Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Δήμος Χαϊδαρίου: Επιστολή διάψευσης προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών

Την Παρασκευή 20 Μαΐου η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε άρθρο του κ. Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλο «Γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα», με θέμα την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά.

Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗΣ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ Ή ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μάλλον «ξεχνά» τη στάση και τη θέση που πήρε ο Δήμος μας για το προσφυγικό από την πρώτη στιγμή του πολέμου. Σαν Δήμος, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναδείξαμε την αιτία τη προσφυγιάς, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σταθήκαμε στο ύψος των ευθυνών και καλωσορίσαμε στο Δήμο μας τους πρόσφυγες, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν, καλέσαμε τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους λαούς και έτσι χιλιάδες πράγματα μαζεύονται και μοιράζονται στους πρόσφυγες μέσω του Δήμου.
Καταγγείλαμε την επαίσχυντη συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες εγκλεισμού των προσφύγων στη χώρα μας.


ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

Δε μπορεί ένα δημοσίευμα να καταγγέλλει το Δήμο Χαϊδαρίου που κράτησε την παραπάνω στάση και αυτό να βασίζεται στο «Αλληλέγγυοι αναφέρουν ότι…», χωρίς να μπαίνει στον κόπο να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς ή το Δήμο για να διασταυρώσει το γεγονός. Δε μπορεί να είναι μόνο ένα λάθος, υπάρχει σκοπιμότητα, να στοχοποιηθεί η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου και να μεταφερθεί η ευθύνη από την Κυβέρνηση στο Δήμο.

Στις απειλές των φασιστών για την αλληλεγγύη που εκφράζουμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έρχεται να προστεθεί η λάσπη, η συκοφαντία και η προβοκάτσια δήθεν αλληλέγγυων και «αδέσμευτων» δημοσιογράφων. Άξιος ο μισθός τους…

Είναι απορίας άξιο πως σε ολόκληρο το άρθρο δε γίνεται καμία αναφορά σε εκείνους που διοικούν, ελέγχουν και αποφασίζουν για τη μοίρα των προσφύγων, την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΕ. Μάλλον δεν ενόχλησαν και τόσο τον αρθρογράφο οι πολιτικές συμφωνίες που τους κρατούν ομήρους… αλλά με λάσπη προσπάθησε να συκοφαντήσει τη Δημοτική Αρχή.

Στη πραγματικότητα τους ενοχλεί που στη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου είναι οι Κομμουνιστές. Τους ενοχλεί που λέμε στους πρόσφυγες την αλήθεια για τον πόλεμο, που όσο περνά από το χέρι μας δεν αφήνουμε ΜΚΟ και δήθεν «αλληλέγγυους» να κάνουν εμπορικό ή πολιτικό αλισβερίσι με τον πόνο τους, την ξενιτιά τους. Τους ενοχλεί που διεκδικούμε για εκείνους βελτίωση σε όλους τους τομείς στο κέντρο φιλοξενίας.

Τους ενοχλεί που στα μάτια των προσφύγων η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου είναι κάτι δικό τους, έτσι άπλα το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, όμως αυτό ακριβώς έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των αναγκών τους και πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Καλούμε την εφημερίδα να διαψεύσει την ψευδή αναφορά διαφορετικά, να τεκμηριώσει αυτό που ισχυρίζεται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ακολουθήσει τη λογική «πες-πες κάτι θα μείνε».
Πηγή: Δήμος Χαϊδαρίου
Υ.Γ.
Η απάντηση της ΕΦ.ΣΥΝ που δεν τεκμηριώνει τίποτε και το ρίχνει στην τρελλή, βρίσκεται εδώ.

2 σχόλια:

  1. Τα αποτελεσματα της Κωλοφυλαδας του συριζα με την Αντικομμουνιστικη λασπη. Και την συμμετοχη στο Δημοσιογραφικο της πανθεων Αστερια του Αντικομμουνιστικου Βόθρου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά στη τρελλή.

    Ελευθεροτυπία σε εξελιγμένη, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής, εκδοχή. Γεμάτη "σκιές" η διαδρομή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.