι.

Η αλήθεια είναι ότι...

... η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι εκείνοι που ευθύνονται για τον πόλεμο στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη. Για να βάλουν στο χέρι τα μονοπώλιά τους στις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των χωρών έριξαν τις "ανθρωπιστικές τους βόμβες", δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και εκατομμύρια προσφύγων.

... η ΕΕ, που στηρίζει και υπηρετεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι αυτή που βρίσκει ευκαιρία για κέρδος ακόμα και μέσα από το δράμα των προσφύγων. Γι' αυτό αρχικά άνοιξε τα σύνορα για να εισέλθουν οι πρόσφυγες και να τους χρησιμοποιήσουν σαν φτηνό εργατικό δυναμικό. Για να τους ξεζουμίζουν οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Οπως κάνουν άλλωστε με όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί:

  • Εχει ψηφίσει και εφαρμόζει συνειδητά όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.
  • Στηρίζει και συνδράμει με κάθε τρόπο την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που σκορπάει το θάνατο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Είναι υπεύθυνη για το ότι έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή.
Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός από την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ. Μόνο χαμένος μπορεί να βγει από μια τέτοια εξέλιξη. Μπαίνει σε κίνδυνο η ίδια του η ζωή και ασφάλεια, νέα βάρη θα φορτωθούν στην πλάτη του για τη χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής. Πρέπει τώρα να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο.
Λύση ο κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον καπιταλισμό

Ελληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Μόνη τους δύναμη η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία.

Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή που σπέρνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Να μην τους δοθεί πουθενά βήμα να ξεστομίσουν τις σάπιες και αντιδραστικές ιδέες τους. Δείχνει σαν εχθρό τους πρόσφυγες για να κρύψει τον πραγματικό αντίπαλο, τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια και τις ενώσεις τους, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο λαός και το κίνημά του να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των προσφύγων, να διεκδικήσουν το άνοιγμα των συνόρων, με ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ, στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο 2.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες να οργανώσουν την πάλη τους, να βρουν στήριγμα και αποκούμπι στο εργατικό κίνημα, στα σωματεία. Οσοι μείνουν στην Ελλάδα να οργανωθούν στα σωματεία και τα συνδικάτα, να ενισχύσουν την πάλη τους για μια καλύτερη ζωή, παλεύοντας μαζί με τα ταξικά τους αδέρφια, τους Ελληνες εργαζόμενους.

Μαζί Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά. Η οριστική λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απανταχού της Γης βρίσκεται μόνο στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού. Στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν. Μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά - μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Εργαζόμενε, πρόσφυγα, μετανάστη,

Οργανώσου! Πάλεψε! Δυνάμωσε την αλληλεγγύη! Αυτό είναι το όπλο των εργατών!»
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.