Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ουκρανία: Ο Πατριάρχης και οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων»

Σαν σήμερα (σ.σ. χθες), 2 Μαϊου του 2014, νεοναζί έκαιγαν ζωντανούς διαδηλωτές στην Οδησσό. Επαναφέρουμε δημοσίευμα με τα γεγονότα και τη συνέχεια...- Σκληρές εικόνες


Στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ελέγχεται από τους νεοναζί. Γνωστό… Επίσης είναι γνωστό πως ο σκοταδισμός πάει χέρι – χέρι με τον φασισμό κάθε είδους.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, αλλά εμείς θα αρκεστούμε στα σύγχρονα γεγονότα από την Ουκρανία.

Είναι προφανές πάντως πως όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία με την δράση των νεοναζί, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πρακτικές των ισλαμοφασιστών του ISIS που δολοφονούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Θρησκευτικός φανατισμός

Η εκκλησία, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω του θρησκευτικού φανατισμού, στην εξάπλωση της νεοναζιστικής θηριωδίας εναντίων του λαού της Ουκρανίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η πρακτική του Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου. Ο συγκεκριμένος πατριάρχης σε μια συνέντευξη του που έδωσε στις αρχές του Απρίλη σε ουκρανική ιστοσελίδα εξήγησε τους λόγους που ο λαός του Ντόνμπας «υποφέρει»: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν».

Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της».

Μάλιστα… Και τώρα το ερώτημα

Αν και ο Πατριάρχης στη συνέντευξη του αναφέρει ποιος είναι ο λόγος της «συμφοράς», (είναι άθεοι και προλετάριοι), αυτό που δεν μας είπε είναι ποιοι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να τιμωρήσουν τους «άθεους» του Ντονμπάς…

Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι πως οι φασιστικές ορδές του «Δεξιού τομέα» και της κυβέρνησης της Ουκρανίας καίνε, βιάζουν, δολοφονούν με τις πλάτες της Ε.Ε και των ΗΠΑ για να σβήσουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Μήπως λοιπόν, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι χούλιγκανς των γηπέδων, αλλά και ο επίσημος στρατός της Ουκρανίας δολοφονούν για να «δοκιμάσουν την πίστη των κατοίκων;» Ρητορικό το ερώτημα, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από τα λεγόμενα του Πατριάρχη του Κιέβου.

Παροτρύνει τους πιστούς να δολοφονήσουν

Ας δούμε όμως επιγραμματικά ποιος είναι ο συγκεκριμένος Πατριάρχης Φιλάρετος.

Ο Πατριάρχης Φιλάρετος δεν είναι αναγνωρισμένος από τους προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, μιας και επισήμως ως μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία αναγνωρίζεται η υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας Μητρόπολη Κιέβου. Οι συμμετοχή του «Πατριάρχη» και η στήριξη στο φασιστικό καθεστώς είναι γνωστή. Ο ίδιος αναπαράγει το μίσος και τον αντικομμουνισμο, εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα δεν έλειψε να παροτρύνει τους πιστούς ακόμα και να σκοτώσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας!

Το περιστατικό που σημειώθηκε παλαιότερα στις 22 Μαρτίου 2015 κατά την διάρκεια μιας Κυριακάτικης λειτουργίας είναι χαρακτηριστικό.

«Ποιά είναι η αλήθεια; Ποιά είναι η πηγή του Κακού; Η πηγή του Κακού είναι οι άνθρωποι που ζουν στο Ντονμπάς και στη Ρωσία»

«Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας χωρίς να σκοτώσουμε και να πάρουμε ζωές; Όχι αδερφοί και αδερφές μου! Αυτό δεν είναι δολοφονία. Δεν παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού «ου φονεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Φιλάρετος.

Αυτοί είναι οι «τιμωροί των άθεων προλετάριων»…

Και τώρα κάποια παραδείγματα για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που τιμωρούν την «πηγή του κακού στον Ντόνμπας» και ποιοι επιτίθενται στους «άθεους προλεταρίους της Ανατολικής Ουκρανίας, με τις ευλογίες του «Πατριάρχη» Φιλάρετου.

Ας επαναφέρουμε την γνωστή  φωτογραφία στην οποία ο κύριος που χαιρετά ναζιστικά είναι ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
Ο Αρσένι Γιατσιένιουκ ανέλαβε μετά το πολιτικό και στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέποντας  την κυβέρνηση της Ουκρανίας και εγκαθιδρύοντας  ένα νεοφασιστικό καθεστώς με την υποστήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Στο πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε,  οι παραστρατιωτικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν με οργανωτή το φασιστικό κόμμα  Σνόβοντα και τον  στρατιωτικό βραχίονα του, την οργάνωση «Δεξιός Τομέας» 

Εκείνοι οι τιμωροί των «άπιστων προλετάριων»  που στηρίζει ο πατριάρχης Φιλάρετος είναι οι θρασύδειλοι χούλιγκανς που πριν  λίγες μέρες επιτέθηκαν  με ρόπαλα σε συνταξιούχους κατά την διάρκεια συγκέντρωσης.


Οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων» που στηρίζει ο Πατριάρχης Φιλάρετος, είναι αυτοί που έσφαξαν 42 ανθρώπους στην Οδησσό στο κτίριο του  συνδικάτου στις 2 Μάιου το 2014.
Στην φωτογραφία φαίνεται μια έγκυος γυναίκα, να  έχει στραγγαλιστεί από  καλώδιο μέσα στο κτήριο του συνδικάτου από τους νεοναζί.
Καμένοι αντιφασίστες μέσα στο κτήριο του συνδικάτου στην Οδησσό από νεοναζί.
Στην φωτογραφία βλέπουμε οπαδούς του Δεξιού τομέα… με νεοναζιστικά περιβραχιόνια, αλυσίδες και ρόπαλα στους δρόμους του Κιέβου.
Οι τιμωροί των «άθεων προλετάριων»  είναι αυτοί που στις 28 Ιουλίου του 2013, (βλ. φωτογραφία κάτω) στο χωριό Cologory της δυτικής Ουκρανίας, πραγματοποίησαν την εκταφή των λειψάνων Ουκρανών στρατιωτών της χιτλερικής δύναμης Waffen των SS.
Το ρεπορτάζ ήταν αποκαλυπτικό τότε καθώς κυκλοφόρησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Ακολούθησε νεκρώσιμη ακολουθία με τιμές εθνικών ηρώων υπό τη συνοδεία βετεράνων Ναζιστών σε ορθόδοξο ναό του Πατριαρχείου του Κιέβου.

Επίσης είναι αυτοί οι «τιμωροί» που στις 22 Φεβρουαρίου 2014, βασάνισαν τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας στην πόλη της Lviv Rostislav Vasilko. Οι νεοναζί χτυπούσαν το σώμα του με κάθε αντικείμενο, σπάζοντας τα πλευρά, και το ρινικό διάφραγμα. Μεταξύ άλλων τον έβαλαν να φιλήσει τον σταυρό και να μετανοήσει!

Οι «τιμωροί» των «άπιστων» της  Ανατολικής Ουκρανίας είναι εκείνοι οι φασίστες που στις 17 Φλεβάρη του 2015, επιτέθηκαν στον  γραμματέα της Ένωσης Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς  την ώρα που πραγματοποιούσε  εκδήλωση σε κάποιο σοβιετικό μνημείο.

Οι «τιμωροί των άπιστων» είναι εκείνα τα παραστρατιωτικά στοιχεία που σταύρωσαν και έκαψαν ζωντανό έναν αντιφασίστα, απειλώντας όλους τους κατοίκους της Αν. Ουκρανίας πως θα τους σκοτώσουν.


Εν τέλει είναι εκείνοι και το καθεστώτος τους που απαγόρευσαν το Κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας,  που δολοφονούν κάθε  δημοκράτη, αντιφασίστα και κομμουνιστή αλλά και όποιον αντιστέκεται στα σχέδια τους.

Υ.Γ Οποιαδήποτε σύνδεση των παραπάνω περιστατικών, με τις πρακτικές των ισλαμοφασιστών του ISIS είναι φυσιολογική. Έτσι δεν είναι;

6 σχόλια:

  1. LOL

    http://www.protothema.gr/world/article/574229/kim-giong-oun-boukarei-se-sholeia-kai-arpazei-13hrones-gia-na-tis-kanei-sklaves-tou-sex/


    http://www.tokarfi.gr/kim-giongk-oun-mpoukari-se-scholia-ke-arpazi-13chrones-gia-na-tis-kani-sklaves-tou-sex/


    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα της χώρας μας, να σημειώσω την παρουσία της ελληνικής σημαίας στην κεφαλή της περιφοράς του επιταφίου, σε 3 εκκλησίες στο Μενίδι & στον Ασπρόπυργο. Καθώς επίσης & την ανάκρουση του εθνικόυ ύμνου πριν ξεκινήσει η λειτανεία.
    Πραγματικά αισθάνθηκα οτι δεν είμαι στο 2016 αλλά στο 1950.
    Χρήσιμο θα ήταν ένα ποστ με τα "κατορθώματα" διαχρονικά και της επίσημης ελληνικής εκκλησίας.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Trash ευχαριστώ για την απάντηση.
    Απλώς να σημειώσω ότι μέσα από κάτι τέτοια σκηνικά, προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι το νέο πισωγύρισμα που έρχεται, με νέα μορφή.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Trash
    Διαβαζω οτι ο νεος αμερικανος πρεσβης στην Ελλαδα θα ειναι ο Pyatt, Ξερεις αν ισχυει κατι τετοιο?


    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.