Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τρομοκρατία και καταστολή στο εργοτάξιο του Ιδρύματος Νιάρχου στο Φάληρο

Απελευθερώθηκαν οι συλληφθέντες απεργοί -μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας- που περιφρουρούσαν το δικαίωμα στην απεργία (3 VIDEO) • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία και την καταστολή που χρησιμοποιεί η εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κάμψουν την αγωνιστική απάντηση του κλάδου απέναντι στο νόμο λαιμητόμο και των χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στο εργοτάξιο του Ιδρύματος Νιάρχου στο Φάληρο κάλεσε την αστυνομία για να υπερασπίσει την απεργοσπασία της!

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, συνάδελφοι οικοδόμοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας ότι η εργοδοσία τούς εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά. Το Συνδικάτο πήγε να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην απεργία και η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε βίαιες προσαγωγές 30 συναδέλφων μελών του Συνδικάτου.


Με την άμεση παρέμβαση των απεργών και εργαζομένων άλλων κλάδων οι οικοδόμοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση: Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα κάμψουν το φρόνημα των οικοδόμων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό που μας δίνει δύναμη, είναι το δίκιο των αιτημάτων μας, που έχει να κάνει με το ψωμί το δικό μας και των παιδιών μας. Έχει να κάνει με τα καντάρια ιδρώτα που χύνουμε στα εργοτάξια και μας τα κλέβει μια χούφτα παράσιτα. Κι αυτό είναι πάνω από κάθε αστικό δίκαιο.


Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η συμμετοχή όλων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά. Δεν μένουμε μόνο εκεί.

Οργανώνουμε την πάλη, όχι μόνο για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος, αλλά για να πάμε το καράβι ακόμα πιο πέρα. Μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι στην απεργία!
Όλοι στον αγώνα!
Πηγή: Οικοδόμος

5 σχόλια:

  1. "πάνω από κάθε αστικό δίκαιο"

    Οικοδόμοι με διδακτωρικά.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν έχει υπονοούμενο,

    λέω ότι αυτή την αλήθεια, πολλοί, χρειάζονται πολλή μελέτη για να την φτάσουν και να την χωνέψουν. Στην σκαλωσιά "βγαίνει από μόνη της".

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      Όντως, η σκαλωσιά είναι πανεπιστήμιο από μόνη της πολλές φορές.

      Διαγραφή
    2. Και ο καταπελτης του πλοιου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.