Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!

Καλώς τα δεχτήκαμε. Όπως όλα δείχνουν, ο Geoffrey Pyatt (Τζέφρεϊ Πάιατ), ο πρέσβης των ΗΠΑ κατά το (ή μήπως να πούμε καλύτερα «που έφερε εις πέρας το») πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, θα είναι σύντομα ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Πάιατ, που θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών επιλέχθηκε να στελεχώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε μια συγκυρία που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως τεταμμένες, στο φόντο φυσικά του πολέμου στη Συρία και ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο ενός επεισοδίου στο Αιγαίο. Επιπλέον, η «μεταγραφή» του Πάιατ ανακοινώνεται λίγο καιρό αφού επανήλθε στην επιφάνεια το θέμα με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που υποτίθεται θα φέρει ως πρόταση ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην επίσκεψή του στην Ελλάδα στα τέλη Μάη.

Ο Πάιατ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ουκρανία, τόσο κατά την προετοιμασία της ανατροπής Γιανουκόβιτς, όσο και κατά τον διετή πόλεμο που ακολούθησε και μαίνεται έως σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία.
Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα προώθησε την πολιτική του ΔΝΤ και του ξεπουλήματος της ουκρανικής αγροτικής γης σε αμερικάνικες πολυεθνικές καλλιέργειας μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων. Θεωρείται άριστος συνεργάτης με τη Βικτόρια Νούλαντ, ειδική επίσης σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε, ήταν οι δυο τους που πιάστηκαν να συνομιλούν λίγο πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν «μαγειρεύοντας» τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, συνομιλία όπου ακούστηκε και το περίφημο «Fuck the E.U.»


Πέρα από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το σκεπτικό πίσω απ’ αυτή την κίνηση των ΗΠΑ, το αντιφασιστικό, αντιπολεμικό και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους νέους σχεδιασμούς για την περιοχή.
Πηγή: solidarityantifascistukraine

4 σχόλια:

  1. Trash,οταν εψαχνα γι αυτη την ειδηση οταν σε ρωτησα σε αλλο Post, επεσα πανω στο site της χ.α, οι οποιοι αναφερουν ως ανησυχητικη αυτη την εξελιξη. Μας δουλευουν η και καλα με προσχημα την αγαπη για την πατριδα και την ενοτητα των ελληνων φοβουνται οτι θα γινουν τα ιδια με την ουκρανια?
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ακυρος:
      Σαφώς και δουλεύουν τον κόσμο οι φασίστες που στην αρχή της Μαϊντάν καμάρωναν για τα "κατορθώματα" των "αδελφών" σβόμποντα και δεξιού τομέα.
      Άρχισε βέβαια να υφίσταται ένα προβληματάκι όταν οι Ουκρανοί "αδελφοί τους" δήλωσαν την πρόθεση τους για εθνοκαθάρσεις που περιλάμβαναν και τους πολυάριθμους έλληνες της Ουκρανίας, και εκεί έπρεπε να παρθούν κάποιες αποστάσεις πλέον...

      Διαγραφή
  2. Να τον χαιρόμαστε. Ειμαι σιγουρος οτι τετοια τεχνογνωσία στην ανατροπη κυβερνήσεων δεν ια πάει χαμενη εδω

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.