Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ: Μαζικό και με παλμό το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Μαζικό, μαχητικό και με παλμό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Μάη το απόγευμα ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίτερα στην Ομόνοια και με πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Ενδεικτικό της μαζικότητας του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ ήταν το γεγονός ότι όταν η κεφαλή της πορείας έμπαινε στο Σύνταγμα οι τελευταίοι διαδηλωτές ξεκινούσαν από τα Χαυτεία. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρέμεινε στην συμβολή της Λ. Αμαλίας και Όθωνος.

Λίγο μετά τις 18.30, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ και πρόεδρο της ΚΟ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα βγήκε από τη Βουλή και συναντήθηκε με την κεφαλή της πορείας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος. Ο Δ. Κουτσούμπας προέβη σε δηλώσεις (Δείτε εδώ αναλυτικά).

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Δώστε αυξήσεις στους εργάτες - κόψτε τα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες». «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή». «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Νωρίτερα οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέφθασαν στα προγραμματισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με πούλμαν που δρομολογήθηκαν από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά και με ιδία μέσα. Οργανωμένα και συντεταγμένα με τα πανό και τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα οι τέσσερις προσυγκεντρώσεις έφτασαν στην Ομόνοια.
 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με πανό και σημαίες συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, επιτροπές αγώνα και λαϊκές επιτροπές, σύλλογοι και ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στην πλάτη της κεντρική εξέδρας αναγραφόταν: «Να τους "κόψουμε" τον δρόμο. Αντεπίθεση», σύνθημα που δίνει σαφή απάντηση στον κυβερνητικό «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων, που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στην Βουλή.

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ νωρίτερα στην Ομόνοια μίλησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε και σήμερα εδώ, ταξικά συνδικάτα και σωματεία, σωματειακές επιτροπές, λαϊκές επιτροπές, άνεργοι και συνταξιούχοι, γυναίκες, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε ότι δεν δεχόμαστε την εξαθλίωση. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε για αυτά». (Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία).
 

Πηγή: 902

5 σχόλια:

  1. Γιατι άφησαν το χώρο μπροστα στη Βουλη στους καραγκιοζηδες;
    Αυτη η εικόνα πέρασε εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Antonxxx:
      Αν και δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω, προφανώς κρίθηκε πως να τους πλακώσουμε στις γρήγορες για να φύγουν από μπροστά μας, θα ήταν μάλλον χειρότερη επιλογή, όσο και αν θα ήταν σίγουρα πιο ευχάριστη.

      Διαγραφή
    2. Αυτη η εικονα που περασε προς τα εξω ειναι η εικονα που δειχνει η αστικη ταξη μεσω των καναλιων της στους ανθρωπους που δεν συμμετειχαν.
      Αυτος ο κοσμος ο "εξω" δεν προκειται να βγαλει σωστα συμπερασματα απο την αλληλεπιδραση παμε και αδεδυ αν δεν παψει να ειναι παρατηρητης.
      Εχει υπαρξει αρκετες φορες συγκρουση με τον συγκεκριμενο χωρο. Ειδικα οπου εχει δυναμεις. Οταν ομως εξυπηρετει καποιο σκοπο σε επιπεδο κινηματος, οχι για να μην φαινονται στα πλανα των καναλιων.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
  2. TRASH,Ο.Χ.Ε.Π.

    Μιλατε και οι δυο για συγκρουση.
    Δεν ηταν αυτο που ειπα.
    Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν επιλεχτηκε το Συνταγμα για την συγκενρωση, τη στιγμη που το ΠΑΜΕ ηταν μονο του οταν ανακοινωσε συλλαλητηριο και οι αλλοι ακολουθησαν μετ απο μερες.

    Και βεβαια μιλω για την εικονο των ΜΜΕ. Αυτο δεν καταλαβαινω γιατι τους διευκολυνουμε.

    Δεν μιλαω για καμια αλληλεπιδραση.
    Οταν εχεις 10 000 κοσμο και οι υπ[ολοιποι 300 / 400, του; στελνεις ενα χιλιομετρο μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα τους αντιμετωπιζουμε Συντροφε για αυτο και γαυγιζουνε. Μην ανησυχείς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.