Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Λέστερ πρωταθλήτρια; Τότε και ο Ελβις ζει!

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ» ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΛΟΓΙΚΗ


Πόσο απίθανο ήταν να κατακτήσει η ομάδα του Ρανιέρι το πρωτάθλημα; Σύμφωνα με τους book; Πιο απίθανο και από το να γίνει η Κιμ Καρντάσιαν πρόεδρος των ΗΠΑ!

Οι στοιχηματικές εταιρείες στην Αγγλία βγάζουν αποδόσεις από πολύ νωρίς για τον επόμενο πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι τέτοιο καιρό η Λέστερ ήταν Ν/Α (not available=μη διαθέσιμη) για στοιχηματισμό. Στις 8 Αυγούστου μπήκε στο κουπόνι για πιθανή κατάκτηση. Οι αποδόσεις; 5.000/1. Για όσους δεν ξέρουν από στοίχημα έβαζες ένα ευρώ και «καθάριζες» πέντε χιλιάρικα το βράδυ της Δευτέρας.

Ουσιαστικά η απόδοση σου έδειχνε ότι όχι απλά είναι απίθανο να το κατακτήσει η Λέστερ το πρωτάθλημα αλλά πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ. Βάσει αποδόσεων οι πιθανότητες που είχαν οι «αλεπούδες» ήταν 0,002%! Είναι η μεγαλύτερη στοιχηματική έκπληξη όλων των εποχών; Δίχως αμφιβολία.
Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη διαφορά έχει από οποιαδήποτε άλλη (αθλητική) έκπληξη σας ενημερώνουμε ότι η μάξιμουμ απόδοση για την Εθνική μας ομάδα το καλοκαίρι του 2004 για κατάκτηση του τροπαίου έφτασε το 250/1 (συνήθως την έβρισκες ωστόσο στο 150/1).

Η πιο μεγάλη έκπληξη που... πλησίασε σε αποδόσεις το θαύμα της Λέστερ είναι αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Οταν ο Αμερικανός Ρούλον Γκάρντερ νίκησε τον Αλεξάντερ Καρέλιν. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ρώσος Καρέλιν εκτός του ότι είχε τρία σερί χρυσά ολυμπιακά μετάλλια ήταν αήττητος και για 13 σερί χρόνια. Η νίκη του Γκάρντερ πλήρωσε 2.000/1!

Η διαφορά στις αποδόσεις είναι πραγματικά απίστευτη! Το 1980 έγινε «Το Θαύμα στον Πάγο» όταν οι Αμερικάνοι κατάφεραν να νικήσουν τους Σοβιετικούς στο Χόκεϊ επί πάγου. Ακόμα κι αυτό (έγινε φυσικά και ταινία) πλήρωνε 1000/1. Η νίκη του Μπάστερ Ντάγκλας κόντρα στον Μάικ Τάισον πλήρωσε 42/1 όπως και της Ιαπωνίας στο ράγκμπι κόντρα στη Νότια Αφρική μόνο 50/1.
 
Ομως η Λέστερ το έκανε! Κατέκτησε το πρωτάθλημα και πλήρωσε το 5.000/1. Καταλαβαίνετε πως εάν επιβεβαιώνονται πιθανότητες του 0,002% τότε μπορούν να επιβεβαιωθούν και γεγονότα που οι book τις δίνουν πολύ χαμηλότερα. Οπως για παράδειγμα ο Ελβις να είναι ζωντανός! Μπορεί να έχουν περάσει 39 χρόνια από τότε που μας αποχαιρέτησε όμως οι στοιχηματικές πρόσφεραν την συγκεκριμένη επιλογή στην ίδια απόδοση με το θαύμα της Λέστερ. Δηλαδή 5.000/1. Και λέμε πρόσφεραν γιατί πλέον η απόδοση του να είναι ζωντανός ο Ελβις έπεσε στο 2.000/1.

Ουσιαστικά όλα είναι πιθανά πλέον για τις στοιχηματικές εταιρείες. Οπως για παράδειγμα να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ η Κιμ Καρντάσιαν (1.000/1) ή ο Μπάρακ Ομπάμα να παραδεχθεί πως το «ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα του Αμστρονγκ» ήταν ψέμα (500/1). Σε αυτά προσθέστε και την ανακάληψη εξωγήινης ζωής μέσα στο 2016 δίνει μόνο 1.000/1.
 
Το εντυπωσιακό είναι πως η Λέστερ πλήρωνε δέκα φορές περισσότερο από το ν' ανακαλυφθεί το τέρας του Λοχ Νες (500/1) και περισσότερο από το να παίξει ο Πάπας Φραγκίσκος με τους Ρέιντζερς (4.000/1). Πλέον όλα είναι πιθανά για τις στοιχηματικές εταιρείες οι οποίες παραδέχονται ότι έκαναν τρομερό λάθος με τις αποδόσεις αλλά πληρώνουν αρκετά λεφτά σε όσους το επέλεξαν.

Ποιος ξέρει... Μπορεί σύντομα να μάθουμε πως ο Ελβις ζει και βασιλεύει σε ένα νησί πίνοντας και τραγουδώντας...
Πηγή: gazzetta.gr

5 σχόλια:

  1. Το πιο ωραίο για το πρωτάθλημα της Λεστερ το άκουσα στο ραδιόφωνο:είναι, λεει, σαν να εποφθαλμιουν μία ακριβή τσάντα σε μία βιτρίνα, η Λατση, ή Βαρδινογιαννη και ή Τουλα απ το Παγκρατι... ε, στο τέλος την τσαντα την παίρνει η Τουλα απ το Παγκρατι!

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "Τούλα απ' το Παγκράτι" όμως, σ. Προλεκαλτ, είναι διαχρονικά διάσημη για το "παγωτό μουστάρδα" που πουλάει. Αξία διαχρονική και ανεκτίμητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ πήρε πρωτάθλημα η Leicester, Euro 2004 η Ελλάδα με Χαριστέα και κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι αυτά που λέμε δε γίνονται...!
    Ρουφιάνα κανονικότητα πότε επιτέλους θα σπάσεις;
    ή με άλλη διατύπωση...
    πότε επιτέλους θα βιώσουμε τον τρόμο του να ανακαλύπτεις κάθε μέρα τον δικό σου δρόμο αντί να βαδίζεις σκυφτός σε προδιαγεγραμμένο τέλος;
    BX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλάκα είναι ότι ο Ρανιέρι έφυγε από την Εθνική και με τη Λέστερ πήρε πρωτάθλημα. Σκέψου πόσο χειρότεροι από τη Λέστερ είμαστε. Εδώ ρε και τα Φερόε με τους υδραυλικούς μας νικήσανε δις. Ο Ρανιέρι στη Λέστερ είχε και ένα υλικό καλό. Οι δικοί μας είναι άμπαλοι εντελώς πως να δουλέψει ο άνθρωπος?

    V For Viva La Revolution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει να κανει μονο το υλικο. Εχει να κανει και πως ενας προπονητης κολλα στη γενικη νοοτροπια και κλιμα της ομαδας. Στην Ελλαδα δεν εκατσε γιατι αυτο δεν υπηρχε.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.